۳ اردیبهشت ۱۳۸۷، ۰:۰۱
کد خبر: 6167983
T T
۰ نفر
روستای دشتک فارس به عنوان روستای هدف در توسعه گردشگری انتخاب شد ................................................................
شیراز ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 3/2/87 داخلی.فرهنگی.گردشگری.
روابط عمومی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری استان فارس روز سه شنبه اعلام کرد: روستای دشتک از توابع بخش درودزن در شهرستان مرودشت واقع در استان فارس به عنوان روستای هدف در توسعه گردشگری انتخاب شده است.
به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی و به نقل از روابط عمومی یاد شده این روستا در تنگه کوه دشتک در شمال منطقه درودزن قراردارد و دارای آب و هوای معتدل در بهار و تابستان و هوای سرد در پاییز و زمستان است.
روستای یاد شده یکی از قدیمی ترین روستاهای استان فارس است که بقایایی از دوران هخامنشیان نیز در آن یافت شده و شکل گیری این روستا بر اساس یافته های تاریخی به قرن هفتم هجری قمری برمی گردد.
مردم این روستا به زبان فارسی و لهجه دشتکی صحبت می کنند و بر اساس سرشماری های انجام شده این روستا افزون بر 2300 نفر جمعیت دارد.
روستای یادشده در منطقه ای کوهستانی قرار دارد و بافت کالبدی آن به تبعیت از منطقه کوهستانی دارای شیب و به صورت پلکانی است ازاین رو می تواند مورد توجه گردشگران قرار گیرد.
خانه های قدیمی این روستاازخشت و گل ساخته شده و با چینش پلکانی جلوه ای زیبا به این روستا داده است.
روستای دشتک همچنین دارای اقلیم معتدل، پوشش جنگلی، باغهای وسیع، چشمه ساران فراوان، آبشارهای زیبا و مناظر طبیعی دلنواز است.
روابط عمومی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری استان فارس همچنین اعلام کرد: درخت کهنسال چناراین روستاکه هسته اولیه شکل گیری این روستا است پیشینه ای چهار هزار ساله دارد و یکی از قدیمی ترین درختان ایران به شمار می آید.
راه پله قدیمی این روستا که 1200 پله دارد نیز از دیگر موارد دیدنی در این روستا است ، این راه پله که " کتل " نام دارد ارتباط روستا با مناطق پایین دست را برقرار می کند.
درروستای دشتک همچنین شش آسیاب قدیمی وجوددارد که در گذشته مورد استفاده مردم قرار می گرفته و نشانگر بافت تاریخی این روستا است.
چشمه های معدنی خنار، نهروم، مرشدی، آبگری، ده گاه،دره وآبگرمی که آبهای معدنی و شفا بخش دارد از دیگر دیدنیهای این روستا است.
همچنین در این روستا چشمه های سی چاه ، باباجمال ، آب چغور ، بید چنگ ، پای بیدی ، دم تنگ ، بیدک ، عابدو ، گردوک ، تدک ، باغک ، سیبکی و چشمه گل به عنوان بخشی از جاذبه های طبیعی خودنمایی می کند.
گیوه بافی، گلیم بافی و قالی بافی نیز از جمله صنایع دستی در این روستا است که مورد توجه گردشگران قرار دارد.
موسیقی محلی مردم این روستا که مورد توجه گردشگران است نیز با نی نواخته می شود و نغمه های محلی و شوشتری، در بین این مردم رواج دارد.
این روستا در فاصله 80 کیلومتری شمال شیراز قرار دارد و از طریق شهرستان مرودشت و بخش کامفیروز دسترسی به آن امکان پذیر است.ک/1 677/515/675 شماره 063 ساعت 13:35 تمام
۰ نفر