۲۵ اردیبهشت ۱۳۸۱، ۰:۰۱
کد خبر: 6807201
T T
۰ نفر
کیفیت پایین نان در دزفول موجب گله مندی شهروندان شده است # دزفول ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 25/2/81 داخلی. اجتماعی. کیفیت پایین نان در دزفول علاوه بر اعتراض شهروندان موجب شده تا برخی از شهروندان که توان پخت نان را دارند اقدام به تهیه تنور و پخت نان به روش ستنی کنند. برخی شهروندان دزفولی که به دلیل پایین بودن کیفیت نان ، روزانه تا دو برابر نیاز مصرف روزانه خود نان تهیه می کنند ، حدود نیمی از نان خریداری شده را به عنوان ضایعات دور می ریزند. درچند ماه اخیر مشاهده قرص های نان انبار شده بر روی میز نانوایان تعجب و رضایت شهروندان دزفولی را به دلیل خلوتی واحدهای نانوایی بدنبال داشته اما عرضه نان خمیر وغیر قابل مصرف موجب گله مندی شهروندان شده است. اعظم قاسمی" از شهروندان دزفولی ضمن گله مندی از کیفیت پایین نان عرضه شده در اکثر نانوایی های این شهر گفت:در حالی که نیاز روزانه خانواده چهار نفره ام ده قرص نان است اما به دلیل غیرقابل مصرف بودن یک سوم هر قرص نان به ناچار روزانه 15 قرص نان تهیه می کنم. وی گفت:هر چند که مدتی است در نانوایی های سطح شهر دزفول از صف و ازدحام جمعیت خبری نیست اما پایین بودن کیفیت نان موجب اسراف این نعمت شده است. وی همچنین گفت: در طول یک هفته تا شش کیلوگرم ضایعات نان جمع آوری کرده و به قیمت کیلویی 200 تا 300 ریال به نان خشکی ها می فروشم. "محسن گرامی" دیگر شهروند دزفولی نیز گفت: به دلیل نامرغوبی نان از چند ماه پیش اقدام به تهیه تنور کرده تا نان مورد نیاز خانواده به صورت سنتی و در منزل پخت شود. وی افزود: برخی شهروندان به دلیل نارضایتی از کیفیت پایین نان اقدام به تهیه نان از نانوایی های سنتی که هر قرص نان را بین 300 تا 500 ریال عرضه می کنند می نمایند. یک منبع آگاه در دزفول که خواست نامش ذکر نشود به خبرگزاری جمهوری اسلامی گفت: نان مورد نیاز خود را از یکی از نانوایی های شهرستان اندیمشک تهیه می کنم. وی افزود:یکی از نانوایی های تازه تاسیس دراندیمشک با استفاده از ماشین آلات جدید نان را به گونه ای پخت می کند که تادوهفته قابل نگهداری مصرف بوده و افت نان نیز بسیار ناچیز است. وی علت نامرغوبی نان در این شهرستان را تغییر روش پخت نان از روش سنتی به ماشینی و نیز استفاده از جوش شیرین ذکرکرد و گفت:برخی متصدیان نانوایی در دزفول به منظور سود بیشتر نیروی کارگر مورد نیاز خود را از بین افرادی که تخصص و تجربه لازم را در پخت نان ندارند انتخاب می کنند که این وضعیت در افت کیفیت نان موثر می باشد. یکی از نانوایی های دزفول علت نامرغوبی نان را کیفیت پایین آرد ذکر کرد و گفت: آرد عرضه شده به نانوایی ها برای عمل آوری خمیر مناسب نبوده و دیر پخت است. " رحیم مولوی " افزود:باقطع مصرف جوش شیرین درپخت نان و استفاده از مایه خمیر کیفیت نان نسبتا بهبود یافته اما بی دقتی و سهل انگاری کارگر نیز در افت کیفیت نان بی تاثیر نمی باشد. فرماندار دزفول نیز یکی از راههای بهبود کیفیت نان را ایجاد رقابت بین نانوایان ذکر کرد و گفت: حال که با تلاش اداره غله مشکل کمبود آرد مرتفع شده و نانوایی ها نیز خلوت می باشند مردم خود باید نان مورد نیاز خود را از نانوایی تهیه کنند که کیفیت نان آن بهتر است. "سیدخلف موسوی" ضمن اظهار رضایت از قطع مصرف جوش شیرین در پخت نان گفت: تمامی نانوایان موظفند تا نسبت به بهبود کیفیت نان اقدام نموده و بازرسان اداره تعزیرات آرد و نان نیز نسبت به کنترل کیفیت نان اقدام نمایند. نماینده مردم دزفول در مجلس شورای اسلامی نیز در نشست اخیر خود با مردم دزفول گفت: با پیگیرهای به عمل آمده سهمیه آرد روستایی از 3 کیلو گرم به هشت کیلوگرم افزایش یافته که این اقدام درکاهش ازدحام جمعیت درمقابل نانوایی های سطح این شهر موثر بوده و یکی از مشکلات اساسی مردم در رابطه با تامین نان در دزفول مرتفع شد. "سید علی آقامیری " افزود: هم اکنون بحث اصلی در رابطه با نان بحث کیفیت است که باید با تشویق نانوایانی که نان مرغوب تهیه می کنند و نیز اجتناب مردم از خرید نان از نانوایانی که نان نامرغوب پخت می کنند نسبت به ارتقای کیفیت نان در دزفول اقدام کرد. مسوول امور اجرایی آرد و نان دزفول نیز گفت: بازرسان این اداره پارسال تعداد شش هزار و 774 بار واحدهای نانوایی را مورد کنترل و بازرسی قرار داده که در این راستا سه واحد نانوایی نمونه و تعداد 56 واحد مورد تشویق و همچنین 83 واحد نانوایی متخلف جریمه شدند. "عبدالعلی زرکی " افزود: تخلف کم فروشی و گرانفروشی نان با 22 مورد از جمله بیشترین موارد تخلف در بین نانوایان دزفول بوده و عدم کیفیت نان نیز از دیگر موارد تخلفی است که از سوی اداره تعزیرات آرد و نان با آن برخورد می شود. وی گفت: با توجه به خلوتی نانوایی های سطح شهر دزفول بدلیل افزایش سهمیه آرد روستایی این اداره به منظورارتقاء کیفیت نان اقدام به کاهش سهمیه آرد نانوایانی که نان نامرغوب تهیه می کنند می نماید. وی افزود:نانوایانی که نان با کیفیت تهیه نمایند باافزایش سهمیه آرد و در نتیجه افزایش درآمد مورد تشویق قرار می گیرند. "زرکی" گفت :بمنظور ارتقا کیفیت نان در دزفول از پارسال مصرف جوش شیرین در پخت نان دردزفول ممنوع اعلام شده و با جایگزین شدن خمیر مایه به جای جوش شیرین کیفیت نان بهبود نسبی یافته هرچند که هنوز مطلوب نیست. شهرستان دزفول دارای 233 واحد نانوایی ، فانتزی پز و سفید پز می باشد. نان عرضه شده در اکثر نانوایی های دزفول تافتون می باشد. م - ف 202/20/02 م ا
۰ نفر