۲۶ مرداد ۱۳۸۲، ۰:۰۱
کد خبر: 6778401
T T
۰ نفر
70 درصد شیر و گوشت مازندران توسط واحدهای کوچک تولید می شود # ساری ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 26/05/82 داخلی. اقتصادی. دام و طیور. معاون اموردام سازمان جهاد کشاورزی استان مازندران گفت: بیش از 70 درصد شیر و گوشت این استان توسط واحدهای کوچک تولید می شود. "علی اصغر محمدی" روز یکشنبه درمصاحبه با خبرنگاران تعداد بهره برداران این بخش را 130 هزار نفر اعلام کرد. به گفته وی سالانه درمازندران 54 هزارتن گوشت قرمز و 570 هزار تن شیر تولید می شود. وی در مورد تعداد دامهای استان گفت: 98 هزار راس گاو اصیل، 220 هزار راس گاو دو رک، 650 هزار راس گاو بومی و 5/2 میلیون راس بز و گوسفند دراستان وجود دارد که این تعداد، معادل 8/7 میلیون واحد دامی است. وی افزود :میزان تولید شیر و گوشت قرمز استان، به ترتیب 58 و 40 درصد بیشتر از نیاز است و مازاد تولید، به استانهای همجوار بویژه تهران ارسال می شود. وی ادامه داد : استان مازندران از نظر تولید سرانه مرغ رتبه اول ، شیر رتبه دوم و گوشت قرمز رتبه پنجم کشور را به خود اختصاص داده است. وی میزان تولید گوشت مرغ استان در سال گذشته را 112 هزار تن اعلام کرد و افزود: ظرفیت تولید 130 هزار تن گوشت مرغ وجود دارد. محمدی گفت : پارسال 145 میلیون قطعه جوجه یکروزه دراستان تولید شد که 50 درصد آن مازاد برنیاز بود. وی کیفیت تولید جوجه یکروزه در مازندران را درسطح کشور بسیارمطلوب توصیف کرد وافزود : به این دلیل، قیمت جوجه یکروزه مازندران ، 500 تا700 ریال گرانتر از سایر استانها است. به گفته محمدی، ظرفیت جوجه کشی استان 280 میلیون قطعه است، و پارسال با 230 میلیون قطعه جوجه کشی ،حداقل 300 هزار تن گوشت تولید شده است. معاون امور دام سازمان جهاد کشاورزی مازندران ادامه داد : برنامه ریزی برای تولید مرغهای زینتی دراستان درحال انجام است و مرکز آن هم مشخص شده و فقط نیاز به تخصیص 500 میلیون ریال اعتبار دارد. وی به طرحهای اماده اجرای بخش دامپروری استان اشاره کرد و گفت : 700 میلیارد ریال طرح آماده اجرا داریم که چنانچه 50 درصد هزینه آن تامین شود برای بیش از یک هزار و 600 نفر شغل مستقیم ایجاد می شود. وی یکی از مشکلات اساسی بخش دامپروری را کمبود نقدینگی اعلام کرد و اظهار داشت : 180 واحد دراین بخش به دلیل کمبود نقدینگی و نوسانات شدید قیمت فرآورده ها، نمیه تعطیل است. محمدی درمورد افزایش جذب شیر درکارخانجات استان گفت : در یک سال و نیم گذشته ظرفیت جذب شیر 120 درصد افزایش یافته و به گونه ای شده که مدیران کارخانه ها به دامداری ها برای جذب شیر مراجعه می کنند درحالی که تا پیش از این مدت، برعکس بود. وی با اشاره به توزیع ماهانه 95 تن شیر یارانه ای در استان مازندران گفت : به دلیل توریست پذیربودن منطقه، این مقدار قرار است به 130 تن درماه افزایش یابد. وی درمورد نوسان قمیت مرغ دربازار گفت : یکی از علت های اصلی این نوسان ساختار بازار است که نیاز به اصلاح دارد. به گفته وی از سال 77 برغم افزایش چندین برابری قیمت دان مرغ، تنها کالایی که تقریبا قیمت ثابتی داشته، مرغ است. محمدی میزان تولید سرانه مرغ ، جوجه یکروزه، گوشت قرمز و شیر را درکشور به ترتیب 14 کیلوگرم ، 10 قطعه ، 4/11 و 90 کیلوگرم اعلام کردوافزود : این ارقام در مازندران به ترتیب 42 کیلوگرم ، 85 قطعه ، 20 و 215 کیلوگرم است. م - س 30 م ا
۰ نفر