۳۱ تیر ۱۳۷۶، ۰:۰۱
کد خبر: 6948360
T T
۰ نفر
اعتصاب کارگران شرکت جنرال موتورز امریکا پایان یافت # نیویورک ـ خبرگزاری جمهوری اسلامی 31/4/76 اعتصاب سه ماهه کارگران کارخانه خودروسازی پونتیاک شرکت جنرال موتورز پس از حدود سه ماه پایان یافت.
5400 کارگر کارخانه خودروسازی پونتیاک که از دوم اردیبهشت ماه 76 با خواسته هایی چون افزایش 600 شغل ، کاهش اضافه کار و بهبود وضعیت مرخصی دست به اعتصاب زده بودند ، از روز دوشنبه بر سر کارهای خود بازگشتند.
این در حالی بود که مقامهای بزرگترین شرکت خودروسازی امریکا که طی دهه اخیر با هدف افزایش بهره وری 35 هزار تن از نیروی کار خود را کنار گذارده اند ، بطور مکرر با هرگونه افزایش تعداد کارکنان مخالفت داشته است.
به نوشته روزنامه " یو اس ای تودی " جزئیات توافق حاصله بیانگر ان است که اتحادیه کارگران اتومبیل سازی امریکا تقریبا توانسته است به انچه که می خواسته است ،دست یابد. درنتیجه جنرال موتورز 557 تن به افراد شاغل در کارخانه خواهد افزود ، کارگران حقوق یک هفته مرخصی از دو هفته مرخصی دوران اعتصاب را که حدود نفری 850 دلار می شود دریافت خواهند کرد و جنرال موتورز مبلغ 5/4 میلیون دلار بابت حل و فصل بیش از 3000 شکایت معوقه پرداخت خواهد کرد.
کارشناسان صنعت خودروسازی هزینه اعتصاب را برای دو طرف بالا ارزیابی کرده اند. کارگران در این جریان بطور متوسط 15 هزار دلار حقوق و دستمزد از جمله اضافه کار را از دست داده اند. جنرال موتورز نیز در سه ماهه دوم سال 97 در جریان اعتصاب سه ماهه کارخانه پونتیاک و اعتصاب هفت هفته ای کارخانه مستقر در شهر اوکلاهما ، 490 میلیون دلار زیان دیده است. مشکلات کارگری در بزرگترین شرکت خودروسازی امریکا موجب شد که سود جنرال موتورز در سال 96 نیز به میزان قابل ملاحظه ای کاهش یابد. همچنین اعضای اتحادیه های کارگری منافع کمتری بدست اورند.
مقامهای جنرال موتورز پیش از این اعلام کرده بودند که سود انها در سه ماهه چهارم سال میلادی گذشته 58 درصد افت کرده و به سطح 786 میلیون دلار یا سهمی 92 سنت تقلیل یافته است. این در شرایطی است که سود حاصله در دوره مشابه سال 95 هر سهم 98/1 دلار یا 9/1 میلیارد دلار بود.
اعتصاب اعضای اتحادیه های کارگری جنرال موتورز در واحدهای تولیدی امریکا و کانادا در فصل اخر سال 96 که در مواردی به تعطیلی بسیاری از کارخانجات خودروسازی و تولید قطعات اتوموبیل در امریکای شمالی انجامید و میزان تولید خودرو سواری و وانت سبک را 155 هزار دستگاه کاهش داد ، موجب زیانی 700 میلیون دلاری برای این شرکت شد.
در شرایطی که اعتصاب در کارخانه اوکلاهما ادامه دارد ، اتحادیه کارگران اتومبیل سازی امریکا تهدید کرده است که درصورت عدم توافق بر سر انعقاد قراردادهای جدید تا 31 تیرماه ، دو کارخانه قطعه سازی در شهرهای وارن ایالت میشیگان واندرسون ایندیانابااعتصاب کارگری مواجه خواهند شد.
۰ نفر