5000 تن گوشت شتر سالانه در کشور تولید می شود
#
یزد ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 20/08/1380
کارشناس پرورش شتر معاونت امور دام وزارت جهاد کشاورزی گفت: سالانه 5000
تن گوشت شتر در سطح کشور تولید می شود.
سید عباس خدایی روز یکشنبه در در دومین نشست همایش هسته کارشناسی پرورش
شتر در یزد، تعداد شترهای موجود در کشور را 145 هزار نفر ذکر کرد.
وی گفت: هم اینک در 15 استان از جمله هرمزگان، سیستان و بلوچستان، کرمان
، سمنان، اصفهان، مرکزی و یزد کار پرورش شتر صورت می گیرد.
او افزود: 5000 خانوار بهره بردار از طریق پرورش شتر امرار معاش می کنند.
وی همچنین گفت: تاکنون 13 ایستگاه تحقیقاتی و اصلاح نژاد پرورش شتر در
کشور دایر شده است.
او اضافه کرد: این ایستگاهها در بخشهای تغذیه، تولید مثل و فیزیولوژی
تولید مثل فعالیتهای تحقیقاتی انجام می دهند.
وی گفت: وزارت جهاد کشاورزی در زمینه خرید تضمینی گوشت شتر و صدور مجوز
صادرات گامهای موثری برای حمایت شترداران برداشته است.
او ساخت آبشخور و آب انبار در مراتع، واگذاری مراتع به شترداران و ساخت
اماکن بهداشتی، علامت گذاری برای تغذیه گله های شتر و اختصاص بودجه برای
این بخش را از خدمات ارایه شده به شترداران ذکر کرد.
معاون امور دام سازمان جهاد کشاورزی یزد نیز جمعیت شتر این استان را 25
هزار نفر ذکر کرد.
حسین منتظری افزود: این استان یکی از مراکز ممتاز پرورش شتر در کشور
است و از این نظر مقام سوم را دارد.
وی گفت: سالانه 890 تن گوشت شتر در این منطقه تولید می شود.
او شهرستانهای اردکان، بافق و مهریز را از شهرهای پرورش دهنده شتر در
استان ذکر کرد و گفت: در صورت فراهم شدن زمینه لازم جمعیت شتر در این
خطه تا 50 هزار نفر قابل افزایش است.
وی صدور مجوز برای پروانه بهره برداری از مراتع، پروانه تاسیس ساخت
آبشخور و آب انبار و جایگاههای شتر در مراتع، طرح آبرسانی به مراتع برای
تغذیه شتر، حفر چاههای مالداری و حمایت برای بیمه گله های شتر را از
اقدامات حمایتی برای شترداران در استان یزد ذکر کرد.
م.ج/130/11/01
تمام