۱۴ مهر ۱۳۸۱، ۰:۰۱
کد خبر: 6821243
T T
۰ نفر
فعال شدن دامداریهای بجنورد به 40 میلیاردریال سرمایه گذاری نیاز دارد # بجنورد ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 014/07/81 شهرستان بجنورد بعنوان یکی از قطبهای دامپروری در کشور، متاسفانه هنوز جایگاه واقعی خود را در این صنعت بدست نیاورده است. براساس آمارهای موجوداین شهرستان دارای338واحدپروار بندی بره، 84 واحد پرواربندی گوساله می باشد که همه این واحدها بصورت سنتی می باشند. کارشناسان امور دام بجننورد معتقدند: سهم شهرستان بجنورد از واحدهای دام پرواربندی در استان تنها 25 درصد و در واحدهای پرواربندی گوساله تنها 8 درصد می باشد. آنها روز یکشنبه در گفت و گو با "ایرنا" افزودند: با این وجود، شهرستان بجنورد در زمینه تولید گوشت قرمز در سطح استان خراسان مقام اول را دارد.
این کارشناسان از جمله مشکلات فراروی حرفه دامداری دراین شهرستان را کمبود نقدینگی برای ایجاد واحدهای صنعتی ، استقرار واحدهای دامداری در داخل شهر و رعایت نکردن اصول نظام دامداری ذکر کردند. مسوول واحد دامداری بجنورد گفت: فعال شدن واحدهای دامداری این شهرستان به 40 میلیارد ریال سرمایه گذاری نیاز دارد. "جمشید گریوانی" تاکیدکرد:توسعه واحدهای دامی مکانیزه وپیشرفته در بجنورد یک امر ضروری است. وی گفت: این شهرستان با بیش از پنج هزار واحد دامی نیاز به توسعه این حرفه در بخش مکانیزه و پیشرفته دارد. وی کل ظرفیت واحدهای گاوداری این شهرستان را15هزار راس ذکر کرد و گفت: احداث واحدهای گاوداری با ظرفیت حداقل20 راس به بالا از اولویتهای توسعه دامداری پیشنهاد می گردد. وی گفت:این شهرستان قابلیت توسعه واحدهای دامداری صنعتی به بیش از 160 واحد و نیمه صنعتی به بیش از دوهزار راس را دارد. وی اضافه کرد:در حال حاضر بدلیل نداشتن نقدینگی لازم 20 درصد از واحدهای صنعتی و 70 درصد از واحدهای نیمه صنعتی و سنتی موجود نیز غیر فعال هستند.
وی گفت: برای فعال کردن این واحدهابه 40 میلیارد ریال هزینه نیاز است که درصورت سرمایه گذاری این میزان اعتبار، سبب رونق اقتصادی دراین شهرستان خواهد شد. "گریوانی"میزان اشتغالزایی این بخش از صنعت در این شهرستان را 226 نفر ذکر کرد. وی اضافه کرد: 25 پروانه تاسیس برای مرغداری گوشتی و تخم گذار، گوساله پرواری ، بره پروری و گاو شیری صادر شده است که برای راه اندازی این واحدها به 11 میلیارد و 665 میلیون ریال تسهیلات نیاز است. گریوانی گفت: در حال حاضر پروانه های مرغداری تخمگذار و گوشتی برای هیچ متقاضی صادرنمی شود. وی گفت: تنها پروانه های گاوداری صنعتی،بره و گوساله پرواری برای فارغ- التحصیلان رشته دامپروری ودامپزشکی در مقطع کارشناسی وکاردانی صادرمی شود. معاون شبکه دامپزشکی بجنورد نیز گفت: سنتی بودن واحدهای پرواری دام در این شهرستان، خدمات رسانی در بخش درمانی به این واحدها را با مشکل مواجه کرده است. دکتر"حسن تفضلی" افزود: در صورت وجود واحدهای دامداری صنعتی صاحبان این واحدها براحتی تجویزهای دامپزشکی در زمینه درمان دام را قبول خواهند کرد.
او گفت: این موضوع سبب افزایش بازدهی تولید گوشت درسطح واحدهای دامداری این شهرستان می شود. وی واحدهای پرواربندی دام موجوددر شهرستان را سنتی ذکر کرد و گفت: این واحدها پراکنده بوده که سبب برخی مشکلات بهداشتی در زمینه امور دام می شود.
م.ف/102/12م ا/01
۰ نفر