۱۰ اردیبهشت ۱۳۸۶، ۰:۰۱
کد خبر: 6195340
T T
۰ نفر
مستندسازی از آثار تاریخی مهمترین رویکرد در حفظ بناهای تاریخی است ..................................................................
مشهد، خبرگزاری جمهوری اسلامی 10/02/86 داخلی.فرهنگی.میراثفرهنگی.
رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: مستندسازی از آثار و بناهای تاریخی مهمترین رویکرد این سازمان در حفظ آثار و بناهای تاریخی طی امسال خواهد بود.
ابوالفضل مکرمی فر روز دوشنبه در گفتگو با خبرگزاری جمهوری اسلامی اظهارداشت : مستندسازی امسال بعنوان یک محور اساسی فعالیت سازمان در خراسان رضوی خواهد بود زیرا در این رابطه از دیگر استانها تا حدی عقب هستیم.
وی با بیان اینکه مستندسازی حد و مرزی ندارد، گفت: این امر به ما کمک می کند چنانچه بلایای طبیعی از جمله زلزله رخ داد و منجر به تخریب بناها و آثار تاریخی شد با تکیه و بر اساس مستندسازی ها نسبت به بازسازی و احیاء بناها مبادرت شود.
او افزود: برای مثال مستندسازی های دقیق انجام شده از ارک تاریخی بم کار بازسازی، احیاء و مرمت این اثر را بصورت دقیق میسر ساخته است.
مکرمی فر گفت:امسال این اقدام بعنوان اولویت اساسی در حوزه حفظ آثار و بناهای تاریخی در خصوص بناهای مهم استان انجام خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه پارسال 114 کارگاه مرمتی در استان برپا شده است، اظهار داشت: بالاترین رقم اعتباری حفظ و احیاء آثار تاریخی از منابع ملی متعلق به این استان بوده است.
او گفت: در این رابطه مجموعا 40 میلیارد ریال در کارگاه های مرمتی هزینه شد و به جرات می توان گفت تمامی بناهایی که در حالت اضطرار و تخریب قرار داشتند، مرمت شده اند.
مکرمی فر افزود: در حال حاضر بنایی به شکل اضطرار و در حال تخریب و ریزش در استان وجود ندارد.
رییس سازمان میراث فرهنگی خراسان رضوی گفت: امسال 480 بنا با رقم پیشنهادی 70 میلیارد ریال به سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان جهت انجام اقدامات ثانویه در بخش تحکیمات، تزئینات و استحکام بخشی بناها و بافت های تاریخی و نیز پژوهش های باستان شناسی مربوط به تعیین حریم ها پیشنهاد شده است.
او افزود: همچنین مرمت اشیاء منقول، اشیاء بازیافتی و شناسنامه دار کردن اشیاء، تجهیز و تکمیل آزمایشگاه مرمت اشیاء را در صورت تامین اعتبارات فوق می توانیم سرعت دهیم.
مکرمی فر با بیان اینکه هفت بافت تاریخی مهم استان پارسال نقشه برداری شده است، گفت: مجموعا 21 بافت تاریخی دراستان شناسایی شده که امسال حدود 10 بافت دیگر نیز مطالعاتش آغاز و نقشه بردای خواهد شد.
وی گفت:امسال تمامی بناها عمدتا مستندسازی خواهند شد از جمله مسجد ملک زوزن، مدرسه غیاثیه خرگرد ضمن اینکه بناهایی که از ویژگی های خاص معماری برخوردار باشند در اولویت هستند.ک/3 7496/663/659 شماره 033 ساعت 26:10 تمام انتهای پیام E10.10-26-15
۰ نفر