اختصاصی/
رییس کمیسیون کشاورزی مجلس: کیفیت نان از نظرمقدار سبوس ارزیابی می شود
..................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 89/11/07
سیاسی.مجلس شورای اسلامی.نماینده اراک.اهمیت سبوس نان
اراک - رییس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی گفت:
تولید نان با کیفیت و دارای شاخصه های سلامتی برحسب وجود مقدارسبوس لازم،
در کشور ارزیابی می شود.
عباس رجایی روز پنجشنبه در گفت و گو اختصاصی با ایرنا افزود: نان یکی از
مواد غذایی پایه در سبد مصرفی خانواده ها است و نباید به بهانه سفیدی و
شکل ظاهری بررسی شود بلکه سبوس موجود درآن از ارزش غذایی بالایی برخوردار
است.
نماینده مردم اراک ، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی توضیح داد: نان
هایی که با آرد کامل و سبوس دار تهیه می شود در مقایسه با نان های پخته
شده با آرد سفید ارزش غذایی بالاتری داشته و مصرف روزانه آن ها نیاز بدن
به املاح، پروتئین، فیبر و ویتامین ها را تامین می کند.
وی گفت: مصرف نان سبوس دار از بیماری های قلبی عروقی، ضعف اعصاب ، کم
خونی، پوکی استخوان، چاقی، یبوست ، چربی خون و ضعف عمومی پیشگیری کرده و
توان دفاعی بدن را افزایش می دهد.
وی افزود: سبوس حاوی مقادیر مناسبی از ویتامین ها ، پتاسیم، فلوئور، آهن،
سیلیس، منیزیم، روی و کلسیم بوده که علاوه بر مزایای ذکر شده از ریزش و
سفید شدن مو نیز جلوگیری و به پوست نیز نشاط می دهد.
وی توضیح داد: بر حسب برآوردهای صورت گرفته ضایعات نان از هنگام برداشت
گندم تا مصرف به 30 درصد می رسد و می طلبد روش های آماده سازی و پخت نان
در سایه حفظ سبوس آن ارتقا یابد.
این مسوول اظهار داشت: اخیرا در نانوایی های کشور مشاهده شده که از روش
دو بار مخمر بهره گرفته می شود و سبوس نان کاهش یافته است که باید از این
معضل جلوگیری شود.
رجایی افزود: اجرایی شدن قانون هدفمند کردن یارانه هافرصت مناسبی برای
بهبود کیفیت نان به عنوان قوت اصلی روزانه سفره های ایرانی است و می طلبد
که مسوولان اجرایی و بهداشتی غنی سازی نان با ریزمغذیهای ضروری دیگر را
نیز در برنامه ها داشته باشند.
وی گفت:مصرف سرانه نان در کشور حدود 170 تا 180 کیلوگرم در سال است و
ایران در این شاخص رتبه نخست مصرف نان در جهان را به خود اختصاص داده است
وی اضافه کرد: ایجاد بازار رقابتی کیفیت نان در سایه هدفمند کردن یارانه
ها با اطلاع رسانی گسترده نهادهای فرهنگی و رسانه هادر تشریح مزایای مصرف
سبوس در رژیم غذایی روزانه و اصلاح عادات غلظ غذایی مردم کامل می شود.
وی با تاکید بر اهمیت نظارت مستمر بر کیفیت پخت نان گفت: نباید به بهانه
تیره بودن رنگ نان سبوس آن کم و یا حذف شود بلکه باید با استفاده از
الگوهای تدوین شده استاندارد علاوه بر کسب رضایت مردم و کاهش ضایعات ،به
سلامت مردم نیز توجه خاص شود.
وی ادامه داد: واحدهای تولیدی آرد باید به فکر ارتقای کیفیت آرد تولیدی
خود مطابق ذائقه مردم باشند و با ترکیب گندم و سایر راهکارهای فنی در
فضای رقابتی محصول خود را عرضه کنند. ک/3
560/557
شماره 038 ساعت 10:54 تمام