۱۵ شهریور ۱۳۸۹، ۰:۰۱
کد خبر: 7171222
T T
۰ نفر
کارشناسان شیلات:روند فعلی صید ذخایر میگو را در هرمزگان نابود می کند ..................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 89/06/15 اقتصاد.شیلات.صیدغیرمجاز میگو.هرمزگان بندرعباس - عده ای از کارشناسان شیلات و صیادان با سابقه هرمزگان گفتند: درصورت ادامه روند فعلی صید غیر مجاز، ذخایر این آبزی در آبهای این استان نابود می کند.
آنان روز دوشنبه درگفت وگو با خبرنگار ایرنا ابراز داشتند: همه ساله در فصل صید میگو بیش از 800شناور در طول نوار ساحلی این استان در زمینه صید غیر مجاز میگو فعالیت دارند که هر سال نیز بر تعداد آنها افزوده می شود.
معاون صید و بنادر ماهیگیری اداره کل شیلات هرمزگان ،تعداد لنج های صیادی دارای مجوز صید میگو در آبهای این استان را 250فروند عنوان کرد.
به گفته سید پرویز محبی این تعداد شناور مجاز هستند پس از اعلام آغاز فصل صید از بندر کوهستک واقع در آبهای ساحلی شهرستان سیریک در شرق هرمزگان تا روستای تولا از توابع جزیره قشم اقدام به صید میگو کنند.
این مقام مسوول با بیان اینکه هیچ قایقی مجوز صید ندارد و تاکید براینکه قایق صیادی صید میگو نداریم ابراز داشت: متاسفانه تعداد این نوع قایق ها در زمان فصل و خارج از فصل صید میگو به سه برابر لنج های مخصوص صیادی افزایش می یابد.
وی، غیراقتصادی کردن صید برای صیادان مجاز را از دیگر پیامدهای صید غیرمجاز عنوان کرد و بیان داشت: هرفروند لنج صیادی ویژه صید میگو با توجه به ظرفیت آن دارای هشت تا 12نفر کارگراست.
یکی از صیادان با سابقه میگو نیز با انتقاد از حضور صیادان غیر مجاز در آبهای هرمزگان گفت: بیشترین تعداد شناورهای غیر مجاز صید میگو در آبهای محدوده کشتی سوخته شهر بندرعباس تا روستای تولا از توابع قشم به طول کمتر از 20کیلومتر در تردد هستند.
محمود پردل اضافه کرد: با افزایش تعداد قایق های غیرمجاز صیادی همه ساله شاهد کاهش تعداد لنج های مخصوص صیادی هستیم طوریکه در محله پشت شهر تعداد موتورلنج ها از 48 فروند به یازده فروند کاهش یافته است.
وی ،علت این کاهش را نداشتن درآمد کافی برای پرداخت هزینه ها ازجمله حقوق کارگران، تعمیر و نگهداری شناور و کمبود صید ذکر کرد و ادامه داد: هستند افرادی که با فروش لنج خود اقدام به خرید چندین فروند قایق کرده و از این طریق صیادی می کنند.
وی که نزدیک به 34سال در خصوص صید و صیادی فعالیت دارد تصریح کرد: دولت باید ضمن جلوگیری از تردد شناورهای غیر مجاز، توقیف موقت و جریمه مالکان آنها کاری کند که موجب عبرت دیگران بشود.
این صیاد با سابقه ساکن محله سورو در شهر بندرعباس ادامه داد: دریا مالک قدرتمندی به نام دولت دارد که قوانین و مقررات خود در زمینه صید و صیادی را از طریق یگان حفاظت از منابع آبزیان زیر نظر اداره کل شیلات اعمال می کند .
یکی دیگر از صیادان عضو تعاونی صیادی پشت شهر نیز بیان داشت: به رغم همه اینها به خصوص قانون حفاظت از منابع آبزی و کمیسیون رسیدگی به تخلفات صیادی همه ساله بر تعداد قایق های غیر مجاز صیادی در فصل صید میگو اضافه می شود.
احمد رمضانی اضافه کرد: صیادان غیر مجاز توجهی به ابزار و ادوات استاندارد برای صید ندارند و به همین دلیل از تورهای ترال و نامرئی برای صید میگو استفاده می کنند که در نتیجه آن میگوهای ریز (غیر تجاری ) نیز صید می شوند.
یکی از کارشناسان صید و صیادی که در زمینه صادرات میگو نیز فعالیت دارد افزود: صید خارج از فصل منجر به صید میگوهای غیر تجاری می شود که در صورت رعایت کردن فصل صید می توانیم از لحاظ وزنی نیز صادرات بیشتری داشته باشیم.
علی نیسی دراین زمینه بیان داشت: همه ساله شاهد هستیم که نزدیک به 40 روز قبل از آغاز صید رسمی تعدادای با شناورهای غیر مجاز اقدام به صید میگوهایی می کنند که به دلیل ریز بودن ( وزن کمتر از 6گرم )هیچ ارزش تجاری برای صادرات و حتی مصرف داخلی ندارند.
به گفته وی این درحالی است در صورت رعایت مقررات اعلام شده از سوی و پژوهشکده شیلات مبنی براعلام زمان صید میگو شاهد خواهیم بود که میگوها از لحاظ وزنی و سایزی به وضعیتی تجاری برای صید، مصرف و صادرات می رسند.
مسوولان شیلات می گویند: حدود 10تا 15درصد صید دراین استان بصورت غیر مجاز انجام می شود.
میزان صید میگو سال گذشته در هرمزگان دو هزارو 100تن اعلام شد که به همراه آن 11هزارتن از دیگر آبزیان نیز صید گردید.
در اطلاعات منتشره اداره کل شیلات هرمزگان میزان صید سالانه آبزیان این استان سالانه 130 هزارتن اعلام شده است.
صید غیر مجاز به صیدی گفته می شود که بدون مجوز شیلات مبادرت به فعالیت صیادی می کنند.
مدیر روابط عمومی اداره کل شیلات هرمزگان نیز گفت: صید غیر مجاز میگو لطمه بزرگی به صیادان مجاز وارد می آورد.
نادر شهرزاد اضافه کرد: کمیته مدیریت صید بطور ماهانه کلاسهای آموزشی با حضور نمایندگان صیادان و تعاونی های صیادی برگزار می کند.
وی اظهارداشت: هرساله از نیمه دوم مهرماه صید میگو به مدت 30تا 40 روز در آبهای هرمزگان آزاد می شود و دو هزارو 300 صیاد مجاز با موتورلنج های صیادی اقدام به صید می کنند.
مدیر روابط عمومی اداره کل شیلات هرمزگان از جمله راههای مقابله با صید غیر مجاز میگو به جلوگیری از عرضه میگوهای صید شده خارج از فصل در معابر عمومی، تقویت یگان حفاظت منابع آبزیان و افزایش گشت های مبارزه با صید غیر مجاز اشاره کرد.
گزارش ایرنا از سطح شهر به خصوص محله های خواجه عطا، پشت شهر و سورو حاکی از عرضه خارج از فصل میگو توسط ساکنان این محله ها است .
ساکنان این محله ها در کنار خیابان بطور غیر بهداشتی مبادرت به عرضه میگو می کنند طوریکه در کنار آنان ظرفهای مملو از میگوهای ریزی وجود دارد که متقاضیان بومی تنها برای خشک کردن آنها را خریداری می کنند.
کارشناسان شیلات می گویند: وزن هرعدد میگو در فصل صید یعنی اواسط مهرماه به 14گرم می رسد در حالی که وزن میگوهای صید شده خارج از فصل بین 5تا 10 گرم است.
در استان هرمزگان 10 شرکت دارای کد بهداشتی EEC اروپا برای بسته بندی و صادرات میگو به کشورهای اروپایی و آسیایی هستند.
از آنجایی که تاکنون راهکارهای ارایه شده درخصوص جلوگیری از صید غیر مجاز میگو بازدهی مطلوبی نداشته ، شیلات هرمزگان با اعلام فراخوان عمومی خواستار ارایه راهکارهای جدیدی برای مقابله با این پدیده مخرب ازسوی کارشناسان و جامعه صیادی شده است.
در این فراخوان آمده است:همه ساله قبل از اعلام صید رسمی میگو عده ای از راههای غیرقانونی و قاچاق اقدام به صید مقدار زیادی میگو می کنند که به دلیل وزن بسیار پایین (کمتراز پنج گرم ) صید آنها اقتصادی نیست و ضربه جبران ناپذیری به ذخایر این آبزی در آبهای هرمزگان وارد می کند که در صورت رعایت قوانین، وزن این میگوها تا زمان آغازفصل صید (اواسط مهرماه ) با رسیدن به وزن 15 تا 18 گرم اقتصادی تر می شود.
گزارش ایرنا ازمحله های ساحلی خواجه عطا، سورو، پشت شهر در شهر بندرعباس ، جزیره هرمز، شمال جزیره قشم و همچنین نقاط ساحلی میناب حاکی است عده ای از صیادان قبل از اعلام آغاز رسمی فصل صید میگو اقدام به صید غیر مجاز این آبزی می کنند که صدمات جبران ناپذیری به میگوی آبهای آزاد این استان وارد می کند.ک/4 512/668 /675 شماره 015 ساعت 11:04 تمام
۰ نفر