۶ آذر ۱۳۸۷، ۰:۰۱
کد خبر: 7479448
T T
۰ نفر
کشاورزان خراسان شمالی خواهان عدالت در خرید محصولات شدند .......................................................
بجنورد ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 06/09/87 داخلی.اقتصادی.کشاورزی.خرید.
شماری از کشاورزان خراسان شمالی با انتقاد از آنچه که پایین بودن نرخ خرید محصولات کشاورزی عنوان شد، خواستار برقراری عدالت در خرید محصولات کشاورزان شدند.
آنان در گفت و گو با خبرگزاری جمهوری اسلامی اظهار داشتند: هم اکنون کشاورزان ناگزیر هستند ماشین آلات و ادوات و نیز نهاده های کشاورزی را با نرخهای جهانی خریداری کنند اما در مقابل برای خرید محصولات تولیدی آنان چنین عمل نمی شود.
به گفته آنان وقتی کشاورز اقلام مورد نیاز خود را باید با نرخهای بالا و همسنگ قیمتهای جهانی بخرد طبیعی است که انتظار داشته باشد محصول خود را نیز با همان قیمت ها بفروشد.
یکی از کشاورزان عمده مالک عضو کانون کشاورزان خبره خراسان شمالی در گفت و گو با ایرنا با ابراز نگرانی از افزایش هزینه ها و کاهش قیمت محصولات کشاورزی گفت: دولت هر ساله نرخی را برای محصولات زراعی درنظر می گیرد که به نسبت هزینه کشاورز اصلا منطقی نیست.
"یوسف شادلو" افزود: این در حالی است که ماشین آلاتی نظیر تراکتور و نیز نهاده های کود و سمم با نرخ جهانی در اختیار کشاورزان قرار داده می شود.
وی معتقد است: در خصوص گندم دولت مدعی است که دلیل پایین بودن قیمت گندم یارانه ای است که دولت به کشاورز می دهد اما با نرخ پایینی که دولت گندم را می خرد در واقع این کشاورز است که در عمل یارانه پرداخت می کند.
وی قیمت کنونی جهانی هر کیلوگرم گندم را یک دلار معادل 12 هزار ریال عنوان کرد و گفت: این در حالی است که اگر دولت به کشاورزان یارانه ندهد و در عوض گندم را با قیمتی نزدیک به نرخ جهانی بخرد هیچ کشاورزی در صورت خرید نهاده های گران نیز متضرر نمی شود.
وی این مشکل را هم اکنون متوجه محصولات چغندر قند و پنبه نیز دانست و گفت: فقط دانه روغنی کلزا است که تاکنون خرید آن نزدیک به نرخ جهانی بوده است.
یک کارشناس کشاورزی خراسان شمالی نیز گفته کشاورزان مبنی بر نزدیک بودن قیمت ماشین آلات به قیمتهای جهانی را تایید کرد و گفت: قیمت تراکتور و دیگر ماشینها و ادوات مورد نیاز کشاورزان در چند سال اخیر افزایش چشمگیری داشته است.
وی که خواست نامش ذکر نشود افزود: افزایش بی رویه قیمت ها در حالی است که این افزایش با قیمت محصولات کشاورزی حتی یک درصد نیز سنخیت و همخوانی ندارد.
یک گندمکار خرده مالک در بجنورد قیمت تضمینی تعیین شده برای گندم در سال جاری را هر کیلوگرم دو هزار و 800 ریال عنوان کرد و گفت: این قیمت نسبت به سال قبل کمتر از 10 درصد افزایش داشته است.
کریم رمضانی افزود: در صورتی که برای تعیین نرخ منطقی محصولات کشاورزی متناسب با هزینه ها اقدامی صورت نگیرد وضعیت کشاورزی رو به زوال می رود.
وی با اشاره به اینکه بسیاری از کشاورزان اقدام به فروش اراضی کشاورزی و مهاجرت به شهرها نموده و جوانان این قشر دیگر رغبتی به مشغول شدن دراین حرفه ندارند، گفت: مسوولان باید برای افزایش قیمت محصولات کشاورزی اقدامی جدی انجام دهند.
وی از کم بودن قیمت خرید تضمینی گلایه کرد و گفت: اگر هدف دولت تعیین نرخ تضمینی برای حمایت کشاورز است لازم است این نرخ افزایش یابد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی نیز با تایید افزایش هزینه های تولید و کاهش قیمت برخی محصولات کشاورزی نظیر پنبه، سیب زمینی و چغندر قند، برخی از این مشکلات را ناشی از رکود بازار جهانی این محصولات بیان کرد.
"سیدهادی سید" در گفت و گو با ایرنا، کشاورزان را اقشار زحمتکش و مظلوم جامعه دانست و گفت: لازم است دولت با تدابیر و تصمیمات درخور این بخش را از گوشه نشینی و مظلومیت خارج سازد.
وی خاطرنشان کرد: با کاهش قیمتها در برخی از محصولات پیش بینی می شود کشت این گونه محصولات سالانه رو به کاهش باشد.
وی افزود: بخش کشاورزی این استان سالانه 3/1 میلیون تن تولید محصولات زراعی و باغی دارد که در صورت افزایش حمایت به راحتی می تواند این میزان تولید را به دو برابر فعلی رساند.
وی افزایش اعتبارات بخش آب و خاک و مدرن کردن باغها را از جمله اقدامات ضروری برای افزایش توانمندی بخش کشاورزی بیان کرد.
خراسان شمالی با 344 هزار هکتار عرصه کشاورزی 307 هزار هکتار زراعت و 38 هزار هکتار باغ دارد. ک/4 7186/626/659 شماره 046 ساعت 10:00 تمام
۰ نفر