۱ دی ۱۳۸۶، ۰:۰۱
کد خبر: 6615669
T T
۰ نفر
استانداری خراسان رضوی بر استفاده از انرژیهای جایگزین تاکید دارد ...............................................................
مشهد ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 01/10/86 داخلی.اقتصادی.عمرانی.
مدیرکل دفتر پیگیریهای استانداری خراسان رضوی گفت: از آنجا که ذخایر سوختهای فسیلی رو به پایان است بهره برداری از انرژیهای جایگزین در دستور کار این مدیریت قرار دارد.
مهندس کریم عباسپور روز شنبه در نشستی خبری با عنوان "باد انرژی هزاره سوم" در مشهد افزود: موقعیت جغرافیایی این استان کریدور بادی خوبی را برای تولید نیروی برق فراهم آورده است.
وی گفت: سابقه تاریخی خراسان در استفاده از نیروی باد در مناطقی چون نشتیفان خواف و سبزوار به خوبی مشهود است.
او افزود: در سالهای اخیر نیز تولید برق توسط نیروگاه بادی بینالود مشهد به میزان 40 هزار مگابایت، نشانگر توجه مسوولان به این نعمت خدادادی است.
وی گفت: با توجه به سند چشم انداز توسعه خراسان رضوی و نیز تاکید رییس جمهور مبنی بر توسعه و تکمیل پروژه های صنعتی و اقتصادی این استان هم اینک پنج کارخانه تولید سیمان و هفت واحد تولید فولاد در حال آماده سازی هستند که در مجموعه به حدود 300 مگاوات برق نیاز دارند.
او افزود: هم اکنون توسط بخش خصوصی سه نیروگاه در شهرستانهای تربت حیدریه، سرخس و سبزوار در حال نصب هستند که با راه اندازی آنها بین 500 تا هزار مگاوات برق تولید می شود.
مدیرکل دفتر پیگیریهای استانداری خراسان رضوی با بیان اینکه این میزان با توجه به رشد توسعه صنعتی استان کافی نیست گفت: اگر از هم اکنون در زمینه استفاده از سوختهای جایگزین، ضمن حمایت از بخش خصوصی فرهنگ سازی نکنیم ظرف سه سال آینده با بحران سوختهای فسیلی مواجه خواهیم شد.
وی افزود: استفاده از توربینهای بادی سه مزیت عمده دارد که در وهله نخست برگشت بسیار زیاد سرمایه در آن است.
او گفت: به جز تهیه توربین و انجام یک امکانسنجی در آغاز کار(بررسی موقعیت جغرافیایی منطقه ) دیگر نیاز به مواد و لازم اولیه ندارد و از سوی دیگر در مقایسه با میزان زیاد تولید، حفظ و نگهداری توربینها به نیروی انسانی زیادی نیاز ندارد.
مدیرکل دفتر پیگیریهای استانداری خراسان رضوی در بخش دیگری افزود: در این استان دو واحد تولیدی و صنعتی مورد تایید استانداری در زمینه ساخت توربین (صبا نیرو) و تولید برق (فراگامان ) در سالهای اخیر فعالیت خود را آغاز کرده اند.
وی گفت: حال که بخش خصوصی برای کمک به دولت وارد عرصه خدمت رسانی شده ما نیز وظیفه داریم از این بخش حمایت کنیم و امیدواریم در آینده نه چندان دور امکان صدور برق از طریق نیروگاههای بادی به همسایگان فراهم آید.
در ادامه این نشست مدیرعامل مجتمع نیروگاههای بادی فراگامان شرق کشور هم گفت: در نخستین قدم نیازمند حمایت دولت در امر فرهنگ سازی هستیم.
دکتر فریدون قربانیان افزود: کار تولید برق از طریق توربینهای بادی ابتدا به ساکن نیازمند یک امکانسنجی از وضعیت جغرافیایی کشور است.
وی گفت: پس از این مرحله و تایید توسط سازمان انرژیهای نوین کشور، مجوز نصب توربین و تولید برق از طریق باد صادر می شود.
او قیمت هر توربین را 800 تا 1500 یورو و میزان تولید آن را 660 کیلو وات یعنی معادل تامین روشنایی روستایی با حدود 70 خانوار ذکر و بیان کرد: تاکنون کارهای مقدماتی تولید برق در منطقه بلوچستان استان سیستان و بلوچستان فراهم آمده است.
وی همچنین گفت: سیزدهم ماه جاری نیز مشهد میزبان همایش کشوری در زمینه فرهنگ سازی و بومی نمودن انرژیهای جایگزین خواهد بود.ک/2 7491/662/589/660 شماره 141 ساعت 18:59 تمام
۰ نفر