۲۱ اردیبهشت ۱۳۸۹، ۰:۰۱
کد خبر: 7151669
T T
۰ نفر

خبرنگاری شغل پر مشقت و زیان بار، پنهان از حقوق قانونی

۲۱ اردیبهشت ۱۳۸۹، ۰:۰۱
کد خبر: 7151669
خبرنگاری شغل پر مشقت و زیان بار، پنهان از حقوق قانونی ..................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 89/02/21 اجتماعی.مشاغل سخت.خبرنگاری ایلام- با وجود اینکه در قانون و در میان گفت و شنودها از خبرنگاری به عنوان یک حرفه و شغل زیان آور و پرمشقت نام می برند، اما عملا در قانون و واقعیت می بینیم که فعالان این حرفه از مزیای قانونی برخوردار نیستند.
به گزارش ایرنا، رییس سازمان کار و امور اجتماعی استان ایلام به عنوان عضو کمیته بدوی تعیین مصادیق مشاغل سخت و زیان آور دراین خصوص گفت:در قانون از عنوان خبرنگار برای افرادی که جزء مصادیق مشاغل سخت و زیان آور محسوب می شوند، یاد شده و براین اساس حرفه خبرنگاری به عنوان یکی از مشاغل سخت و زیان آور دیده شده است.
محمدجواد محمدی درعین حال گفت که اکنون با مشکل قانونی دراین خصوص مواجه ایم و بحثهای زیادی در این رابطه صورت گرفته که آیا حرفه خبرنگاری جزء مشاغل سخت هست یا نه ؟ وی ادامه داد:براساس نظر خودمان می گوییم اگر خبرنگاری را به عنوان شغل سخت در نظر بگیریم و این حرف را بزنیم باتوجه به قانون اساسی کشور که انجام کار سخت و زیان آور برای بانوان ممنوع استدرنتیجه زنان نمی توانند خبرنگار باشند.
محمدی گفت: با این وجود اکنون برای در نظر گرفتن خبرنگاری به عنوان شغل سخت و زیان آور و اختصاص ویژگیها و امتیازات آن برای افرادی که در حرفه خبرنگاری فعالند، به خصوص خانمها با مشکل قانونی مواجه ایم.
وی تصریح کرد: چون قانون اساسی فعالیت زنان و کودکان زیر 15 سال را در مشاغل سخت و زیان آور به دلیل شرایط فیزیکی سخت ممنوع دانسته اما از نظر ما خبرنگاری جزء مشاغل سخت است، اکنون با این خلاء قانونی برای توجه و اختصاص مزایای قانونی افرادی که در این حرفه فعالند، مواجه ایم.
یکی ازکارفرمایان در خصوص شغل خبرنگاری گفت:خبرنگاری ، یکی ازشغلهای هیجانی و پر خطر و تنش زاست زیرا با اقشار مختلف جامعه سر و کار دارد و همواره در کوران حوادث و رویدادهاست.
کریم ویسیافزود:بدون شک با درنظر گرفتن مشغله های یک خبرنگار و همچنین هیجانات روانی این افراد ، خبرنگاران همواره با مشکلاتی مواجه اند و به دلیل برخی فشارهای روانی شغل خبرنگار یک حرفه سخت و زیان آور به شمار می رود.
وی اظهار داشت: قانون به صراحت شغل خبرنگاری را یک حرفه ، سخت و زیان آور معرفی کرده است ،اما عملا تاکنون در استان با اختصاص مزایای آن مواجه نشده ایم.
وی اظهار داشت:به عنوان سردبیر یکی از هفته نامه های محلی مدت چهار سال است که در این حرفه فعالیت می کنم و با مشکلات مختلفی در این راستا مواجه ام.
وی از قانونگذاران و مسئولان کشوری خواست نسبت به خبرنگاران و افراد فعال در رسانه ها توجه بیشتری داشته باشند و با درنظر گرفتن شغل و حرفه آنان، مزایای قانونی را برای این افراد لحاظ کنند.
کارشناس سازمان تامین اجتماعی استان ایلام نیز در این باره گفت:بر اساس ماده 12 آئین نامه اجرایی بند 5 جزء ب ماده واحده قانون اصلاح تبصره 2 الحاقی قانون شغل خبرنگاری از جمله مشاغل سخت و زیان آور تشخیص داده شده است.
ندا شیر بیگی پورافزود:مصادیق شغل خبرنگاری شامل گزارشگر و مصاحبه کننده ، خبرنگار و عکاس،دبیر سرویس،معاون و دستیار دبیر سرویس می باشد.
وی ادامه داد:با ابلاغ اصلاحیه ماده هشت آیین نامه اجرایی مشاغل سخت و زیان آور، گستره بیشتری از حرفه خبرنگاری نظیر نویسنده، عکس ، دبیر خبرو....
در زمره مشاغل سخت و زیان آور قرار گرفته است.
وی اظهار داشت: در صورت درخواست برقرار مستمری بازنشستگی و احراز 20سال سابقه متوالی یا 25 سال سابقه متناوب در مشاغل سخت و زیان آور چهار درصد حق بیمه اضافی از تاریخ 14/7/80تا تاریخ بازنشستگی و همچنین چهار درصد مستمری از تاریخ شروع سابقه در مشاغل سخت و زیان آور تا 13/7/80از کارفرما کسر خواهد شد.
وی گفت:با ابلاغ این اصلاحیه از این پس همه افرادی که در مراکز و موسسات خبری دولتی و خصوصی هر نوع فعالیت خبری انجام دهند، به شرط داشتن 20 سال سابقه خبری مستمر و 25 سال سابقه خبری متناوب، می توانند از مزایای بازنشستگی پیش از موعد در مشاغل سخت و زیان آور بهره مند شوند.
وی افزود:براساس مصوبه جدید،همه مشاغل مربوط به حوزه خبر مانند خبرنگار ، گزارشگر، دستیار دبیر، سردبیر، کارشناس امور خبری در زمره مشاغل سخت و زیان آور محسوب می شود.
وی اظهارداشت:هم اکنون مسئولان مربوطه در سازمان تامین اجتماعی مشغول بررسی قوانین موجود در این باره هستند تا این سازمان براساس آن اقدام به تصمیم گیری نماید.
وی ادامه داد:براساس ماده 76 قانون تامین اجتماعی هر سال کاری در مشاغل سخت و زیان آور مانند خبرنگاری معادل یک و نیم سال محاسبه می شود که متاسفانه این ماده قانونی در شعب تامین اجتماعی به دلیل یک برداشت نادرست مورد توجه قرار نمی گیرد و باید اصلاح شود.
یکی از خبرنگاران فعال در هفته نامه های محلی ایلام گفت: یکی از مشکلات بازنشستگی پیش از موعد برای حرفه خبرنگاری با استفاده از قانون مشاغل سخت و زیان آور این بود که سازمان های بیمه گر برای بازنشستگی پیش از موعد این دسته از افراد فقط به پست خبرنگاری برای بازنشستگی پیش از موعد خبرنگاران توجه داشت.
پژمان مهدوی فر افزود:شغل خبرنگاری،شغلی سخت و زیان آور است و در صورتی که کارفرما تایید کند هر سال با یک سال و نیم کار برابر می شود به همین دلیل کارفرما باید بر اساس قانون حدود چهار درصد بیمه افراد را اضافه تر پرداخت کند.
وی ادامه داد:سازمان تامین اجتماعی متاسفانه به قانون هر سال فعالیت در مشاغل سخت معادل 5.1 سال است توجه ندارند که این امر از مشکلات خبرنگاران برای بازنشستگی است.
وی از مسئولان خواست نسبت به رعایت حق و حقوق خبرنگاران و فعالان در این حرفه که در قانون به صراحت جزء مشاغل سخت محسوب شده است، توجه داشته باشند.
7177/633 شماره 003 ساعت 08:47 تمام
۰ نفر