۲۷ تیر ۱۳۷۷، ۰:۰۱
کد خبر: 5719327
T T
۰ نفر
جوسازی تازه صهیونیست ها درباره فعالیتهای صلحآمیز هسته ای ایران # تهران - ایرنا 27 تیر 1377 برابر با 18 ژوییه 1998 درحالیکه مقام های روسی ، ایران را کشوری "پایبند به پیمان منع تکثیر سلاحهای هسته ای" می دانند و معتـقدند همکـاری تهران - مسکو در اجرای طرحهای هسته ای ، کاملا جنبه صلحآمیز دارد، بازهم صهیونیستها دست از جوسازی های خود برنمی دارند.
مقام های اسراییلی بارها مدعی شده اند که ایران درحــال ساخت موشک های بالستیک و نیز تکمیل طرح نیروگاه اتمی خود برای دستیابی به سلاح اتمی است.
تازه ترین اظهار نظر ، صحبتهای "اسحاق مردخای" وزیردفاع اسرائیل است که دردیدار با "نیکلای کوالف" رئیس سرویس امنیت فدرال روسیه، از وی خواسته است که به صدور "فن آوری موشکی به ایران" پایان داده شود.
"مردخای" به مقام روسی گفته است که " تل آویو از کمک شرکتهای روسی به ساخت موشکهای بالستیک و برنامه هسته ای ایران، عمیقا نگران است." یک روز پس از این ادعا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه تاکید کرد کـه ایران و روسیه، به تعهدات بین المللی خود درزمینه منع تکثیر سلاحهای هسته ای و پیمان خلع سلاح پایبندند.
"ولادیمیر راخمانین" روز جمعه به بیانیه مشترک ایران و روسیه اشاره کرد که طی آن ، تهران و مسکو ازایجاد منطقه ای عاری از جنک افزارهای هسته ای در خاورمیانه استقبال کردند.
در بیانیه مشترک ایران و روسیه تاکید شده است که گسترش جنک افزارهـای هسته ای ودیگر انواع سلاحهای کشتار جمعی،تهدیدی علیه صلح و امنیت بین المللی است.
علاوه براین، تهران و مسکو از تمامی طرفهایی که به طور مستقیم در ایجاد منطقه ای عاری از سلاح اتمی نقش دارند ،خواستند که اقدامات فوری و عملی را در این زمینه مطابق با قطعنامه های مجمع عمومی سازمان ملل انجام دهند.
البته باید این را نیز اضافه کنیم که بسیاری از تحلیگران غربی، اذعان کرده اند : با اینکه ایران در میان قدرتهای هسته ای جهان محاصره شده اسـت و برای امنیت خود،راهی جز دستیابی به سلاحهای هسته ای ندارد، ولی تاکنون اقدام به این کار نکرده است.
"اسکات پیترسون" تحلیلگر روزنامه "کریستین ساینس مانیتور" یکی از این افراد است که می گوید: " هرچند ایران برای دفاع از خود چاره ای جز اتمی شدن ندارد، اما دولت "محمد خاتمی" معتقد است که خاورمیانه باید به طور کلی عاری از سلاح اتمی باشد." وی به تلاش های دولت ایران برای طرح "منطقه ای عاری از سلاح اتمی" اشاره می کند و می افزاید: با این وجود سالهاست که ایالات متحده آمریکا و اسـرائیل هشدار داده اند که ایران با جدیت در صدد توسعه" بمب اسلامی" است.
به نوشته این تحلیلگر غربی ، ایران ، تحت حکومتـــی است که تلاش می کند موقعیت "یاغیگری" تحریم های آمریکا را زایل سازد، حکومتی که از سوی بعضیها به عنوان یک عامل ثبات در منطقه شناخته شده است.
"پیترسون" در ادامه گزارش خود به اسرائیل اشاره می کند و می نویسد : هر چند اسرائیل رسما به داشتن بمب اتمی اعتراف نکرده،اما اکثرا بر این باورند که زرادخانه اتمی اسرائیل بسیار پیشرفته است.
"کریستین ساینس مانیتور" خاطر نشان کرده است که اسرائیل حاضر به امضای معاهده منع تکثیر سلاحهای هسته ای نشده وهرگز نیز به بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی اجازه بارزسی از تاسیسات اتمی خود را نداده است.
اکنون مشخص نیست،در شرایطی که فعالیتهای صلح آمیز هسته ای ایران بارها از سوی مجامع و سازمان های بین المللی مورد تایید قرار گرفته، و نیز هنگامی که ایران تمامی پیمان های منع تکثیر سلاحهای هســته ای را امضا کــرده است ، صهیونیستها با تکیه به چه زمینه و شواهدی چنین ادعاهایی را مطرح می کنند؟ درحالی، صهیونیستها، سعی دارند جو جهانی را علیه جمهوری اسلامی ایـران مسموم کنند ، که خود یکی از خطرات عمده صلح و آرامـش در منطقـــه به شمار می روند.
به عقیده کارشناسان اگر قرار است طرح "خاورمیانه عاری از سلاحهای اتمی" تحقق یابد، اولین و عمده ترین هدف آن، باید از کار انداختن زرادخانه اتمی اسرائیل باشد.
*م.ف *
۰ نفر