یک کارشناس: بی اشتهایی عصبی در دختران نوجوان موجب پوکی استخوان می شود
۲۴ مرداد ۱۳۸۳، ۰:۰۱
کد خبر:
6379865
یک کارشناس: بی اشتهایی عصبی در دختران نوجوان موجب پوکی استخوان می شود
#
تهران، خبرگزاری جمهوری اسلامی 24/05/83
داخلی.اجتماعی.بی اشتهایی.عصبی.بولیما.تغذیه.
یک کارشناس تغذیه، گفت: وزن کم و تغذیه ناکافی دختران نوجوانی که
دچار بی اشتهایی عصبی هستند، موجب پوکی استخوان می شود.
" سوسن کوثری" روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه اجتماعی ایرنا،
با بیان اینکه بی اشتهایی عصبی یک اختلال تغذیه ای است که در دوره بلوغ بروز
می کند، افزود: اغلب نوجوانانی که دچار این مشکل می شوند، زیرک، حساس و
تحریک پذیر هستند.
وی اظهار اظهار داشت: بی اشتهایی عصبی با محدود بودن دریافت کالری وزن
یا ایجاد اختلال در افزایش وزن دوران بلوغ همراه است و تمایل به لاغر بودن
در میان دختران معمولترین علل این بیماری است.
کوثری با تاکید بر اینکه شیوع بی اشتهایی بدون علامت (تشخیص داده نشده )
چند برابر شایعتر از نوع دارای علامت آن است، ادامه داد: بی اشتهایی عصبی
به آمنوره ( قطع قائدگی )، هیپوترمی (کاهش دمای بدن ) و نارسایی قلبی
عروقی منجر خواهد شد.
وی اضافه کرد: هیپوترمی موجب عدم تحمل سرما و اختلال در ضربان قلب
می شود و ناپایداری سیستم قلب و عروق به ضعف، خستگی، گیجی، غش و حتی گاه
مرک می انجامد.
این کارشناس بهترین راه برای ارزیابی نوجوانان دچار بی اشتهایی عصبی
را استفاده از " BIM " (نمایه توده بدنی ) دانست.
کوثری با اشاره به اینکه "بولیما" یکی دیگر از اختلالات تغذیه ای است،
گفت: افرادی که دچار این مشکل می شوند معمولا در غذا خوردن زیاده روی کرده
سپس با وادار کردن خود به استفراغ سعی در کاهش وزن و لاغر شدن دارند.
وی افزود: نوجوانان نیز ممکن است به دلایل متعددی دچار بولیما شوند که
هیجان، اضطراب، عدم اعتماد به نفس و خصوصیات فردی از عواملی هستند که خطر
بروز این اختلال را تشدید می کنند.
کوثری، خستگی، ضعف و کاهش تمرکز حواس که در ارتباط با دریافت ناکافی
انرژی و سایر مواد مغذی است را از عوارض بولیما عنوان کرد.
وی ادامه داد: در این افراد نیز مانند مبتلایان به بی اشتهایی عصبی،
سوء تغذیه به تنهایی می تواند موجب تغییرات متعدد در غدد داخلی از جمله
اختلال در قائدگی شود.
این کارشناس تصریح کرد: به علت محدود کردن برنامه غذایی، علائم
هیپوتیروییدیسم چون هیپوترمی، بالا رفتن کلسترول خون و یبوست ممکن است در
این افراد بروز کند.
کوثری، مهمترین راه پیشگیری از بروز این اختلالات تغذیه ای را ایجاد
رفتارهای غذایی صحیح از دوران کودکی، افزایش آگاهیهای تغذیه ای و مطلع
کردن نوجوانان از خطرات رژیمهای غذایی نامتعادل عنوان کرد.
اجتمام./2814/1479/1596