۳ مهر ۱۳۹۰، ۰:۰۱
کد خبر: 6513629
T T
۰ نفر
به گزارش ایرنا علی اکبر صفایی یکشنبه در نشست مطبوعاتی افزود:قرار گرفتن در کریدور شمال – جنوب و همچنین در آبراه مهم تنگه هرمز ، علاوه بر اینکه موقعیت ایران را در بخش تجاری مهم ساخته باعث گردیده به مدد این جایگاه بنادر مختلفی در شمال و جنوب احداث شود و دریا به عنوان محور اصلی توسعه مدنظر قرار گیرد.
وی ادامه داد: از سوی دیگر وابستگی معیشت بخش اعظمی از جمعیت کشور خصوصا در مناطق ساحلی به دریا منجر به اجرای پروژه های بسیاری از سوی دولت در این مناطق شده که ثمره این موضوع ایجاد اشتغال و رفع بخش مهمی از مشکلات اقتصادی این مناطق بوده است .
مهندس صفایی گفت : چنانچه بخواهیم در کنار نقش کشورمان در فعالیت های دریایی منطقه و دنیا ، نگاهی به موقعیت استان هرمزگان در این بخش داشته باشیم درمی یابیم ، بهره گیری از بیش از 2 هزار و 237 کیلومتر ساحل در استان هرمزگان که بیش از نیمی از سواحل جنوب کشور را شامل می شود ، و وجود 72 بندر، این استان را به استانی متمایز و پیشرو در این بخش تبدیل کرده است .
وی ادامه داد: در حوزه پروژه های عمرانی و زیربنایی از احداث موج شکن های مردمی گرفته که در سراسر استان که با هدف تسهیل فعالیت های دریانوردی ، عملیات مطالعه و احداث آنها در دست اقدام است تا احداث و یا توسعه بنادر کوچک تجاری ، صیادی و مسافری که هرمزگان را به استانی کاملا دریایی بدل کرده است و به رونق دریانوردی در استان منجر شده است .
وی در خصوص جایگاه خاص استان همان بس که حدود 60 درصد عملیات انجام شده در بنادر کشور از طریق بنادر این استان انجام می شود و این یعنی به تنهایی بیش از نیمی از عملیات صادرات ، واردات ، ترانزیت و ترانشیپ بنادر کشور .
مدیرکل بنادر هرمزگان اظهار داشت : وجود بنادر بزرگی همچون شهید رجایی ، شهید باهنر و بندرلنگه در هرمزگان جلوه خاصی به این استان بخشیده و این استان را به دروازه اقتصاد کشور مبدل کرده است . وی گفت : امروز بندر شهید رجایی به مدد تلاش های صورت گرفته به یکی از افتخارات ملی تبدیل شده که روزانه پذیرای دریانوردان بسیاری از اقصی نقاط دنیا است . تلاش هایی که در طول سالیان اخیر منجر به رشد چشمگیر عملیات این بندر خصوصا در بخش کانتینری شده و رتبه این بندر را در بین بنادر بزرگ کانیتنری دنیا طی سال گذشته میلادی پنج رتبه افزایش داده و به رتبه 47 رسانده که نماد دیگری از تقویت روحیه خودباوری در بزرگترین بندر بازرگانی و تجاری کشور است .
وی افزود:این بندرکه به درستی به آن دروازه طلایی اقتصاد کشور اطلاق می شود طی این مدت توانسته همگام با توسعه سایر بنادر و با بهره گیری از تلاش های ارزنده دریانوردان و فعالان دریایی و بندری و با بهره گیری از رهنمودهای مقام معظم رهبری ، مسیر شتابان توسعه را در بخش های مختلف بپیماید به طوری که این بندر در حال حاضر در مرحله گذر به سمت بنادر نسل سوم و بنادر هاب منطقه است .ک/2 667
۰ نفر