۲۲ مهر ۱۳۸۷، ۰:۰۱
کد خبر: 6180159
T T
۰ نفر

جانباز ناشناخته اهل زمین و نام اور آسمان

۲۲ مهر ۱۳۸۷، ۰:۰۱
کد خبر: 6180159
جانباز ناشناخته اهل زمین و نام اور آسمان ..................................................
تهران ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 87/07/22 اجتماعی.جانباز .ضایعه نخاعی جانباز، ناشناخته اهل زمین و نام آور آسمان و یادآور روزهای حماسه و شهادت است و امروز صندلی چرخدارش تنها رفیق روزهای خوشی و ناخوشی اوست.
امروز نیز چون دیروز و روزهای گذشته بر روی صندلی چرخ دارش تکیه زده و بی تفاوت به اطراف و هر آن کسی که از کنارش می گذرد، به نقطه ای خیره شده است.
چشمانش در ظاهر بی فروغ و نگران است گویا روزهایی را مرور می کند که برای همیشه به خاطره پیوسته است.
ویلچر این تنها رفیق روزهای سخت همیشه و همه جا همراه اوست، همراهی که هیچ گاه فکرش را نمی کرد که روزی و روزگاری تنها رفیقش باشد.
او حکایت شگفت آفرین میدان های عرفان و حماسه را یکی پس از دیگری در ذهنش مرور می کند و گاه خاطرات تکان دهنده ای از پیش چشمانش می گذرد و اشک از چشمانش جاری می شود خاطراتی از رشادت ها و شهامت های هم رزمانش.
اینان درصفحات تاریخ ایران ماندگارند و ایران و ایرانیان همواره به وجود آنان می بالد، اینان نام آوران عرصه خونین جنگ و حماسه و نبردند و صاحب نامان عرصه های ژرف و شگرف علم، عرفان و مذهب.
جانباز و صندلی چرخدارش اسطوره ماندگاری شده است آن هم در صحنه های نبرد، نبردی مقدس که جان را فدای ایمان می کند.
مردانی که هشت سال در برابر یورش گسترده و همه جانبه دشمنان نور و روشنایی، ایستادگی کردند و مقاومتشان را نشان فرشتگان دادند، آنها فقط قهرمانان جسم نبودند و نیستند، بلکه پهلوانان روح اند.
آن زمانی که دشمن آتش را در این سرزمین انداخت، جوان رشیدی بود، آن زمانی که شعله های سرکش و مغرور این آتش، بخش وسیعی از خاک سبز ما را فرا گرفت ، آن ها بودند که خود را به دل این آتش زدند، با آتش پنجه در پنجه افکندند و خود را سوختند تا سرزمین و آیینشان سبز بماند.
آنها بدون اینکه هراسی به خود راه دهند سالها دل به خدا و تن به طوفان سپردند و سرانجام به رسم هدیه عضوی از بدن خود را که از خدای سبحان امانت گرفته بودند، تقدیم حضرت حق کردند.
مگر نه این است که در نوشته های عارفان صاحبدل آمده است که خداوند را دوستانی است که همواره در اجتماع و در بین مردم، بی هیچ لاف و گزافی به زندگی و عبادت مشغولند، بی آنکه نامشان برجسته تر از نام های دیگران، بر سر زبان ها باشد، پس آنان ناشناخته برای اهل زمین، و نام آورند برای آسمان.
بنیاد شهید و امور ایثارگران به منظور پاسداشت رشادت ها به ارائه خدمات پزشکی، درمانی و روانی جانبازان می پردازد و با برگزاری اردوهای تفریحی و پزشکی اقدام به اعزام جانبازان به شهرهای مختلف ایران می کند.
شهریورماه جانبازان شیمیایی به همت بنیاد شهید و امور ایثارگان به تبریز سفر کردند تا علاوه بر بهره مند شدن از جاذبه های این شهر، تحت معاینات پزشکی قرار گیرند.
40نفر از جانبازان ضایعه نخاعی دیابتی سراسر کشور به منظور انجام معاینات پزشکی و درمانی و همچنین بازدید از مراکز تاریخی و تفریحی در اردوی تفریحی و پزشکی پنج روزه بنیاد شهید و امور ایثارگران که از 17مهر ماه آغاز شده بود به شهر شیراز اعزام شدند.
جانبازان ضایعه نخاعی که دارای بیش از 70درصد جانبازی هستند از وجود برخی از مشکلات جسمی و روانی رنج می برند.
محمدرضا.م یکی از جانبازان حاضر در این اردوی تفریحی که از شهر همدان به این سفر اعزام شده بود در گفت گو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: بسیاری از استان های کشور فاقد بیمارستان های تخصصی و درمانی ویژه جانبازان هستند و این امر سبب می شود تا جانبازان برای انجام معاینات و همچنین درمان با مشکلات سخت سفر با توجه به وضعیت جسمی شان مواجه شوند.
وی افزود: بسیاری از جانبازان گاه از روستاهای دورافتاده به منظور درمان مجبورند سفر طولانی متحمل شوند و این مسئله سبب بیماری بیشتر جانبازان می شود.
این جانباز ادامه داد: گاه جانبازان برای درمان مجبور به سفر هستند و هزینه های سفر برای جانبازان سنگین است هر چند که بنیاد شهید هزینه درمان جانبازان را پرداخت می کند.
یکی دیگر از جانبازان ضایعه نخاعی استان اصفهان نیز کمبود امکانات رفاهی لازم در سطح خیابان های شهر را از دیگر مشکلات موجود برای جانبازان اعلام کرد و گفت: این مسئله و مشکل فقط به جانبازان مربوط نمی شود حتی کسانی که در اثر یک اتفاق مجبوند سال ها بر روی ویلچر بنشینند با چنین مشکل مواجه هستند.
جانباز ضایعه نخاعی دیابتی استان ایلام به مشکلات روانی جانبازان اشاره کرد و گفت: بسیاری از جانبازان به دلیل مشکلات جسمی دچار مشکلات روانی در خانواده و جامعه می شوند و این امر سبب می شود تا کمتر تمایل داشته باشند تا در اجتماع حاضر شوند.
وی افزود: برگزاری چنین اردوهایی از طریق بنیاد شهید جای تقدیر و تشکر دارد چراکه لازم است هر چند وقت یک بار جانبازان در کنار یکدیگر جمع شوند چون این مسئله به بازگشت جانباز به جامعه کمک می کند.
همسر یکی از جانبازان ضایعه نخاعی مشهد نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: بسیاری از جانبازان دارای روحیه بسیار حساسی هستند و با کمترین بی توجهی غمگین و ناراحت می شوند.
وی ادامه داد: وقتی جانبازی در جامعه حضور می یابد و با برخورد گرم مردم مواجه می شوند این برخورد انگیزه و امید را در جانباز زنده می کند و سبب می شود تا بهتر مشکلات موجود را تحمل کند.
بسیاری از جانبازان حاضر در این اردوی برگزاری سفرهای گروهی را برای جانبازان لازم و ضروری اعلام کردند بخصوص اینکه در این اردوی تفریحی و پزشکی کارگاه های آموزشی ویژه ای برای جانبازان و خانواده های آن ها برگزار می شود.
به عنوان مثال در اردوی شیراز کارگاه آموزشی بهداشت خانواده و مهارت برقراری ارتباط موثر جانبازان نخاعی - دیابتی برگزار شد و روانپزشکان و کارشناسان خانواده در خصوص ارتباط موثر با خانواده های جانبازان، عوامل تاثیر گذار در ایجاد روابط خوب و سازنده بین اعضای خانواده جانبازان و خود جانباز به ایراد مطالبی پرداختند.
همچنین کلاس آموزشی تغذیه در دیابت با حضور دکتر غلامرضا پیشداد فوق تخصص غدد و رییس انجمن دیابت استان فارس برگزار شد و در این کارگاه کنترل قند و چربی خون، تغییرات رژیم غذایی ، کاهش وزن، ورزش و ترک سیگار به عنوان مهمترین عوامل موثر در پیشگیری و ایجاد تاخیر در پیشرفت بیماری دیابتی اعلام شد.
رییس مرکز ضایعات نخاعی بنیاد شهید و امور ایثارگران در اردوی تفریحی و درمانی جانبازان ضایعه نخاعی مبتلا به دیابت در هتل همای شیراز در جمع خبرنگاران گفت: دو هزار و 12 جانباز ضایعه نخاعی در کشور وجود دارد که از این تعداد 229 جانباز نخاعی گردنی (کوآدری ) هستند.
دکتر مسعود جوادی با اشاره به اینکه 229 جانباز دچار آسیب های نخاعی ، گردنی در کشور داریم، افزود: 15 آسایشگاه در کشور برای نگهداری از جانبازان دچار عوارض قطع نخاع فعال است که از این تعداد، چهار آسایشگاه در استان تهران فعالیت می کند.
وی ادامه داد: میزان امید به زندگی جانبازان ضایعه نخاعی در ایران 12 درصد بیشتر از افراد ضایعه نخاعی در کل دنیا است چراکه میزان امید به زندگی افراد ضایعه نخاعی در کل دنیا پس از 20 سال 75 درصد است.
جوادی افزود: این آمار بر اساس تحقیقات صورت گرفته در کشورهای مختلف بدست آمده که از بالا بودن روحیه و اعتقادات قوی جانبازان ایرانی حکایت دارد.
وی اضافه کرد: در صورت ایجاد محیطی گرم در فضای خانواده و سازگاری خانواده با شرایط جانباز می توان شاهد افزایش روحیه جانبازان برای حضور در جمع های عمومی نیز بود.
جوادی با اشاره به آمار جانبازان ضایعات نخاعی مبتلا به دیابت، اظهار داشت : در حال حاضر آمار این گروه از جانبازان در کشور 145 نفر برآورد شده است که اکثر این افراد دارای دیابت نوع دو (35 سال به بالا) هستند و نیازی به مصرف انسولین ندارند.
وی با اشاره به احتمال دیابتی شدن 20 درصد جانبازان ضایعات نخاعی، اضافه کرد: براساس طرح غربال گری که در سال 1372 در بین مردم عادی اجرا شد 3/7 مردها و2/7 زن های عادی و سالم دچار عارضه دیابت بوده اند.
رییس مرکز ضایعات نخاعی بنیاد شهید و امور ایثارگران در ادامه با اشاره به جنبه های ارثی و ژنتیک به عنوان عوامل اولیه ایجاد دیابت اظهار داشت: اضافه وزن و تحرک بسیار کم جانبازان به مرور زمان باعث تحلیل عضلات آنان شده و عوارض بعدی چون یبوست، مشکل دفع ادرار و نهایتا عارضه دیابت را به همراه دارد.
جوادی، بروز مشکلات چاقی ، قلبی عروقی ، مقاومت به انسولین، بیماری های کلیه،عوارض قلبی و ضایعات چشمی را از دیگرعوارض جانبازان ضایعه نخاعی عنوان کرد.
وی ارتقای سلامت جانبازان، افزایش امید به زندگی، بهداشت روانی خانواده، افزایش نشاط خانواده را از اهداف برگزاری اردوی تفریحی و درمانی شیراز برشمرد.
جوادی با بیان اینکه خدمات بنیاد شهید و امور ایثارگران به جانبازان حول چهار محور ارائه می شود، گفت: بهداشت، درمان، دارو و تجهیزات و آموزش و پژوهش از محورهای خدمات بنیاد شهید و امور ایثارگران به جانبازان در کنار دیگر مراکز همچون NGOها است.
به گفته جوادی تمام جانبازان تحت پوشش بیمه همگانی و افراد دچار ضایعه شدید نیز تحت پوشش بیمه تکمیلی هستند که هیچ سقف مالی مشخصی برای درمان این دسته از جانبازان وجود ندارد.
وی همچنین در خصوص داروهای مورد استفاده جانبازان از جمله فارکوپین و ژنریک اظهار داشت: این اقلام دارویی به مقدار زیاد در اختیار جانبازان قرار دارد و هیچ محدودیتی دراستفاده جانبازان از این داروها وجود ندارد.
رییس مرکز ضایعات نخاعی بنیاد شهید و امور ایثارگران از تاسیس نخستین بیمارستان تخصصی ضایعات نخاعی خبر داد و افزود: ضرورت وجود مرکزی تخصصی ویژه مبتلایان به عارضه قطع نخاع و دیگر عوارض ناشی از آن مدت ها پیش در کشور ما که دارای بیش از دو هزار معلول نخاعی است احساس شده و پس از مذاکرات بنیاد شهید و امور ایثارگران با وزیر بهداشت به زودی مرکزی ویژه افراد مبتلا به عوارض آسیب های نخاعی در کشور تاسیس می شود.
جوادی همچنین از تشکیل مراکز توانبخشی که به صورت روزانه به ارائه خدمات به جانبازان می پردازند اشاره کرد و گفت: در چند ماه آینده در استان تبریز مرکز تخصصی جانبازان ضایعه نخاعی به بهره برداری خواهد رسید.
وی افزود: به زودی مراحل ساخت مرکز هیدروتراپی استان کرمانشاه با اهداف آموزشی ، درمانی و انجام فعالیت های فرهنگی مختص جانبازان آغاز خواهد شد.
شماره 057 ساعت 18:28 تمام
۰ نفر