۱۵ شهریور ۱۳۹۰، ۰:۰۱
کد خبر: 6512089
T T
۰ نفر
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا ، ; پیمان نوری ; روز سه شنبه در نشستی خبری افزود: 72 درصد واگذاری های سال جاری از طریق بازار سرمایه صورت گرفت و این میزان در سال گذشته 75 درصد بوده است.
** تکالیف بودجه ای وی در خصوص تکالیف بودجه ای سال 1390 گفت: 365 شرکت گروه یک و دو باید در سال 90 واگذار شود که از این میزان 23 شرکت در ;گروه یک ; و 16 شرکت در ;گروه دو ; قرار دارد، ضمن آنکه امکان واگذاری برخی از شرکت ها تا سال 1393 نیز وجود دارد.
به گفته ی معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی 55 شرکت ;گروه یک ; در فرابورس و 16شرکت ;گروه دو ; نیز از طریق این بازار باید عرضه شود وبر همین اساس در مجموع 100 شرکت از طریق بازار سرمایه عرضه می شود.
نوری افزود: همچنین 201 شرکت گروه یک، 100 شرکت گروه دو از طریق مزایده و 11 شرکت گروه یک و 29 شرکت گروه دو نیز از طریق مذاکره واگذار می شود.
وی بااشاره به اینکه سازمان خصوصی سازی از سال 1380 تا 1389 حدود 850 هزار میلیارد ریال واگذاری داشته است و این رقم بدون در نظر گرفتن سهام عدالت به 550هزار میلیارد ریال می رسد، گفت: در سال 1388 که اوج واگذاری ها محسوب می شود، 179 هزار میلیارد ریال واگذاری انجام شد که 60 هزار میلیارد ریال آن بابت رد دیون بوده است.
وی با بیان آنکه پیچیدگی واگذاری شرکت ها در سال های پایانی اجرای آن ارتقا یافته است، افزود: فشار عظیمی در سال 90 بر دوش سازمان خصوصی سازی وجود دارد .
به گفته ی رییس سازمان خصوصی سازی، در حالی که در سال گذشته 12 شرکت واگذار شده بود، این رقم در پنج ماهه نخست سال جاری 11 شرکت بوده است.
** سهام عدالت وی در خصوص سهام عدالت گفت: 44 میلیون و 800 هزار و 665 دعوتنامه سهام عدالت ارسال شده که 37 میلیون و 127 هزار و 119 نفر این سهام را دریافت کرده اند.
به گفته ی معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی ، بیش از سه میلیون کارگر فصلی برای دریافت سهام عدالت ثبت نام کرده اند که 588 هزار و 916 نفر از آنها در گذشته این سهام را دریافت کرده بودند.
**سهام پالایشگاه های شیراز و تهران تا پایان سال واگذار می شود، اما در واگذاری حوزه گاز از برنامه ها عقب هسیتم رییس سازمان خصوصی سازی از نهایی شدن برنامه واگذاری سهام پالایشگاه های نفت خبر داد و گفت: سهام پالایشگاه های نفت تهران و شیراز پس از کشف قیمت و تایید هیات واگذاری و همچنین بر اساس شرایط بازار عرضه می شود.
نوری با بیان آنکه بر اساس برنامه قرار است 20 درصد از سهام پالایشگاه آبادان و شازند اراک در اختیار دولت باقی بماند، اظهار داشت: واگذاری های حوزه نفت از محوری ترین واگذاری ها در سال جاری است ، اما سازمان خصوصی سازی علی رغم تلاش خود از واگذاری در حوزه گاز عقب است.
**گلایه رییس سازمان خصوصی سازی از برخی انتقادها وی در پاسخ به برخی از انتقادهای مطرح شده درخصوص عدم عرضه سهام جدید از سوی سازمان خصوصی سازی، گفت: با توجه به اینکه چنین انتقادهایی بارها پاسخ داده شده است، انتظار داشتیم که دیگر حداقل از سوی متخصصان و افراد حرفه ای باردیگر مطرح نشود. معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: از سوی دیگر باید این پرسش را مطرح کرد که آیا سهمی آماده عرضه که سازمان آن را عرضه نکرده ، که پاسخ به این سئوال هم منفی است. نوری با اشاره به اینکه سازمان خصوصی سازی یک سازمان وظیفه ای است، تصریح کرد: سازمان خصوصی سازی وظیفه ای مبتنی بر دخالت در بازار سرمایه ندارد و به عنوان یکی از فعالان بازار سرمایه آن هم فقط در طرف عرضه است که وظیفه دارد با رعایت غبطه دولت و نیم نگاهی به بازار نسبت به عرضه های خود اقدام کند. وی، کمبود نیروی انسانی را از دیگر مشکلات سازمان خصوصی سازی دانست و افزود: این سازمان به ازای هر شرکت تنها سه دهم کارمند دارد و این در حالی است که واگذاری تنها وظیفه این سازمان محسوب نمی شود.
** حاضر به ایجاد مشکل برای مردم نیستم وی با بیان آنکه حاضرم بیشترین انتقادها را بپذیرم، اما برای مردم مشکلی ایجاد نشود،‌ گفت: در صورتی که سهمی مستعد واگذاری نباشد یعنی دستگاه واگذار کننده حاضر به آزادسازی سهام خود نباشد، اگر 5 یا 10 درصد از آن سهم به عنوان کشف قیمت عرضه و با استقبال روبرو شده و برای خرید آن صف تشکیل شود، در صورتی که مابقی سهم به موقع عرضه نشود، بدنبال آن به اصطلاح سهم حبابی می شود و به مرور زمان نیز حباب آن می ترکد که در نهایت گرفتاری و مشکلات آن برای عده زیادی می ماند که درگیر این مساله شده اند.
نوری ادامه داد: بارها عرض کرده ام که به هیچ عنوان حاضر نیستم امروز عده قلیلی خوشحال و فردا عده عدیده ای ناراضی و مغبون شوند. تنها در صورتی عرضه اولیه صورت خواهد گرفت که حداقل 15 تا 20 درصد از سهام شناور آن بنگاه اقتصادی در اختیار سازمان خصوصی سازی و بازار سرمایه قرار گیرد. وی با تقسیم بندی مقاومت دستگاه ها برای عرضه سهامشان گفت: برخی از مقاومت ها به دلیل نگرانی و برخی دیگر نیز کورکورانه بوده است.
معاون وزیر اموراقتصادی و دارایی با طرح این پرسش که چه سهمی در این مدت در اختیار سازمان خصوصی سازی با این شرایط وجود داشت که عرضه نشد، گفت: رسانه ها هر بار در طول یک سال گذشته سئوال کردند که کدام دستگاه ها همکاری نکرده اند و سعی کرده ام همواره از دید تعاملی پاسخ بدهم. نوری با اشاره به پیشنهاد سازمان خصوصی سازی در زمان تدوین لایحه بودجه مبنی برآنکه درصورتی که دستگاه اجرایی سهام خود را آزاد نکرد،سازمان خصوصی سازی سهام جایگزین را صادر کرده و سهام قبلی باطل می شود، گفت: این پیشنهاد تا مراحل بررسی بودجه همچنان بخوبی جلو رفت ،اما در مراحل نهایی این بند حذف شد. وی با بیان آنکه در قانون بودجه سال 90 با تدبیر دولت و همت نمایندگان مجلس، ابزار بسیار خوبی در راستای امر واگذاری پیش بینی شده است ، ادامه داد: علیرغم این موضوع، اغلب ابزاری که در قانون دیده شده زمانبر است. به عنوان مثال در صورتی که شرکتی برای واگذاری سهام خود همکاری نکند، سازمان خصوصی سازی می تواند نسبت به تشکیل مجمع و تغییر هیات مدیره و در نهایت ارائه سهام توسط هیات مدیره جدید اقدام کند، اما خود این مراحل با وجود شرکت های متعدد و پیچیدگی های مترتب بر آن حجم کار سازمان را بسیار افزایش می دهد. ** رد دیون به نهادهای غیر دولتی نوری با بیان آنکه ‌رد دیون به نهادهای غیردولتی بر اساس قانون انجام می شود،‌ اظهار داشت: دولت در سال گذشته، در لایحه بودجه 70 هزار میلیارد ریال را بابت رد دیون درج کرد که این رقم توسط مجلس شورای اسلامی به 100 هزار میلیارد ریال افزایش یافت . ** سازمان خصوصی سازی تاثیری در نوسانات شاخص بورس ندارد وی با بیان آنکه سازمان خصوصی سازی تاثیری در نوسان های شاخص بورس ندارد ، افزود: این سازمان یک طرف بازار سرمایه است و وظیفه دخالت در آن را ندارد .
** جوایز صادراتی نوری اظهار داشت: برای تخصیص سهام به منظور جوایز صادراتی، جلساتی را با مسوولان وزارت صنعت،معدن و تجارت برگزار کردیم، اما منتظر ابلاع نامه رسمی از سوی معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی هستیم.
** فروش سهام عدالت نوری در پاسخ به پرسش ایرنا در خصوص زمان امکان پذیر شدن مبادله سهام عدالت ،گفت: این امر در اختیار سازمان خصوصی سازی نیست و بازار سرمایه، کانون سرمایه گذاری و دبیر سهام عدالت در این خصوص تصمیم گیری می کنند،اما این امر نیاز به فرهنگ سازی دارد.
** واگذاری استقلال و پرسپولیس تا پایان قطعی است رییس سازمان خصوصی سازی گفت: برخی از واگذاری ها دارای حساسیت های ویژه ای همانند واگذاری این دو باشگاه است و در این خصوص تدارک مناسبی دیده شده است، ضمن آنکه خارج از قانون و ضابطه در خصوص آن عمل نمی کنیم .
**برنامه ای برای عرضه سهام در سایر کشورها نداریم وی با بیان آنکه، برنامه ای برای عرضه سهام در سایر کشورها نداریم ، اظهار داشت: برای عرضه سهام در عرصه بین المللی باید قوانین رعایت شود و سازمان سرمایه گذاری و کمک های فنی و اقتصادی در این زمینه اطلاعاتی را به سرمایه گذاران ارایه می کند.
** فولاد خوزستان نوری گفت: دادگاه در خصوص شرکت فولاد خوزستان رای را به نفع سازمان خصوصی سازی صادر کرده و اگر لازم باشد سهام آن عرضه می شود.
** نمایشگاه بین المللی معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: نمایشگاه بین المللی به گروه دو منتقل شده و بر همین اساس 80 درصد آن واگذار و 20 درصد در اختیار دولت باقی می ماند، اما تشخیص واگذاری ان با هیات واگذاری است.
اقتصام** 9141 **1561
۰ نفر