۲۴ مهر ۱۳۸۰، ۰:۰۱
کد خبر: 6857429
T T
۰ نفر
استاندار هرمزگان خواستاراستفاده بهینه از منابع برای تولید موادغذایی شد # بندرعباس ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 24/07/80 داخلی. اقتصادی. غذا. استاندار هرمزگان خواستار استفاده بهینه از منابع آب و خاک کشور برای افزایش تولید مواد غذایی و پروتئینی شد. فتح الله معین روز سه شنبه در آیین گرامیداشت " روز جهانی غذا " در بندرعباس افزود : اگر بخواهیم به عنوان کشوری دارای جایگاه ویژه درامر تولید مواد غذایی باشیم باید به طور جدی درامر غذا برنامه ریزی کنیم. وی انجام کارکارشناسی ، بهره گیری از دانش روز همراه با تفکر و اندیشیدن و انتقال معلومات را مهمترین عامل برای رسیدن به بالا بردن تولیدات غذایی ذکر کرد. استاندار هرمزگان گفت: با توجه به کمبود باران و شوری منابع آب بهتر است اعتبارات برای زیر ساختها از قبیل آب ، برق و راه به سمتی هدایت شود که نقش بیشتری در جهت تولید داشته باشد. معین افزود: با ادغام وزارتخانه های جهاد و کشاورزی انتظار می رود به امر آموزش و ترویج و فعال کردن صنایع تبدیلی توجهی جدی شود. رییس سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان در این نشست افزایش جمعیت ، ضایعات ، تخریب محیط زیست ، توزیع ناعادلانه ، پایین بودن بهره وری و عدم رعایت الگوی مصرف را از مهمترین موارد دخیل در کمبود مواد غذایی دانست . غلامحسین جلالی افزود: به دلیل پایین بودن بهره وری ، محصول گندم آبی در استان 1/3 تن در هکتار و در کشور 2/3 تن در هکتار است در حالی که این میزان در کشورهای پیشرفته 7 تا 11 تن در هکتار است . وی از اهمیت دادن به روستاها به عنوان قطب اصلی تولیدکننده موادغذایی از طریق گسترش فرصتهای شغلی ، انجام امور آموزشی و ترویجی ، کنترل جمعیت و جلوگیری از رشدآن ،اصلاح فرهنک الگوی مصرف و استفاده از فن آوری کشاورزی به عنوان بهترین راه حل برای ایجاد امنیت مواد غذایی نام برد. جلالی افزود: دراین راه بایستی با ارائه آموزشهای لازم به زنان و جوانان وروستایی و کاستن از میزان ضایعات غذایی به گسترش صنایع تبدیلی توجه شود.
رییس سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان گفت: تولید گوشت مرغ از 170 هزار تن درسال 1357 به 803 هزار تن درسال 1379 افزایش یافته است و استان دراین زمینه علاوه بر خودکفایی ، توانایی صادرات این پروتئین را دارد. جلالی افزایش تولید تخم مرغ دراستان از 160 هزارتن به 562 هزارتن وگوشت قرمز از 375 هزارتن به 729 هزارتن وآبزیان از 30 هزارتن به 410 هزارتن را از دیگر موفقیتها درامر افزایش تولیدات مواد غذایی وپروتئین درهرمزگان ذکر کرد. جلالی افزود: یک میلیون و 162 هزار واحد دامی روستایی ، 780 هزار واحد دامی عشایری ، 114 واحد مرغداری با ظرفیت یک میلیون و 979 هزار قطعه در استان وجود دارد. وی سامان دهی صنایع لبنی ،اجرای طرح آبیاری تحت فشار، تلاش در جهت افزایش عملکرد گندم و سیب زمینی ،توسعه کشت موز وانواع مرکبات گرمسیری و طرحهای آبخیزداری ،جنگل کاری ، آموزشی ، تحقیقاتی و گسترش خدمات دامپزشکی از جمله اقدامهای این سازمان اعلام کرد. خ - ت 810/81/08 تمام
۰ نفر