۲۲ دی ۱۳۸۹، ۰:۰۱
کد خبر: 7193129
T T
۰ نفر
پسماندهای خانگی بخش عمده ای از زباله های شهری را تشکیل می دهند ..................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 89/10/22 اجتماعی.پسماند.زباله همدان- پسماندهای خانگی که شامل پسمانده ها و بقایای مواد غذایی است بخش عمده ای از زباله های شهری را تشکیل می دهند.
تغییرات بوجود آمده در شیوه زیست و الگوی مصرف در سال های اخیر موجب افزایش سرانه تولید مواد زائد جامد و تولید قابل توجهی از این مواد در مناطق شهری و صنعتی گردیده و جمع آوری و دفع آن را به معضلی پیچیده و پرهزینه مبدل ساخته است.
بخش عمده این مواد مربوط به زباله های خانگی می باشد که قابلیت تخمیر و تبدیل بسیار بالایی داشته و بر اساس یک فرآیند صحیح می توان از این حجم انبوه مواد زائد، کود آلی (کمپوست ) مورد نیاز بخش کشاورزی را تامین کرد.
مدیر عامل سازمان بازیافت و تبدیل مواد شهرداری همدان در این خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: به طور متوسط سرانه تولید زباله هر خانوار همدانی بیش از یک کیلوگرم زباله در روز است.
بابک مهدی آزاد با بیان اینکه حجم تولید زباله با توجه به نوع بسته بندی مواد مصرفی و سرانه درآمد خانوار و شرایط جغرافیایی و اقلیمی متفاوت است، افزود: میانگین تولید زباله در کشور 650 تا 800 گرم است و سرانه تولید زباله هر شهروند همدانی بالاتر از سرانه تولید زباله در کشور است.
وی اضافه کرد: روزانه بیش از 500 تن زباله در شهر همدان تولید میشود و سرانه هزینه جمع آوری، تنظیف و انتقال زباله هر خانوار شهر همدان به طور متوسط سالانه بیش از 750 هزار ریال است.
مدیرعامل سازمان بازیافت شهرداری همدان با اشاره به اینکه زباله آلی بیشترین سهم زباله همدان را تشکیل می دهد گفت: زباله آلی بیش از 70 درصد از زباله همدان را تشکیل می دهد و مابقی آن شامل زباله های خشک می شود.
آزاد با بیان اینکه زباله ها را می توان به دو نوع خشک و تر تقسیم بندی کرد افزود: پسماندهای خشک همانند شیشه، پلاستیک، ظروف نوشیدنی، کاغذ و روزنامه ها قابل بازیافت هستند و زباله های تر مانند پوست میوه و سبزیجات قابلیت تبدیل به کمپوست یا امکان دفن و استفاده از انرژی برق را دارند.
وی در خصوص نحوه جمع آوری زباله در شهر همدان گفت : جمع آوری زباله در این شهر ترکیبی از روش های سنتی و مکانیزه است و این درحالیست که شهرداری به سمت مکانیزه کردن این فرآیند پیش می رود.
آزاد در خصوص محل دفن زباله شهر همدان نیز اظهار داشت: این محل با قدمتی 30 ساله در زمینی به مساحت 164 هکتار در کیلومتر 14 جاده همدان- تهران قرار دارد و یکی از بهترین مکان های دفن زباله در سطح کشور است که تمام اصول مراکز دفن زباله از جمله سطح آب زیرزمینی و نوع خاک برداری این مرکز در نظر گرفته شده است.
وی ادامه داد: این سایت به شعاع پنج کیلومتر از مناطق مسکونی فاصله دارد و از لحاظ آلودگی های آب و خاک و هوا کمترین تاثیر منفی را دارا است.
وی با بیان اینکه با اعمال مدیریت صحیح مدت زمان بیشتری می توان از مراکز دفن زباله استفاده کرد اظهار داشت: این سازمان با در نظر گرفتن 20 هکتار از فضای سایت دفن زباله جهت آماده سازی فضایی مناسب برای زیرساخت های احداث کارخانجات بازیافت و تولید کود آلی با مشارکت بخش خصوصی در آینده نزدیک نسبت به تسطیح و آماده سازی این فضا اقدام خواهد کرد.
وی در خصوص جمع آوری و امحای پسماندهای بیمارستانی نیز گفت: این سازمان به صورت کارشناسی و دقیق اقدام به محاسبه بهای تمام شده این عملیات کرده و بر اساس هر کیلوگرم پسماند عفونی یک هزار و 43 ریال از مراکز تولید آن اخذ می کند و این پسماندها طی سیستمی جدا از سایر پسماندهای شهری جمع و با استفاده از پودر آهک به صورت اصولی دفن می گردند.
وی در ادامه به اقدامات صورت گرفته در خصوص اصلاح نحوه دفن پسماندهای شهری گفت: این سازمان با همکاری سازمان محیط زیست و مرکز بهداشت اقدام به اصلاح و ساماندهی علمی و اصولی سایت دفن زباله همدان کرده است.
وی از ایجاد سلول دفن بهداشتی در محل دفن پسماندهای شهر همدان خبر داد و گفت: این اقدام برای نخستین بار با خاکبرداری 75 هزار متر مکعب با اعتباری بالغ بر یک میلیارد و 300 میلیون ریال در جهت بهره برداری اصولی و صحیح از محل دفن و جلوگیری از واردآمدن آسیب های زیست محیطی انجام می گیرد.
وی همچنین اظهار داشت: در کنار پروژه ایجاد سلول دفن بهداشتی پسماندها، عملیات راهسازی به منظور دسترسی بهتر به محل دفن این سلول با ایجاد راه های دسترسی با عرض هفت متر و به طول تقریبی یک کیلومتر با اعتباری بالغ بر 500 میلیون ریال انجام خواهد شد.
این درحالیست که چندی پیش جمعی از مدیران اجرایی استان همدان از صنایع مرتبط با مدیریت پسماند شهرهای باری، بارلتا، تروی، ترونی، فوجا و رم کشور ایتالیا بازدید کردند.
در این بازدید، تیم اعزامی از کارخانجات تبدیل پسماندها به کود، بازیافت لاستیک، بازیافت آب از کارخانجات سنگ بری، بازیافت شیشه و حمل و دفن پسماندها، چگونگی بی خطرسازی اصولی پسماندهای بیمارستانی و تولید انرژی برق از زباله ها در این کشور بازدید کردند.
شهردار همدان گفت: در این بازدید تیم مذکور نظر مثبت خود را در زمینه احداث طیفی از کارخانجات بازیافت پسماند همانند بازیافت مواد ارگانیک، پلاستیک، لاستیک، شیشه، تولید انرژی و اجرای راهکاری معقول جهت دفع اصولی پسماندها اعلام کرد.
سید مسعود عسگریان افزود: شهرداری همدان سعی در به کارگیری دانش فنی و استفاده از فن آوری های نوین و تدوین استراتژی ها و سیاست های مناسب در جهت انجام مدیریت پسماندها دارد.
به گفته وی هدف از مدیریت مواد زاید جامد، کاهش اثرات منفی زباله های تولیدی بر سلامت انسان ها و جلوگیری از تخریب محیط زیست می باشد وی با بیان اینکه رضایت شهروندان، محور خدمات رسانی شهرداری همدان است، اظهار داشت: یکی از دغدغه های اصلی مدیران شهرداری اعمال روش هایی مناسب به منظور خدمت رسانی به شهروندان با ایجاد کمترین آسیب به محیط زیست است.
عسگریان یکی از راهکارهای موجود برای تحقق این امر را احداث کارخانجات بازیافت پسماندها عنوان کرد و افزود: شهرداری همدان به منظور جلب مشارکت بخش خصوصی برای احداث کارخانجات مدرن بازیافت و دفع اصولی پسماندهای این شهر، با سرمایه گذاران وارد مذاکره شده است.
شهردار همدان همچنین گفت: این سازمان مصمم به جمع آوری و تبدیل پسماندها و فرآوری هایی همانند کمپوست و تولید انرژی برق و استفاده از فناوری های پیشرفته در اجرای مدیریت پسماند شهری است.
وی اظهار داشت: سرمایه گذار ایتالیایی برای اجرای مدیریت پسماند شهری در همدان مورد حمایت قانونی و مالی قرار می گیرد و توجه به مسایل زیست محیطی و تولید انرژی از زباله باید در اولویت امور در اجرای طرح مدیریت پسماند شهری قرار گیرد.
وی از حمایت همه جانبه مدیران ارشد استانی در بحث مدیریت پسماند شهری خبر داد و گفت: مدیریت استان همدان آماده همکاری و حمایت از سرمایه گذاری در اجرای مدیریت پسماند است، البته اولویت هایی نیز وجود دارد که باید در صدر امور مورد توافق قرار گیرد.
استاندار همدان نیز از سرمایه گذاری در اجرای طرح مدیریت پسماند در این استان با هدف کاهش اثرات منفی زباله های تولیدی بر سلامت انسان ها و جلوگیری از تخریب محیط زیست حمایت کرد.
کرم رضا پیریایی چندی پیش در دیدار با سرمایه گذاران ایتالیایی و مدیران شرکت جک-کو-اس با تاکید بر اهمیت و ضرورت اجرای پروژه مدیریت پسماند خطاب به شهردار همدان و سایر مسوولان ذیربط تاکید کرد: مسایل مربوط به سرمایه گذاری و طرحهای مرتبط با مدیریت پسماند را به منظور تحقق هرچه سریع تر این پروژه به سرعت پیگیری کنند.
اگر چه مدیریت پسماندهای شهری از اهمیت بالایی برخوردار است اما تفکیک پسماندها در مبدا تولید به منظور هدایت این مواد جهت بازیافت، راهکاری اصولی برای مدیریت بهینه پسماندهای خشک است.
مدیرعامل سازمان بازیافت همدان در این خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: در راستای اجرای طرح تفکیک و جداسازی پسماندها به منظور بازیافت پسماندها تا کنون 32 هزار خانوار همدانی آموزش تفکیک زباله دیده اند.
بابک مهدی آزاد اضافه کرد: این پروژه با اعتباری بالغ بر یک میلیارد ریال توسط این سازمان به اجرا شده و دو دستگاه خودروی مزدا جهت جمع آوری پسماندهای خشک خریداری شده و طی چند ماه آینده در مناطق آموزش دیده طرح تفکیک اجرا خواهد شد.
وی با بیان اینکه آموزش و فرهنگ سازی در این زمینه زیر بنایی ترین قسمت کار می باشد اظهار داشت: این طرح از تیرماه سال جاری آغاز و تاکنون تعدادی از محلات در سطح مناطق چهارگانه شهری همدان این آموزش ها را کسب کرده اند.
آزاد افزود: این سازمان با هدف جلوگیری از هدر رفتن سرمایه های ملی و کمک به اقتصاد کلان کشور، خالص سازی زباله های تر برای تولید کود آلی، خالص سازی زباله های خشک برای بازیافت بهینه و کاهش زباله های دفنی اقدام به آموزش شهروندان کرده است.
وی ادامه داد: این آموزش ها با همکاری بسیج سازندگی سپاه ناحیه همدان در قالب طرح هجرت صورت پذیرفته است.
وی اضافه کرد: دو دستگاه خودروی مخصوص جهت جمع آوری پسماندهای خشک خریداری شده و درآینده نزدیک در مناطقی که خانواده ها آموزش های لازم در خصوص تفکیک وجداسازی پسماندها ی خشک از تر را دیده اند، جهت جمع آوری پسماندهای خشک از شهروندان بکارگیری خواهد شد.
وی همچنین از خرید 400 مخزن جمع آوری پسماندهای تر با اعتباری بالغ بر یک میلیارد و 110 میلیون ریال خبر داد.
آزاد اظهار داشت: 30 مخزن تفکیک پسماند به صورت آزمایشی در سال گذشته خریداری شد که پس از استقبال شهروندان از این بخش، خرید 50 مخزن دیگر نیز با اعتباری بالغ بر 400 میلیون ریال در دست خرید است.
وی توضیح داد: این مخازن با ظاهری جدید طراحی شده و این امکان را به شهروندان می دهد که در صورت تمایل به همکاری با طرحهای تفکیک پسماند در هر زمان از شبانه روز نسبت به تخلیه پسماندهای خشک مانند کاغذ، شیشه، پلاستیک اقدام کنند.
وی همچنین از اجرای طرح تفکیک کاغذ و جمع آوری جداگانه آن به منظور هدایت به کارگاه ها وکارخانجات مبدل در بسیاری از ادارات، مدارس، بانکها و شرکتهای شهر همدان توسط سازمان مدیریت پسماند شهرداری همدان خبر داد.
گفتنی است سازمان مدیریت پسماند شهرداری همدان شماره تلفن 8214913 را به منظور پاسخگویی به نیازهای شهروندان، انتقادات و پیشنهادات آنان در نظر گرفته است.
576/551 شماره 051 ساعت 11:10 تمام
۰ نفر