۱۵ اسفند ۱۳۸۴، ۰:۰۱
کد خبر: 6714513
T T
۰ نفر
برداشت شن از سواحل و رودخانه های غرب مازندران نگران کننده است # نوشهر ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 15/12/84 داخلی.اقتصادی.شن وماسه.سواحل. شماری از مردم و مسوولان غرب مازندران با اشاره به پیامدهای منفی ونگران کننده برداشت شن و ماسه از سواحل و بستر رودخانه های این منطقه ، خواستار برخورد جدی و پایان دادن این مشکل فراگیر ازسوی دست اندرکاران ذیربط شدند.
آنان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفتند: کثرت ساخت و سازها، نبود نظارت و مدیریت و ضعف اجرای قانون سبب شده تا برداشت بی رویه شن و ماسه در سواحل غرب مازندران همچنان ادامه یابد. این عده بروز سیلاب، خطرات زیست محیطی، تخریب اراضی اطراف، افزایش شیب رودخانه ها و پیش روی آب دریا رااز مهمترین پیامدهای منفی برداشت شن وماسه از سواحل و بستر رودخانه ها اعلام کرده اند. 11 رودخانه در شهرستانهای 250 هزار نفری نوشهر و چالوس در غرب مازندران جاری است. "علیرضا جباری" یک نوشهری گفت: به رغم تلاش مسوولان، هنوز نظارت و برخورد نهادهای ذیربط بابرداشت کنندگان شن ازسواحل و رودخانه های منطقه ضعیف است.
وی افزود: رانندگان تراکتور شبانه روز در سواحل و رودخانه های غرب مازندران شن و ماسه برداشت می کنند و اهالی همجوار نیز جرات مقابله با این متخلفان را ندارند. "رضا علی مقدادی" از اهالی منطقه کلارآباد تنکابن اظهار داشت: مسوولان باید به ماجرای غم انگیز برداشت شن از بستر رودخانه ها و سواحل پایان دهند.
"مهرعلی رضایی راد" یک روستایی از منطقه توسکاتک نوشهر ، برداشت شن و ماسه از سواحل را ظلم به ملت دانست و گفت: در صورت برخورد جدی و نظارت مستمر مسوولان امکان تکرار تخلف متخلفان نیست. وی ادامه داد: در حال حاضر بهره برداران شبانه به صورت باندی از بستر رودخانه ها و سواحل شن و ماسه برداشت می کنند. به گفته رضایی راد، نهادهای مسوول جهت موفقیت باید در برخورد با برداشت کنندگان متخلف شن و ماسه در منطقه به طور هماهنک و منجسم عمل کنند. "مجید تهرانی مقدم" مسافری که به گفته خودش سالها به غرب مازندران سفر می کند، گفت: نهادهای مربوط باید با داشتن برنامه اصولی از ظرفیت سواحل برای توسعه بخش گردشگری نهایت استفاده را ببرند. رییس اداره امور آبیاری تنکابن گفت: برداشت شن وماسه سبب تخریب سر دهنه اراضی زراعی، کمبود آب کشاورزی و کاهش سطح آبهای زیر زمینی در منطقه شده است. "احسان امین یاوری" نبود منابع کوهی برای تامین مصالح مورد نیاز مردم جهت ساخت و سازها را در برداشت شن و ماسه از بستر رودخانه ها وسواحل دخیل دانست. وی تصریح کرد: در یکسال گذشته 40 نفر از برداشت کنندگان شن و ماسه از بستر رودخانه های این شهرستان دستگیر و به مقامات قضایی معرفی شدند. امین یاوری خاطرنشان کرد: از مجموع 18 رودخانه موجود تنکابن و رامسر از بستر 12 رودخانه شن و ماسه برداشت می شود. فرمانده نیروی انتظامی تنکابن نیز گفت: در سال جاری برای مقابله با برداشت کنندگان شن و ماسه از سواحل و رودخانه ها اقدامات زیادی صورت گرفته است. سرهنک "حسین فاضلی" افزود: در پی شکایت و گزارشات متعدد مردمی در یک سال و نیم گذشته این نهاد با امکانات موجود 59 دستگاه انواع تراکتور، کمپرسی و بیل مکانیکی که غیرمجاز شن از ساحل و رودخانه های منطقه برداشت می کردند، توقیف کرد. وی اظهار داشت: طرح برخورد با این متخلفان کماکان تا ریشه کن شدن این معضل در این شهرستان ادامه دارد. یک کارشناس شیلات در غرب مازندران ضمن ابراز نگرانی از وضعیت موجود رودخانه ها گفت: در شهرهای نشتارود و سلمانشهر حدود 200 دستگاه تراکتور به طور شبانه روز از بستر رودخانه ها و سواحل شن و ماسه برداشت می کنند. وی که خواست نامش اعلام نشود، افزود: به علت این برداشت ، سالانه خسارت هنگفتی به صیدگاههای منطقه وارد می شود. وی یادآور شد: براساس اطلاعات موجود حدود 40 درصد این برداشت ها، توسط شهرداریها و بقیه نیز به طرق مختلف از طریق ویلاهای حاشیه دریا که راه دسترسی به سواحل دارند برداشت می شود. وی جابجایی تغییر مسیر رودخانه ها، تخریب محل زندگی ماهیان، مهاجرت ماهیان ، افزایش عمق صیدگاه ها و اختلال در زمان تخم ریزی را پیامدهای منفی برداشت شن از سواحل اعلام کرد. 13 صیدگاه در مناطق غرب مازندران فعالیت دارد. رییس اداره آبیاری نوشهر وچالوس نیز اظهارداشت: برداشت قاچاق شن و ماسه از بستر رودخانه ها و سواحل این شهرستانها امسال در مقایسه با10 ماهه سال گذشته 50 درصد کاهش دارد. "ولی الله ولی پور" افزود: درسال جاری حدود 2 هزار متر مکعب شن وماسه در این مناطق به صورت غیر مجاز برداشت شد. وی تصریح کرد: بیشترین قاچاق شن و ماسه از بستر رودخانه و سواحل منطقه توسکاتک و ماشلک نوشهر بوده است. وی همکاری نهادهای قضایی، نیروی انتظامی و تدابیر این اداره رااز عوامل کاهش برداشت غیر مجاز شن و ماسه در منطقه اعلام کرد. ولی پور همچنین برای جلوگیری از قاچاق شن و ماسه، خواستار همکاری بیشتر شوراهای اسلامی روستایی با این اداره شد. م.ز/621/601
۰ نفر