کالابرگ الکترونیکی تغذیه قشر فقیر را بهبود می‌بخشد

تهران- ایرنا- یک کارشناس حوزه رفاه اجتماعی با بیان اینکه برای توسعه عدالت اجتماعی باید به تغذیه قشر فقیر و کودکان نیازمند توجه کرد، گفت: یکی از مشکلات جدی در حوزه فقر، تغذیه افراد است و کالابرگ الکترونیکی می‌تواند در این شرایط کمک‌کننده باشد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، دوشنبه ۱۰ دی‌ماه مسعود پزشکیان رئیس جمهور به دیدار رهبر معظم انقلاب اسلامی رفت؛ پزشکیان پس از این جلسه مهم‌ترین دغدغه را تلاش برای حل مشکلات معیشتی مردم، رسیدگی به وضعیت کنترل قیمت ها و فقرزدایی و ایجاد عدالت اجتماعی توصیف کرد.

وی با بیان اینکه مهم‌ترین محور جلسه اخیر، کنترل تورم و هدفمندی یارانه‌ها بود، گفت: هدف ما رساندن یارانه‌ها به مصرف‌کننده نهایی است و در این راستا، تیم‌هایی برای بررسی روندهای جاری تشکیل شده است.

پزشکیان با تاکید بر اینکه به جای نسخه‌های کلی باید به حل مسائل متکی بود و از کلی‌گویی پرهیز کرد، یکی از مهم‌ترین موضوعات فعلی دولت را مساله تامین اجتماعی دانست که شورای آن به صورت هفتگی برگزار می‌شود و در آن به‌جای کلی‌گویی باید راهکارهای مشخصی برای مسائلی مانند مسکن و معیشت محرومان ارائه شود.

در این ارتباط سید هادی موسوی‌نیک کارشناس حوزه رفاه اجتماعی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا درباره اقداماتی که می‌توان در حوزه رفع فقر و ایجاد عدالت اجتماعی برداشت، اظهار داشت: در چندسال اخیر شاهد افزایش فقر در کشور و مسائل مربوط به تغذیه مردم هستیم به طوری و متاسفانه درصد قابل توجهی از خانوارها، حداقل کالری موردنیاز را دریافت نمی‌کنند و این مسئله بخصوص برای سلامت و آموزش کودکان مشکل ساز است.

موسوی نیک یکی دیگر از مشکلات در حوزه رفاه اجتماعی را «عدالت بین‌نسلی» عنوان کرد و افزایش نرخ بازماندگی از تحصیل در بین کودکان و نوجوانان را مصداق آن دانست.

این کارشناس حوزه رفاه اجتماعی با تاکید بر اینکه برای حل این موضوعات باید برنامه بلندمدت تدوین کرد، افزود:‌ برای بهبود شرایط معیشتی برخی اقشار ضعیف جامعه نمی‌توان منتظر رشد ماند و برای فقرزدایی آن‌ها باید اقدامات عاجل صورت گیرد.

وی با تقسیم بندی دهک های پایین درآمدی به دو گروه و تاکید بر اینکه چاره اندیشی برای بهبود شرایط زندگی هر کدام متفاوت است، اظهار داشت: گروه نخست فقرایی با شدت فقر بالا هستند که درآمد آنها کفاف غذای روزانه‌شان را نمی‌دهد و جمعیت چند میلیونی دارند و گروه دوم کودکان هستند که از نظر آموزشی و تغذیه به شدت آسیب‌پذیرند.

مدیرکل سابق مطالعات رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: اگر قرار باشد اقداماتی برای فقر زدایی و توسعه عدالت اجتماعی صورت بگیرد، باید روی این دو قشر تمرکز کرد.

کالابرگ الکترونیکی تداوم یابد

موسوی نیک ادامه اجرای طرح کالابرگ الکترونیکی را یکی از راهکارها برای کاهش شدت فقر در جامعه و مقابله با سوءتغذیه قشر نیازمند عنوان کرد و گفت: من موافق این طرح هستم به این دلیل که یکی از مشکلات جدی در حوزه فقر، تغذیه افراد است و کالابرگ الکترونیکی می‌تواند در این شرایط کمک‌کننده باشد.

این کارشناس حوزه رفاه اجتماعی تصریح کرد: اگر یارانه‌ها به سمت کالابرگ برود، می‌تواند مفید باشد اما انجام این کار نیاز به ملزوماتی دارد که یکی از آنها دسترسی آسان خانوار به فروشگاه‌ها و رفع اشکالات این طرح است.

وی گفت: در گذشته آمارها مبنا بر این بود که ۸۰ درصد فروشگاه‌های این طرح فروشگاه‌های خُرد بودند که همین مسئله گاهی باعث بروز تخلفاتی می‌شد.

وی توضیح داد: برخی از این فروشگاه‌ها یک فهرست از کالاهای دیگر را نیز از این طریق به مشتریان می‌فروختند که دولت را از هدف خود که تامین و تضمین امنیت غذایی بود دور می‌کرد.

بودجه کالابرگ الکترونیکی باید مشخص باشد

موسوی‌نیک با بیان اینکه در لایحه بودجه سال آینده که به مجلس تقدیم شد، کالابرگ الکترونیکی در نظر گرفته نشده بود، تصریح کرد: برای طرح کالابرگ الکترونیکی باید بودجه خاصی در نظر گرفته شود.

وی افزود: در مصوبه بودجه، مجلس در قالب تبصره ۱۳ طرح کالابرگ الکترونیکی را دیده است تا یارانه تشویقی کالابرگ برای فقرای شدید که تحت پوشش نهادهای حمایتی نیستند درنظر گرفته شود.

وی ادامه داد: همچنین در تبصره ۵ لایحه بودجه نیز بندی آورده شده که به نسبت تعدیلی که در نرخ ارز یارانه‌ای صورت می‌گیرد، جبرانی برای اقشار کم درآمد انجام شود که البته بهتر است این مسئله در کنار تبصره ۱۳ دنبال شود.

این کارشناس حوزه مطالعات رفاه با تاکید بر اینکه نباید یارانه کالابرگ را با یارانه ارز ترجیحی گره بزنیم، اظهار داشت: برای اجرایی کردن این طرح کار باید درآمدهای پایدار مشخص شود مانند ماده ۴۵ قانون مالیات ارزش افزوده که باید ارزش افزوده خانوارهای سه دهک درآمدی پایین جامعه به خودشان برگردد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha