۱۴ آبان ۱۳۷۳، ۰:۰۱
کد خبر: 5881117
T T
۰ نفر

روند عادی سازی روابط اعراب و رژیم صهیونیستی :

۱۴ آبان ۱۳۷۳، ۰:۰۱
کد خبر: 5881117
روند عادی سازی روابط اعراب و رژیم صهیونیستی : شتاب دولت ها و مخالفت ملت ها # تهران - ایرنا- 14/8/73 برابر با 5 نوامبر1994 روند عادی سازی روابط میان رژیم های عربی و رژیم صهیونیستی ظرف چند هفته اخیر شتاب بیشتری داشته در حالی که ملت های عرب بر مخالفت خود با عادی سازی این روابط افزوده اند.
عادی سازی روابط به دنبال امصای قراردادهای کمپ دیوید در سال 1358 میان انور سادات رییس جمهوری معدوم مصر و مناخیم بگین نخست وزیر وقت رژیم صهیونیستی اغاز شد.
سادات برای اولین بار در تاریخ مناقشات اعراب و اسراییل موجودیت رژیم اشغالگر قدس را به رسمیت شناخت و روابط دیپلماتیک با این رژیم برقرار کرد.
خالد اسلامبولی در سالگرد جنک اعراب و رژیم صهیونیستی انور سادات را اعدام انقلابی کرد و پاسخ ملت مصر به خیانت سادات را نشان داد.
اعدام انقلابی سادات رژیم های عربی را از تماس مستقیم با رژیم صهیونیستی بازداشت ولی تماس های محرمانه رژیم های عربی با رژیم صهیونیستی ادامه یافت و حسن دوم شاه مراکش نقش بارزتری در این زمینه ایفا کرد.
به دنبال مذاکرات سری سازمان ازادی بخش فلسطین و رژیم اشغالگر قدس در / اسلو/ سرانجام یاسر عرفات و اسحاق رابین سال گذشته قرارداد غزه - اریحا را در واشنگتن امصا کردند و بدین ترتیب عرفات رسما موجودیت رژیم صهیونیستی را به رسمیت شناخت .
امصای قرارداد غزه - اریحا که با مخالفت ملت فلسطین مواجه شد دیگر رژیم های عربی را برای سازش با رژیم صهیونیستی تشویق کرد .
اردن دومین رژیم عربی بود که ماه گذشته پیمان سازش با رژیم اشغالگر قدس را امصا کرد و اختلافات دیرینه خود را با این رژیم به پایان رساند.
اردن با امصای پیمان سازش ، موجودیت رژیم اشغالگر قدس را به رسمیت شناخت و از جمله کشورهای درگیر با صهیونیست ها خارج شد .
امصای پیمان اردن و رژیم صهیونیستی مخالفت مردم و احزاب اسلامی و ملی این کشور را برانگیخت و تظاهراتی در شهرهای اردن و فلسطین اشغالی در مخالفت و اعتراص به این پیمان به راه افتاد.
اعتراصات مردمی در اردن موجب شد که دولت این کشور اقداماتی علیه مخالفین اتخاذ و از سخنرانی انان در مساجد جلوگیری کند.
مخالفت با پیمان سازش اردن و رژیم اشغالگر قدس به رغم اقدامات سرکوب گرانه شاه حسین همچنان ادامه دارد و این اعتراصات خشم وی را برانگیخته است .
به دنبال امصای قرارداد غزه - اریحا رژیم های عربی بتدریح تماس های سری خود را با رژیم صهیونیستی اشکار ساختند.بهانه انها این بود که عرفات گام را برداشته و روابط عادی با صهیونیست ها برقرار کرده است .
رژیم صهیونیستی هفته گذشته دفتر رابط خود را در رباط افتتاح کرد .
افتتاح این دفتر همزمان با برگزاری کنفرانس مراکش و دیدار اسحاق رابین ، شیمون پرز و هشت وزیر دیگر کابینه رابین از مراکش انجام گرفت .
مراکش دومین کشور عربی بود که روابط دیپلماتیک با رژیم اشغالگر قدس برقرار کرد.
شیمون پرز وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی هفته گذشته هنگام شرکت در کنفرانس مراکش در دارالبیصا با شیخ /محمد بن جاسم بن جبر ال ثانی / وزیر امور خارجه قطر دیدار و در باره خرید گاز طبیعی از قطر گفتگو کرد.
یک منبع هیئت رژیم صهیونیستی در کنفرانس مراکش نیز اعلام کرد اسراییل در اینده نزدیک روابط رسمی با سلطان نشین عمان برقرار خواهد کرد.
یوسف بن علوی عبدالله وزیر مشاور در امور خارجه عمان ده روز پیش در مصاحبه با روزنامه /هاارتص / اسراییل گفت که کشورش بزودی یک دفتر نمایندگی در اسراییل افتتاح خواهد کرد.
ولی /مقبول بن سلطان / وزیر بازرگانی و صنایع عمان هفته گذشته خبر برقراری روابط با رژیم صهیونیستی را تکذیب کرد.
به نظر می رسد اعلام خبر برقراری روابط از سوی وزیر مشاور عمان و سپس تکذیب ان از سوی وزیر بازرگانی این کشور نشانگر نگرانی مقام های عمانی نسبت به واکنش احتمالی مردم در برابر برقراری روابط با صهیونیست هاست .
همین نگرانی زمانی تکرار شد که یک هیئت اسراییلی به ریاست /یوسی بیلین / معاون وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی برای شرکت در پنجمین اجلاس کمیته بین المللی اب در مسقط از سلطان نشین عمان دیدن کرد.
این منبع هیئت اسراییلی همچنین فاش کرد مذاکراتی میان اسراییل و امارات متحده عربی و بحرین برای برقراری روابط در جریان است .
/ یوسی سارید/ وزیر محیط زیست رژیم صهیونیستی ماه گذشته برای شرکت در کنفرانسی در باره محیط زیست از بحرین دیدن کرد.
رسانه های گروهی عمان و بحرین از بیم عکس العمل مردم خبر دیدار مقام های اسراییلی را با احتیاط پخش و اقدامات امینتی برای حفظ جان صهیونیست ها اتخاذ کردند.
وزیر محیط زیست رژیم صهیونیستی همچنین هفته گذشته برای شرکت در کنفرانس وزیران محیط زیست دریای مدیترانه از تونس دیدن کرد.
وزیران امور خارجه رژیم صهیونیستی و تونس ماه گذشته نیز در نیویورک دیدارو خبر گشایش دفتر رابط را در تونس و تل اویو اعلام کردند.
به نظر می رسد اعلام گشایش دفتر رابط میان تونس و تل اویو بنا به ابتکار دوطرف بوده و هیچ فشاری علیه تونس انجام نگرفته است .
این در حالیست که کشورهای عربی حوزه خلیج فارس بر اثر فشار امریکا ماه گذشته تحریم اقتصادی علیه رژیم صهیونیستی را لغو و امادگی خود را برای برقراری رابطه با این رژیم اعلام کردند.
رسانه های گروهی غرب ظرف چندماه اخیر خبرهایی در مورد تماس های محرمانه رژیم عراق با رژیم صهیونیستی منتشر ساختند ولی رژیم عراق این خبرها را تکذیب کرد.
به عقیده ناظران ، مخالفت ملت های عرب با عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی از شتاب رژیم های عربی برای برقراری روابط با رژیم اشغالگر قدس خواهد کاست و مانع نفوذ بیشتر صهیونیست ها در منطقه خواهد شد.
۰ نفر