۲۳ مهر ۱۳۸۷، ۰:۰۱
کد خبر: 7462717
T T
۰ نفر
ضرورت مشارکت زنان در اهداء خون بیش از پیش احساس می شود ........................................................
گرگان ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 23/07/87 داخلی.اجتماعی.بهداشتی.خون.
زنان کشور ما علیرغم اینکه همواره درعرصه های مختلف حضور و مشارکت فعالی دارند، اما در بحث انتقال خون تاکنون این مشارکت چندان نبوده و این مساله ضرورت نقش پررنگ تر این قشر را در بحث اهدای خون می رساند.
در این خصوص مسوولان انتقال خون بارها اعلام کرده اند که باید نقش زنان در اهداء خون افزایش یابد.
مدیر کل سازمان انتقال خون گلستان چندی قبل دراین زمینه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا میزان مشارکت زنان کشور و استان را در اهداء خون کمرنگ دانست و گفت: با اینکه در کشورهای اروپایی مشارکت زنان در اهداء خون به حدود 50 درصد می رسد اما در کشور ما این شاخص تنها به حدود 10 درصد می رسد.
دکتر"علی اصغر مولانا" با بیان اینکه بیش از 90 درصد از اهداء کنندگان خون در استان را مردان تشکیل می دهند، تصریح کرد: زنان باید بدانند که اهداء خون نقش مهمی در سلامت جسمی و معنوی آنها دارد.
به گفته وی همچنین اهدای خون هیچ گونه آسیب و ضرری به آنها نمی رساند زیرا از نظر جسمی اهداء کننده خون می تواند از سلامت خود در برابر بسیاری از بیماری ها اطمینان یابد و از نظر معنوی نیز می تواند جان بسیاری از بیماران را نجات دهد.
وی تاکید کرد: برای پیشگیری از کم خونی احتمالی در زنان اهداء کننده ، در پایگاههای انتقال خون استان قرص های آهن در اختیار این بانوان قرار می گیرد.
برای رفع این مشکل و نیز بررسی وضعیت و نقش زنان در اهداء خون سالم و نقش آنان در گسترش فرهنگ اهدای خون در استان، مشاوران امور بانوان دستگاههای اجرایی گلستان در سازمان انتقال خون گرد هم آمدند.
مشاور استاندار گلستان در امور بانوان یکی از افرادی بود که در این جلسه به نقش کمرنگ زنان کشور و استان در اهداء خون اشاره کرد و گفت: عدم استقبال خانم ها در امر اهداء خون یکی از مشکلاتی است که سازمان انتقال خون با آن روبروست.
"نصرت بابایی" همچنین میزان مراجعه بانوان استان به پایگاههای انتقال خون را کمتر از میانگین کشوری دانست و افزود: نمایندگان امور بانوان دستگاههای اجرایی باید با هماهنگی با زیر مجموعه های خود، در مناسبت های مختلف بانوان را به اهداء خون تشویق و به بهبود فرهنگ اهداء خون در بین زنان کمک کنند.
مسوول دفتر جذب، آموزش و حفظ اهداء کنندگان سازمان انتقال خون گلستان نیز در این جلسه با اشاره به لزوم افزایش مشارکت زنان در اهداء خون گفت: به طور متوسط زنان، هشت درصد اهداء کنندگان خون استان را تشکیل می دهند که این میزان بسیار پایین است.
دکتر "الناز پورانی" با اشاره به لزوم آسیب شناسی در این زمینه افزود: ترس از کم خونی و این باور که "ممکن است من کم خون باشم" در بین زنان از مهمترین علت های مشارکت کم بانوان در اهداء خون است.
وی همچنین با اشاره به اهمیت اهداء خون خواستار افزایش مشارکت زنان در این خصوص شد و تصریح کرد: خون سالم نجات دهنده زندگی است و اگر افراد خیر، خون خود را اهداء نکنند، هر روز شاهد مرگ افراد بسیاری خواهیم بود که به علت کمبود خون، جان خود را از دست می دهند.
دکتر پورانی در همین زمینه خاطرنشان کرد: طبق آمارها هر سه ثانیه یک بیمار نیاز به خون و فرآورده های خونی پیدا می کند.
وی با بیان اینکه از هر سه نفر یک نفر در طول زندگی خود به خون نیاز پیدا می کند ،یادآور شد: هر واحد از خون اهدایی که تنها بخش اندکی از خون فرد را تشکیل می دهد می تواند جان سه نفر را از مرگ حتمی نجات دهد.
مسوول دفتر جذب، آموزش و حفظ اهداء کنندگان خون استان در ادامه با اشاره به نیاز بیشتر گلستان به خون های اهدایی گفت: در استان گلستان حدود 468 بیمار تالاسمی وجود دارد که بیشتر آنها هر ماه 4 -3 واحد گلبول قرمز تزریق می کنند.
وی ادامه داد: جمعیت هموفیلی استان نیز 125 نفر می باشد که از فاکتورها و فرآورده های حاصل از خون های اهدایی استفاده می کنند.
دکتر پورانی با اشاره به نیاز بیماران دیالیزی استان به خون گفت: این افراد در استان به حدود 335 نفر می رسند که سالانه به طور متوسط 33 هزار واحد خون برای این افراد و دیگر بیماران خاص در استان مصرف می شود.
وی اضافه کرد: در حال حاضر آمار متوسط اهداء خون دراستان حدود 45 هزار واحد در سال است که بیش از 40 درصد آن را اهداء کنندگان مستمر خون که بیشتر آنها را مردان تشکیل می دهند اهداء می کنند.
وی تاکید کرد: برای تامین نیازهای خونی استان در بخش بیماران خاص و نیز در بیمارستان و مراکز درمانی باید به جذب اهداء کنندگان بیشتر به خصوص در بین زنان اقدام کرد.ک 4 506/7463/601/ 579 شماره 360 ساعت 16:59 تمام
۰ نفر