۶ مرداد ۱۳۸۹، ۰:۰۱
کد خبر: 6527229
T T
۰ نفر
نمره قبولی آژانس ایمنی دریانوردی اروپا به مجموعه آموزش دریایی کشور ..................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 89/05/06 اقتصاد.حمل و نقل.بخش دریایی تهران - معاون امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی گفت: آژانس ایمنی دریانوردی اروپا به مجموعه آموزش دریانوردی ایران نمره قبولی داد.
به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از روابط عمومی سازمان بنادر و دریانوردی، سعید ایزدیان افزود: این اقدام پس از بازرسی یک هفته ای از نحوه اجرای کنوانسیون STCW (آموزش دریانوردان ) و آیین نامه مربوطه در اداره کل استانداردها، آموزش و گواهینامه های دریانوردی و تعدادی از مراکز آموزشی دریانوردی کشور، صورت گرفته است.
وی افزود: هیاتی متشکل از سه نماینده خبره آژانس ایمنی دریانوردی اروپا Agency Safety Maritime European(( از بیستم و تا بیست و پنجم تیرماه سال جاری به ایران سفر کردند تا سیستم آموزش، آزمون و صدور گواهینامه های دریانوردی کشور را از لحاظ نحوه اجرای کنوانسیون Training, of Standards amended as Seafarers for keeping Watch amp; Certification ( ) و آیین نامه مربوطه مورد بازرسی قرار دهند.
ایزدیان ادامه داد: پس از انجام ممیزی، تمام اقدامات و ساز وکارهای مرتبط با آموزش و احراز صلاحیت دریانوردان در اداره کل استانداردها، آموزش و گواهینامه های دریانوردی و همچنین مراکز آموزشی دریانوردی کشور مورد تایید کامل قرار گرفت.
عضو هیات عامل سازمان بنادر و دریانوردی در مورد اهداف این ممیزی گفت: این سازمان در تلاش برای افزایش تعاملات منطقه ای و بین المللی ، تاکنون با 20 کشور در زمینه شناسایی متقابل گواهینامه های دریانوردی تفاهم نامه منعقد کرده است که آخرین مورد آن ماه گذشته در مانیل، پایتخت فیلیپین به امضای اینجانب و وزیر کار فیلیپین رسید.
وی ادامه داد: در همین راستا، بر آن شدیم تا با کشورهای عضو اتحادیه اروپا نیز چنین تفاهم نامه ای داشته باشیم بنابراین طبق قوانین اتحادیه اروپا، سیستم آموزش، آزمون و صدور گواهینامه های دریانوردان کشور توسط آژانس ایمنی دریانوردی اروپا مورد بازرسی قرار گرفت تا پس از تایید آن اتحادیه، زمینه ایجاد همکاری متقابل با تمامی 27 کشور عضو این اتحادیه فراهم شود.
ایزدیان در مورد اهمیت و ضرورت این بازرسی گفت: آژانس ایمنی دریانوردی اروپا تا کنون 24 کشور دنیا را مورد بازرسی قرار داده و ایران بیست و پنجمین کشوری است که بر طبق قوانین اتحادیه اروپا مورد ممیزی قرار می گیرد.
وی افزود: البته ما هم اکنون درخصوص شناسایی گواهینامه های دریانوردی با شش کشور عضو اتحادیه اروپا (انگلستان، بلژیک، لهستان، اوکراین، قبرس و مالتا) به صورت دوطرفه ( Bilateral( به توافق رسیده و تفاهم نامه امضا کردیم و موفقیت در این بازرسی با توجه به ابراز رضایت هیات مذکور از اجرای کامل الزامات کنوانسیون آموزشی STCW و فرآیندهای مربوطه، علاوه بر تجدید و تداوم تفاهم نامه با شش کشور یاد شده، مسیر را برای انعقاد تفاهم نامه با 21 کشور دیگر عضو اتحادیه اروپا هموار کرد.
معاون امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی تصریح کرد با موفقیت در این ممیزی، می توان در چشم انداز آتی جامعه دریانوردی کشور، حضور دریانوردان شایسته ایرانی را بر روی کشتی های با پرچم 27 کشور عضو اتحادیه اروپا ترسیم کرد تا بدین ترتیب گامی موثر در جهت ایجاد اشتغال و صدور نیروی انسانی دریانوردی برداشته باشیم.
براساس این گزارش، هیات اعزامی آژانس ایمنی دریانوردی اروپا در این سفر همچنین از روند برگزاری دوره های آموزشی دریایی در مرکز آموزش تخصص های دریایی شرکت ملی نفتکش ایران و دانشکده علوم دریایی دانشگاه صنعت نفت در محمود آباد بازدید کرد و نحوه اجرای الزامات کنوانسیون STCW در این مراکز را نیز مورد تایید قرار داد.
از جمله مهمترین موضوعاتی که نمایندگان آژانس ایمنی دریانوردی اروپا در این ممیزی مورد بازرسی قرار دادند، شامل بررسی سیستم مدیریت کیفیت، خط مشی، اهداف سازمانی، مسئولیت ها و اختیارات، منابع مدیریت، تجزیه و تحلیل ، پیگیری موارد احتمالی عدم انطباق، بازنگری مدیریت و ارزیابی خارجی، تدوین استانداردهای آموزشی و اعطای صدور گواهینامه های دریانوردان، برنامه ها و دوره های مورد تایید، وضعیت آموزشی پرسنل و آموزش روی کشتی، پایش، اندازه گیری و ارزیابی از نحوه اجرای آموزش های دریانوردی، قابلیت ردیابی و اندازه گیری، بازنگری فرآیند، نحوه صدور گواهی سلامت پزشکی و مجوز موقت (Dispensation( نحوه اخذ آزمون و صدور گواهینامه های شایستگی و جانبی، کارورزی روی کشتی و ارزیابی گواهینامه ها و سند شناسایی، نحوه نظارت بر مراکز آموزشی دریانوردی و تجهیزات و امکانات کمک آموزشی مراکز آموزشی دریانوردی است.
اقتصام ** 2021 ** 1574 شماره 024 ساعت 12:46 تمام
۰ نفر