۲۳ فروردین ۱۳۸۹، ۰:۰۱
کد خبر: 7145585
T T
۰ نفر
دوستداران محیط زیست خراسان شمالی از صید بی رویه ماهی نگرانند ..................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 89/01/23 اجتماعی.محیط زیست.آبزیان.ماهی بجنورد- شماری از دوستداران محیط زیست خراسان شمالی نگران صید بی رویه ماهی در زیستگاه های این استان هستند.
آنان روز دوشنبه به خبرنگار ایرنا گفتند: با وجود ممنوع بودن صید ماهی با تور در استان متاسفانه مشاهده می شود تعدادی از ماهیگیران اقدام به این امر می کنند.
یکی از دوستداران محیط زیست از صید بی رویه ماهی در سد ها، رودخانه های این استان اظهار نگرانی کرد و گفت: با توجه به اینکه صید ماهی با قلاب بویژه در زمان تخم ریزی ممنوع است عده ای به قلاب بسنده نکرده با تور ماهیگیری می کنند.
فیروزه یزدانپرست افزود: گروه های ماهیگیر در ابتدای ورودی سد شیرین دره توری به مسافت هزار متر پهن می کنند.
این دوستدار محیط زیست گفت: برخی از این گروه ها نیز در شب اقدام به تور انداختن می کنند.
وی از مسوولان مربوط خواستار نظارت بیشتر بر زیستگاه های ماهی در این استان شد.
یکی دیگر از دوستداران محیط زیست نیز از صید بی رویه ماهی در روخانه های این استان گلایه کرد و گفت: متاسفانه ماهیگیران این استان بدون در نظر گرفتن فصل صید و همچنین از روش های غیر معمول اقدام به صید می کنند.
محمد صالحی افزود: برخی از ماهیگیران فیلترهای سنگین را در رودخانه ها انداخته و به علت قیفی بودن دهانه فیلتر، ماهی در دورنش باقی می ماند.
وی اظهار داشت: بعضا با این روش ماهیگیری بیش از شش کیلو ماهی در یک مرحله برداشت می کنند.
کارشناس مسوول حیات وحش و آبزیان اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی ضمن تایید گفته های دوستداران محیط زیست گفت: اکنون صید ماهی در استان به علت تخم ریزی ماهیان ممنوع است.
مهندس حمید فخرانی افزود: برای صید ماهی در این استان پروانه صادر می شود که فصل برداشت نیز از اوایل خرداد تا 15 اسفند است.
وی اظهار داشت: صید ماهی در زیستگاه های آبی این استان با تور ممنوع بوده و افرادی که دارای پروانه صید هستند باید به روش قلاب ماهیگیری کنند.
وی افزود: برای جلوگیری از صید ماهی و شکار پرنده، زیستگاه های آبی این استان پایش می شوند.
وی گفت: ماموران این اداره برای نظارت دقیق صید غیر مجاز در سد شیرین دره مانه و سملقان با یک قایق کار بازرسی را انجام می دهند.
این مسوول افزایش گشت و کنترل، اطلاع رسانی روستاییان حاشیه رودخانه ها و سدهای این استان و آموزش آنان را از اقدامات این اداره کل در راستای حفاظت از آبزیان عنوان کرد.
فخرانی افزود: متاسفانه متخلفان با استفاده از تور، کار صید ماهی برخی مواقع در شب انجام می دهند.
وی با بیان اینکه محدوده تورهای ماهیگیری متخلفان برخی مواقع 200 تا هزار متری می رسد، افزود: در هر دوره دست کم 100 کیلو ماهی در سد شیرین دره که نسبتا ماهی در آن بیشتر از سایر سدها است، برداشت می کنند.
این کارشناس گفت: ریز بودن چشم تورها باعث می شود حتی ماهیان کوچک نیز برداشت شود که این امر موجب کاهش شدید ماهیان زیستگاه های آبی استان شده است.
وی اظهارداشت: برای نظارت بیشتر نیاز به جذب همیار محیط زیست و همکاری و هماهنگی شرکت آب منطقه ای در سدها با این اداره کل است.
وی همچنین از آموزش روستاییان حاشیه رودخانه ها و سدها در زمینه نحوه صدی آبزیان خبر داد و افزود: افراد علاقه مند در طرح همیار محیط زیست با این اداره کل همکاری می کنند.
وی با بیان اینکه ذخیره ماهی در زیستگاه ها باید تداوم داشته باشد، افزود: دوستداران محیط زیست با مشاهده هر گونه تخلف در صید ماهی به اداره های حفاظت محیط زیست این استان اطلاع دهند.
مهندس فخرانی گفت: ماهیان رودخانه ها و سدهای این استان بیشتر از خانواده کپور ماهی هستند و سیاه ماهی، باربوش و کپور معمولی نیز از جمله ماهیان این منطقه هستند.
سد شیرین دره، بارزو، بیدواز و رودخانه اترک و سرشاخه های این رودخانه از جمله زیستگاه های آبی این استان است.ک/4 7184/330/659 شماره 117 ساعت 12:46 تمام
۰ نفر