۳۰ مهر ۱۳۸۷، ۰:۰۱
کد خبر: 6574764
T T
۰ نفر
رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس در بازدید از ایرنا پیشنهاد کرد: تولیدکنندگان و صنعتگران کنسرسیوم تشکیل دهند ..................................................
تهران ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 87/07/30 اقتصاد.صنعت .مجلس رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، روز دوشنبه پس از ملاقات با محمدجعفر بهداد مدیرعامل خبرگزاری جمهوری اسلامی، در یک مصاحبه اختصاصی با خبرنگاران بخش اقتصادی ایرنا شرکت کرد.
عزت الله اکبری در این مصاحبه به پرسش های خبرنگاران ایرنا در خصوص موضع گیری دولت در زمینه تعویق اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده، عملکرد وزارت صنایع و معادن، قرارداد سایپا-پروتون، روند اصلاح قانون معادن و استراتژی معدن پاسخ داد.
وی در این گفت و گو بر لزوم تغییر ساختار اقتصادی کشور تاکید کرد و آمادگی مجلس برای حذف قوانین دست و پا گیر را اعلام کرد.
** تشکیل کنسرسیوم توسط تولیدکنندگان رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس به تولیدکنندگان بخش خصوصی پیشنهاد کرد: برای حضور موثر در بازارهای جهانی نسبت به تشکیل کنسرسیوم اقدام کنند.
اکبری، با بیان اینکه فضای کشور در حال حاضر یک فضای استثنایی است و آمادگی کامل برای وارد بخش خصوصی به صحنه وجود دارد، اظهار داشت: بخش خصوصی کشور نیز توانمند است و آمادگی انجام ماموریت های مهم را دارد ولی تاکنون به آنها میدان داده نشده است.
وی افزود: الان با توجه به شرایطی که پیش آمده و ابلاغ اصلاحیه اصل 44 قانون اساسی از سوی مقام معظم رهبری، طلایی ترین فرصت برای حضور بخش خصوصی است که صنعتگران می توانند با تشکیل کنسرسیوم، علاوه بر تولید، بخش صادرات را نیز خودشان بعهده بگیرند.
این نماینده مجلس افزود: صادرات و واردات دانش فنی خاص خودش را دارد ، بنابر این تولیدکنندگان می توانند با سهام خودشان تشکیل کنسرسیوم بدهند و اداره آنها را بدست مدیران متخصص صادرات بسپارند .
** زیر ساختها برای اجرای قانون مالیات بر ارزش آماده نیست رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس از موضع گیری رییس جمهور در خصوص تنظیم لایحه تعویق یک ساله قانون مالیات بر ارزش افزوده استقبال کرد و گفت: این قانون به دلیل آماده نبودن زیرساختها، برای اجرا آماده نیست.
اکبری افزود: علاوه بر این اطلاع رسانی کافی در مورد این قانون صورت نگرفته است و روشن نبودن مکانیزم های اجرایی نیز می توانست مردم را با مشکل مواجه کند، با توجه به این مسایل ما 2 ماه پیش بصورت شفاهی به دولت و مقامات ذیربط این موضوع را گفتیم، همچنین در نشستی که سازمان های غیردولتی و صنعتگران موفق با ریاست مجلس داشتند، آنها نیز بصورت مکتوب درخواست کردند اجرای این قانون با یکسال تاخیر صورت گیرد.
وی افزود: آقای لاریجانی نیز هفته قبل گفتند اگر مشکلاتی در اجرا پیش آمد، مجلس طرح دو فوریتی برای تعویق اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده می دهد که با اقدام به موقع رییس جمهور، دیگر نیازی به این امر نیست.
اکبری در پاسخ به این پرسش خبرنگار ایرنا که عده ای می گویند دولت در مقابل اصناف عقب نشینی کرد ولی به خواست های صنفی اقشار دیگر مانند معلمان بی توجه است، گفت: بحث عقب نشینی مطرح نیست، احترام به افکار عمومی را نباید با عقب نشینی تعبیر کرد.
وی افزود: دولت هنگام تقدیم لایحه مالیات بر ارزش افزوده به مجلس هفتم، تقاضا کرده بود از زمان تصویب تا اجرا 18 ماه فرصت داشته باشد، ولی مجلس هفتم آن را به 2ماه تقلیل داد. بنابراین دولت عقب نشینی نکرده بلکه اجرای تقاضای نخست خود درخواست کرده است.
وی تصریح کرد: همه اقشار اعم از تولیدکننده، صادرکننده و اصناف اصل قانون مالیات بر ارزش افزوده را قبول دارند .
** تفاهمنامه سایپا - پروتون در دست بررسی است رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس در خصوص تفاهمنامه سایپا - پروتون نیز گفت: کمیته صنعت کمیسیون در حال بررسی این تفاهمنامه است و معیار اصلی در ارزیابی این تفاهمنامه و تمام قراردادها رعایت منافع ملی است.
اکبری، با بیان اینکه پروژه های صنعتی را نباید سیاسی کرد، افزود: طرح مسائل اختلاف برانگیز به پروژه ها آسیب می زند و موقعیت شرکت های ایرانی را در مقابل شرکت طرف قرارداد خارجی تضعیف می کند.
وی اظهار داشت: کمیسیون پیگیر تفاهم نامه سایپا پروتون است و بر تامین منافع ملی در قراردادها تاکید دارد ولی طرح مسایل اختلاف برانگیز در رسانه ها را به نفع صنعت نمی داند و خود نیز از این موضع گیری ها پرهیز می کند.
وی افزود: نگاه ما به پروژه ها کارشناسی است و وارد مسایل حاشیه ای نمی شویم زیرا اصل موضوع را به فراموشی می سپارد.
** وزارت صنایع و معادن تاکنون از همه ظرفیت ها استفاده نکرده است رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس در مورد عملکرد وزارت صنایع و معادن، گفت: احساس می شود وزارت صنایع و معادن تا این لحظه از همه ظرفیت ها استفاده نکرده است ولی امیدوارم در آینده از این پتانسیل ها استفاده کند.
اکبری با بیان اینکه پیوندی بین صنعت و دانشگاه به چشم نمی خورد، گفت: از ظرفیت دانشگاهها باید حداکثر استفاده شود، الان در دانشگاه معتبر کشور یک دالانی ایجاد شده که تحصیلکرده ها به محض فراغت از تحصیل از کشور خارج می شوند.
وی با اشاره به تغییرات انجام شده در سطح معاونان وزارت صنایع و معادن ، گفت: تغییر و تحول حق دولت است اما باید در حوزه های تخصصی دقت و ظرافت بیشتری اعمال شود و همه مراقب باشیم بی ثباتی وزارتخانه ها را تهدید نکند.
وی افزود: باید کاری کنیم که یک سیستم پایدار علمی روبه تحول ایجاد کنیم که سیستم حرف اول را بزند نه مدیر.
** حمایت از دولت به معنی تعریف کردن از دولت نیست رییس کمیسیون صنایع و معادن گفت: دولت نماد اجرایی یک نظام است، باید از دولت حمایت شود ولی حمایت از دولت فقط تعریف کردن از آن نیست، گفتن نقایص هم حمایت از دولت است اگر کسانی باشند که راه حل ها را بگویند در واقع از دولت حمایت کرده اند ولی بحث تخریب جدا است.
اکبری افزود: الان فضای جالبی داریم رییس جمهور آماده کار است، پیشنهادات خوب را هم می پذیرد. دولت مسائل منطقی را می پذیرد و نباید با دولت تهاجمی رفتار شود این به نفع کشور نیست.
** برنامه های کمیسیون صنایع و معادن رییس کمیسیون صنایع و معادن در مورد برنامه های این کمیسیون، گفت: برای بررسی تخصصی تر مسایل کمیته های چهار گانه معدن، صنعت، پتروشیمی و هوافضا و ارتباطات در کمیسیون معادن تشکیل شده و کار خود را شروع کرده اند.
اکبری افزود: ترجیح می دهیم به جای حرکت های پراکنده، در طول چهار سال مجلس هشتم چند قدم اساسی برداریم.
وی اضافه کرد: به همین منظور قرار است، از وجود پنج نفر مشاور ثابت با تایید هیات رییسه مجلس استفاده کنیم که این مشاوران از فعالان بخش خصوصی و اساتید دانشگاهی خواهند بود.
اکبری گفت: لایحه برنامه پنج ساله توسعه پنجم را نیز در کمیسیون صنایع و معادن داریم تعقیب می کنیم.
** اصلاح ساختارهای اقتصادی رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس مهمترین مشکل کشور را مشکلات اقتصادی عنوان کرد و افزود: در هدایت امور مشکلات ساختاری داریم، از طرف دولت هم در بخش خصوصی مشکل ساختاری داریم.
اکبری افزود: با وجود افراد لایق و با درایت درحوزه ساختاری مشکل داریم ، این ساختار را دولت باید هدایت کند، برای حل این مشکلات باید در راستای طرح تحول اقتصادی، ساختارهای موجود در حوزه های بانکی، تعرفه ای، بیمه، گمرک، مالیات، توزیع و تامین اجتماعی اصلاح شوند.
وی افزود: از آنجا که نظام جامع در امور مختلف نداریم، قوانینی که وضع می شود همه بخشی نگر هستند و به همین دلیل صنعتگر و تولیدکننده یک روز به دنبال حل مشکلات نظام مالیاتی، روز دیگر دنبال اصلاح نظام تعرفه ای و بیمه هستند.
وی گفت: الان آشفته بازار است، قوانین و مقررات بعضی جاها همدیگر را تضعیف می کنند و با هم تلاقی دارند.
اکبری با اشاره به اینکه مهمترین وظیفه مجلس قانونگذاری است، افزود: مجلس آماده حذف قوانین دست و پاگیر و تهیه و تصویب قوانین برای روانسازی و حمایت از صنعت و معدن است.
وی تصریح کرد: برای مثال الان وزارت بازرگانی به تولیدکننده ای که صادرات داشته باشد جایزه صادراتی می دهد، این غیرفنی است، تولیدکننده که نباید به بازار فکر کند.
اقتصام ** 1579 ** 1558 شماره 042 ساعت 13:56 تمام
۰ نفر