۱۶ فروردین ۱۳۷۷، ۰:۰۱
کد خبر: 6918788
T T
۰ نفر

گزارشی از وضعیت مسکن در استان هرمزگان

۱۶ فروردین ۱۳۷۷، ۰:۰۱
کد خبر: 6918788
گزارشی از وضعیت مسکن در استان هرمزگان # بندرعباس، خبرگزاری جمهوری اسلامی 16/01/77 داخلی. اقتصادی. مسکن.
کارشناسان می گویند : افزایش قیمت مصالح ساختمانی ، بالابودن هزینه های ساخت و ساز و عدم ارائه تسهیلات بانکی مناسب از سوی بانک ها مردم استان هرمزگان را با مشکل تهیه مسکن مواجه کرده است.
آنان می افزایند: در پنج سال گذشته قیمت هر پاکت سیمان از دوهزار ریال به هشت هزارو 500 ریال تا ده هزار ریال و آهن از کیلویی 500 تا 600 ریال به یکهزارو 600 تا دو هزار ریال افزایش یافته است.
هم اکنون بسیاری از واحدهای مسکونی به دلیل گرانی قیمت مصالح ساختمانی به صورت نیمه کاره رها شده است.
بنابه اظهار کارشناسان ، مهاجرت روستائیان به شهرهای استان بویژه شهر بندرعباس باعث گرانی و کمبود مسکن شده است.
کارشناسان همچنین عدم اجرای طرح جامع شهری در شهرهای استان را از دیگر مشکلات ساخت مسکن در هرمزگان ذکر می کنند.
به دلیل عدم اجرا طرح جامع شهری در چند سال اخیر، مسوولان تامین مسکن و واگذاری زمین نتوانستند طرحهای آماده سازی زمین و ساخت مسکن را متناسب با نیاز مردم اجرا کنند.
این مساله باعث شد تا مردم به ساخت وسازهای غیر مجاز با مصالح کم دوام در شهرهای این استان بویژه بندرعباس روی آورند.
به گفته این کارشناسان، هم اکنون ساخت و سازهای غیر مجاز به عنوان یک معضل اجتماعی در حاشیه شهرهای هرمزگان مطرح شده است.
مسوولان امور اجتماعی می گویند: بسیاری از قشرهای کم درآمد و مستضعف که توانایی خرید زمین و یا مسکن را نداشتند ، با ساخت و سازهای غیرمجاز در حاشیه ها، چهره شهرها را به هم زده اند.
همچنین واگذاری برخی از زمین ها به صورت مشایی ویا تک واحدی به دلیل بالا بودن هزینه آماده سازی و دوری از خدمات اولیه شهری ازجمله خیابان آسفالته و تاسیسات آب و برق با استقبال مردم مواجه نشده است.
مدیرکل مسکن وشهرسازی هرمزگان با اشاره به گرانی هزینه ساخت وساز مسکن در این استان گفت : برخی از افراد که زمین دریافت کرده اند، به دلیل گرانی مصالح ساختمانی و هزینه های آماده سازی قادربه تکمیل ویا ساخت واحد مسکونی خود نیستند.
مهندس بهروزاسلامی افزود: هم اکنون با توجه به رشد جمعیت هرمزگان، برای رفع مشکل مسکن ، ساخت 11 هزار واحد مسکونی دراستان ضروری است که باید هفت هزار واحد آن در بندرعباس ساخته شود.
به گفته وی ، دولت به منظور کمک به مردم اقدام هایی نظیر آمادسازی و تسطیح اراضی درشهرهای استان انجام داد ولی به دلیل بالا بودن هزینه، اقشار کم درآمد کمتر توانستند از این گونه خدمات استفاده کنند.
اسلامی افزود:برای افزایش توان این عده ازمردم دولت باید مسکن اجاره ای، مسکن اجتماعی و ارزان قمیت را احداث و واگذار کند.
وی خاطر نشان کرد: برای قشرهای کم درآمد طرحهایی در دست اجراست و در سال جاری ساخت مسکن استیجاری آغاز خواهد شد.
مدیرکل مسکن وشهرسازی هرمزگان اظهارداشت : ساخت وساز بدون برنامه وغیر اصولی در یک هزارو 200 هکتار از اراضی شهر بندرعباس مشکلاتی را در زمینه عمران شهری به وجود آورده است.
وی اضافه کرد : این گونه ساخت و سازها که در چند سال گذشته صورت گرفته اکنون به پدیده حاشیه نشینی در مناطق 600 دستگاه، دو هزارو 500 دستگاه و کمربندی بندرعباس دامن زده است.
اسلامی اظهارداشت: مقابله با چنین ساخت وسازهایی که به دلیل کمبود مسکن و مهاجرت بی رویه بوده، مشکلاتی رادرپی داشته است.
وی افزود: برای سر ریز جمعیت شهر بندرعباس ساخت شهرهای اقماری نظیر شهر" علوی " درچند سال گذشته در نظر گرفته شد ، ولی تاکنون تسیهلات زندگی درآن فراهم نشده است.
بنا به اظهار وی ،شهر "علوی" گنجایش پذیر ش 200 هزار تا300 هزار نفر را دارد که در برنامه های آینده، باعث تعدیل جمعیت شهر بندرعباس می شود.
وی گفت:همچنین ایجاد شهرک های نامجو، آبشورک و گنو پیش بینی شده که در کاهش بخشی از جمعیت شهر بندرعباس موثر است.
کارشناسان می افزایند : بالا بودن رطوبت و گرمای طاقت فرسا، موجب پایین آمدن عمر مفید ساختمان ها و تقاضا برای ساخت ساز بیشتر شده است.
بنا به اظهار آنان بافت شهرهای استان قدیمی است و اجرای طرحهای جامع با اصول شهرسازی لازم است.
مدیر شهرسازی و معماری اداره کل مسکن و شهرسازی هرمزگان گفت : شهرهای استان متناسب با شهرسازی ومعماری امروزی نیست وبافت قدیمی آن باید نوسازی و دگرگون شود.
مهندس رحمت ا.. گندمکارافزود:اجرای طرح جامع شهری در شهرهای این استان بویژه بندرعباس می تواند استان را از بن بست کنونی نجات دهد.
وی اظهارداشت: در گذشته به دلیل کم توجهی طرحهای جامع درشهرهای استان اجرانشد وازهمین رو آماده سازی و تسطیح اراضی بدون اجرای طرح جامع جوابگوی نیاز مردم نبود.
به گفته گندمکار، بالا بودن هزینه های آماده سازی علاوه براینکه برای دولت هزینه زیاد در بردارد، خرید زمین را نیز برای مردم نیز مشکل کرده است.
وی افزود : در سال های پس از پیروزی انقلاب تاکنون بیش از 20 هزار قطعه زمین از طریق زمین شهری به مردم استان واگذارشد که بیشتر این قطعات ساخته و یا در دست احداث است.
این مقام مسوول گفت: عدم ساخت برخی ازواحدها ناشی ازنبودتسهیلات بانکی، خدمات زیربنایی همچون آب ، برق و خیابان است.
بنا به اظهار وی، تسریع در خدمات رسانی به واحدهای در دست ساخت و زمین های واگذار شده در کاهش قیمت مسکن موثر خواهد بود.
وی خاطرنشان کرد: هم اکنون 79 هزارو 534 واحد مسکونی دراین استان وجود دارد که متناسب با نیاز جامعه شهری منطقه ساخته نشده است.
به گفته کارشناسان برخی از افراد کم درآمد با مشقت فراوان قطعه زمینی را دریافت می کنند، ولی برای ساخت آن مشکل دارند.
داریوش محمدی کارشناس امور مسکن اداره کل تعاون هرمزگان گفت: نبود سرمایه، عدم استقبال بانک ها از پرداخت وام به ویژه برای تعاونی ها و بالا بودن هزینه های انشعابات آب ،برق وتلفن ،ساخت مسکن را دراین استان با مشکل مواجه کرده است .
استان هرمزگان افزون بر یک میلیون و60 هزار نفر رادر خود جای داده است که بیشترین تراکم جمعیت در بندرعباس مرکز استان قرار دارد.
۰ نفر