۵ مرداد ۱۳۹۰، ۰:۰۱
کد خبر: 6106176
T T
۰ نفر
فراموشکاری عادی سالمندی با بیماری آلزایمر متفاوت است ..................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 90/05/05 اجتماعی.بهداشت.الزایمر تهران- دبیر علمی انجمن آلزایمر ایران با بیان اینکه بیماری آلزایمر نوعی اختلال مغزی است که سبب بروز اختلال در حافظه، تفکر، قضاوت، زبان و سایر کارکردهای عصبی ودر پی آن تغییر در رفتار و شخصیت فرد می شود، گفت: فراموشکاری عادی سالمندی، با این بیماری متفاوت است.
به گزارش روز چهارشنبه روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و اموزش پزشکی، مهشید فروغان افزود: قریب 25 میلیون نفر در سراسر دنیا به بیماری آلزایمر مبتلا هستند و شیوع بیماری آلزایمر در کل جمعیت جهان پنج درصد است وی با بیان اینکه به راحتی می توان فراموشکاری عادی سالمندی را از بیماری آلزایمر تشخیص داد، اضافه کرد: سالمندان عادی ممکن است نام افرادی را که تازه دیده اند فراموش کنند و پیام های تلفنی را به موقع نرسانند.
وی تصریح کرد: همچنین سالمندان عادی ممکن است فراموش کنند داروهای خود را به موقع بخورند و یادشان نیاید وسایل شخصی خود را کجا گذاشته اند که معمولا مدتی بعد، آنچه را فراموش کرده بودند، به یاد می آورند.
فروغان گفت: اما در بیماری آلزایمر، افت حافظه پیشرونده است و سایر قوای شناختی نظیر تکلم ، تمرکز، تصمیم گیری ، قضاوت، درک فضایی دچار اختلال و به افت کارکرد فرد در زمینه های شغلی، خانوادگی و اجتماعی منجر می شود.
دبیر علمی انجمن آلزایمر ایران با بیان این که هر زوال عقلی، بیماری آلزایمر نیست، گفت: زوال عقل بیش از صد علت دارد که بیماری آلزایمر یکی از شایعترین، آنها به حساب می آید که تعدادی از مبتلایان در این مرحله به سراهای سالمندی سپرده می شوند.
فروغان درباره عوامل افزاینده خطر ابتلا به بیماری آلزایمر افزود: عواملی که نقش آنها در افزایش خطر ابتلا به اثبات رسیده است، شامل چهار عامل سن، سابقه فامیلی، ناهنجاری کروموزم 21 ، وجود ژن 4-APOE و جهش های ژنی است.
وی اضافه کرد: ضربه و آسیب های مغزی شدید، کوچکی ابعاد سر، عوامل عروقی مانند پرفشاری خون، دیابت و استعمال دخانیات از عواملی است که نقش آنها در افزایش خطر ابتلا به این بیماری محتمل است.
اجتمام 9105/** شماره 023 ساعت 12:25 تمام
۰ نفر