رییس مرکز تحقیقات برنج کشور از کمبود اعتبارات تحقیقاتی انتقاد کرد
#
رشت، خبرگزاری جمهوری اسلامی 28/09/83
داخلی.اقتصادی.تحقیقات برنج.
رییس مرکز تحقیقات برنج کشور، از کمبود اعتبارات تحقیقاتی و پژوهشی این
مرکز انتقاد کرد.
"دکتر فرامرز علی نیا" روز شنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا،
افزود: درسال جاری یک میلیارد و 500 میلیون ریال اعتباربرای مرکز تحقیقات
برنج کشور اختصاص یافته که این میزان اعتبار جوابگوی هزینه های جاری این
مرکز نیست.
وی اظهارداشت: به دلیل افزایش هزینه های معمول نظیر آب و برق و هزینه های
سوخت، سهم اعتبارات تحقیقاتی نیز هر روز کمتر می شود.
وی، با اشاره به اثرات مخرب محدودیت شدید اعتباری بر روند سریع تحولات
علمی در دنیا و آگاهی محققین از این تحولات، گفت: این امر باعث شده محققین
به سرعت از کاروان علمی عقب مانده و از نظر علمی دچار رکود و انفعال شوند.
وی اضافه کرد: برخی از محققین کیفی نیز از موسسه تحقیقات مهاجرت کرده
وبرای رهایی از کارسخت تحقیقاتی درموسسات کاربردی به محیط آرام دانشگاهها
پناه می برند.
وی اظهار داشت: تاکنون سه نفر از محققین دکتری بورسیه از موسسه تحقیقات
برنج گیلان به دانشگاهها مهاجرت کردند.
رییس مرکز تحقیقات برنج کشور افزود: هم اکنون 100 طرح تحقیقاتی درقالب
13 پروژه در این مرکز در دست اجرا است.
"دکتر علی نیا" گفت: این پروژه های تحقیقاتی در زمینه معرفی ارقام بهبود
روش های بهزراعی، مدیریت زراعی کشاورز،کنترل آفات ، بیماریهاو علف های هرز،
مدیریت آبیاری، مدیریت تغذیه، مصرف کود در شالیزار و کاهش ضایعات محصول
برنج است.
وی، زمان بربودن طرحهای تحقیقاتی را از جمله ویژگیهای طرحها در حوزه
کشاورزی عنوان کرد، افزود: دو تا 10 سال طول می کشد، تا یک طرح تحقیقاتی
در حوزه کشاورزی به نتیجه برسد.
وی افزود: تحقیقات در بخش کشاورزی به دلیل دیر بازده بودن کار، برای
سرمایه گذاران جذابیت ندارد.
"علی نیا" با اشاره به این که سال گذشته در گیلان دو رقم برنج اصلاح شده
به نامهای " درفک و کادوس" معرفی شد، افزود: این ارقام دارای کیفیت مطلوب
هستند که در صورت حمایت می تواند، منشا تحول در تولید برنج استان شود.
وی اظهار داشت: در سال جاری یک رقم برنج هیبرید در گیلان آزمایش شد که
یک کشاورز گیلانی با کشت آن توانست بیش از 10 تن برنج در هر هکتار از آن
برداشت کند.
وی، خواستار فراهم آوردن امکانات و تجهیزات لازم برای محققان و پژوهشگران
این موسسه شد.
وی، درخصوص برنج تراریخته گفت:برنج تراریخته برنجی است که خاصیت مقاومت
به کرم ساقه خوار و کرم سبز برک خوار با استفاده از بیوتکنولوژی و مهندسی
ژنتیک را دارد.
وی، بااشاره به این مطلب که این تکنولوژی توانمندیهایش در روش های رایج
کنترل آفت است، افزود: گیاه برنج تراریخته برای جلوگیری از خسارت آفات
نیازی به سمپاشی ندارد.
وی اظهار داشت: کشت این برنج علاوه بر عدم احتیاج به سمپاشی، از عوارض
ناشی از سم در شالیزار نظیر مرک و میر موجودات داخل شالیزار، مسمومیت آب
و خاک ، آب های جاری و مسمومیت احتمالی کشاورزان جلوگیری می کند.
2575/320 /604