مصرف پروتئین سویا در کاهش عوارض یائسگی مفید است
#
تهران ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 88/04/14
علمی آموزشی.پزشکی.تغذیه
یک متخصص تغذیه بالینی گفت: پروتیین سویا از اجزای مهم تشکیل لوبیای سویا
است که مصرف آن در کاهش عوارض یائسگی از جمله گرگرفتگی، موثر است.
دکتر مهدی اخبار ده در این خصوص در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا گفت:
بررسی های دقیق اثرات سویا بر سلامتی و رفع ابهام از این ماده طبیعی نشان
می دهد، این ماده غذایی برای زنان در دوران یائسگی بهترین گزینه است و
نقش موثری در کاهش عوارض یائسگی از جمله حملات گرمایی (گرگرفتگی ) این دوره
سنی دارد.
عضو انجمن تغذیه و رژیم های درمانی آمریکا اضافه کرد: مصرف پروتئین سویا
همچنین در کاهش عوارض پوستی بعد از دوران یائسگی و کاهش فشارهای عصبی
این دوره سنی مفید است و علاوه بر این خطر ابتلا به سرطان سینه را کاهش می
دهد.
اخبارده با بیان اینکه پروتئین سویا یکی از اجزای مهم تشکیل دهنده لوبیای
سویا است و به عنوان یک پروتیین کامل در نظر گرفته می >شود، گفت: سویا
دارای طیف وسیعی از اسید آمینه های ضروری است و به علت دارا بودن
ایزوفلاون ها ، خواص منحصر به فردی دارد.
به گفته عضو انجمن ضد پیری آمریکا، ایزوفلاون ها گروهی از فیتواستروژن ها
(استروژن های گیاهی ) هستند که توسط باکترهای روده جذب می شوند. این
مواد در دانه های سویا و فرآورده های آن به فرم گلوکوزید وجود دارند.
اخبارده افزود: از آنجا که ایزوفلاون ها ساختاری شبیه استروژن دارند، می
توانند اثرات شبه استروژنی و یا ضد استروژنی را اعمال نمایند.
متخصص تغذیه بالینی اظهار داشت: بسیاری از اثرات سویا بر سلامتی را به
ایزوفلاون ها نسبت می دهند، اما در عین حال ترکیب اسید آمینه ای سویا نیز
دارای اثرات قابل توجهی بر بیماری های مختلف است.
وی با اشاره به اینکه مطالعات مختلفی با هدف بررسی اثرات مصرف سویا در
بیماری های مختلف انجام شده ، گفت: امروزه مشخص شده پروتیین سویا دارای
اثرات مفید بر بیماری های قلبی-عروقی است و در کاهش سطح چربی های مضر خون
موثر است.
عضو انجمن تغذیه و رژیم درمانی آمریکا اضافه کرد: مصرف این پروتئین منجر
به کاهش LDL (کلسترول بد) و از سوی دیگر موجب افزایش HDL (کلسترول خوب )
می شود.