۲۲ آبان ۱۳۸۵، ۰:۰۱
کد خبر: 6256919
T T
۰ نفر
"دیابت" بیماری خاموش در کشور ( به مناسبت روز جهانی دیابت، 23آبان ) # تهران، خبرگزاری جمهوری اسلامی 22/08/85 داخلی.اجتماعی.دیابت. مرض قند یا دیابت به تغییرات پایداری در مواد شیمیایی بدن گفته می شود که سبب بالا رفتن زیاد میزان قند در خون می شود. علت این امر، کمبود هورمون انسولین است. هورمونها پیغام برهای شیمیایی در بدن هستند که در یک قسمت از بدن ساخته شده، به داخل جریان گردش خون رها می شوند تا اثر خود را در مناطق دیگر بدن نشان دهند. دیابت به دو دسته نوع یک و نوع دو تقسیم می شود.در دیابت نوع یک هیچگونه انسولینی در بدن بیمار تولید نمی شود و همین مساله سبب می شود تا کنترل گلوگز خون از بین رفته، علایم بیماری خیلی سریع خود را نشان دهد. انسولین نقش بسیار مهمی در حفظ پایداری بدن دارد، زیرا از شکسته شدن و تجزیه پروتیین ها و چربی های بدن جلوگیری می کند. در دیابت نوع دوم، تولید انسولین در بدن فرد کم شده، یا تاثیر خوبی بر جای نمی گذارد و در نتیجه آن سطح قند خون به تدریج بالا می رود. در این نوع از دیابت ، پروتیین و چربی کمتر شکسته و تجزیه می شود. دکتر" شکور امیدی " رییس انجمن حمایت از بیماران دیابتی در کشور در این زمینه گفت:دیابت یکی از شایع ترین بیماریها در کشور است و در ایران حدود چهار میلیون نفر به این بیماری مبتلا هستند. وی افزود: دیابت سالانه 9 هزار میلیارد ریال خسارت به کشور تحمیل می کند.
امیدی اظهار داشت: بعضی از مردم فکر می کنند اگر غذا نخورند، نیازی به تزریق انسولین هم نخواهد داشت، به همین دلیل دچار کاهش قند خون می شوند. وی، ادامه داد: اگر فرد مبتلا به دیابت نوع یک ، دچار یک شکم درد ساده مثل التهاب معده و روده شود و اسهال داشته باشد، برای اینکه سطح قند خون خود را تحت کنترل داشته باشد، نیاز به تزریق انسولین دارد. رییس انجمن حمایت از بیماران دیابت گفت:در دیابت نوع دوم،چنانچه بیمار قادر به غذا خوردن و نوشیدن نباشد،اگر به مصرف قرصهای پایین آورنده قند خون ادامه دهد، این عامل باعث بروز واکنش کاهش قند خون می شود. امیدی تصریح کرد: در چنین مواردی، بیمار باید با مشورت پزشک به کم کردن مقدار قرصهای پایین آورنده قند خود اقدام کند. وی، زندگی ماشینی ، تغذیه ناردست ، نداشتن تحرک و فشارهای روحی و روانی را از مهم ترین عوامل بروز دیابت نوع دو در کشور ذکر کرد. رییس انجمن حمایت از بیماران دیابتی، دیابت نوع دو را قابل پیشگیری دانست و گفت:افراد باید با مراجعه به مراکز پزشکی، نسبت به تشخیص و پیشگیری بیماری خود اقدام کنند. دکتر" فریدون عزیزی " رییس مرکز تحقیقات غدد درون ریز و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی هم با تاکید بر اینکه درمان قطعی برای دیابت وجود ندارد، گفت: بیماران مبتلا به دیابت باید همیشه تحت درمان بوده بیماری شان را کنترل کنند. وی،افزود:اثرات درمان در هر بیماری بستگی به نحوه اجرای دستورات پزشک دارد. عزیزی، مصرف قرصهای پایین آورنده قندخون ، تزیق انسولین و پیروی از رژیم غذایی خاص را از روشهای برخورد با دیابت ذکر کرد. وی، توضیح داد:هنگامی که فردی به دیابت دچار می شود، نوع رژیم غذایی که از آن پیروی می کند نباید همانند رژیم غذایی یک فرد سالم باشد. عزیزی اظهار داشت:شیوه خوب غذا خوردن به معنای خوردن ترکیبی از غذاهای خوب و سالم و کنار گذاشتن غذاهای مضر و زیان آور است. وی به افراد مبتلا به دیابت توصیه کرده است که از خوردن غذاهای پرچربی و سرخ شده پرهیز کنند، در هر وعده غذا کمتری بخورند و از خوردن میان وعده های غذایی مثل چیپس و بیسکویت خودداری کرده، به جای آنها میوه بخورند. رییس مرکز تحقیقات غدد درون ریز و متابولیسم با بیان اینکه افراد دیابتی باید هر وعده غذایی را بموقع میل کنند،ادامه داد: 40 درصد غذای این بیماران باید شامل غذاهای نشاسته ای و ترجیحا دارای فیبر زیاد باشد. وی گفت:40 درصد دیگر غذای این بیماران باید حاوی سبزیجات ، سالاد یا میوه و 20 درصد باقی مانده هم باید شامل منابع پروتیینی مثل گوشت، ماهی ، تخم مرغ ، حبوبات یا پنیر باشد. عزیزی گفت:بیماران مبتلا به دیابت بهتر است برای صبحانه از شیر بدون خامه، شیرین کننده ی مصنوعی به جای قند و شکر، غلات دارای فیبر زیاد، نان سبوس دار، چربی های غیراشباع و میوه استفاده کنند. وی افزود: این بیماران برای شام و ناهار هم بهتر است غذاهای نشاسته دار مثل نان، سیب زمینی ، ماکارونی و برنج، سبزیجات ، نخود و لوبیا و ماست کم چرب مصرف کنند. او، مصرف ساندویج با نان تست همراه با مواد غذایی کم چرب، غلات ، چیپس کم چربی و بیسکویت بدون شکر را برای میان وعده غذایی بیماران دیابتی مفید دانست. اجتمام/ 9114/1654
۰ نفر