10 درصد گوجه فرنگی کشور در خراسان رضوی تولید می شود
..................................................
مشهد، خبرگزاری جمهوری اسلامی 21/10/87
داخلی.اقتصادی.گوجه
معاون پژوهشی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی گفت : 10
درصد گوجه فرنگی کشور در این استان تولید می شود.
دکتر مهدی کریمی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : این در
حالی است که این محصول از تولید تا فرآوری، پتانسیل های زیادی دارد اما ما
به نسبت کشورهای دیگر فقط 10 درصد ظرفیت موجود آن را مورد توجه قرار
داده ایم.
وی با بیان اینکه سالانه چهار میلیون و 800 هزار تن گوجه فرنگی در کشور
تولید می شود، گفت:این محصول پتانسیل ارزی و ریالی بالایی دارد اما سطح
استاندارد محصولات تبدیلی در کشور ما به حدی است که نتوانسته ایم بازارهای
هدف زیادی را جذب و از پتانسیل صادراتی بالای گوجه فرنگی و محصولات تبدیلی
آن به خوبی استفاده کنیم.
او با اشاره به لزوم جدی گرفتن استاندارد در تولید محصولات مختلف افزود:
استانداردها در صنایع غذایی و محصولات کشاورزی اجباری شده و سطح دانش مصرف
کننده ها نیز بالا رفته و ما به اجبار باید به این سمت حرکت کنیم.
کریمی با تاکید بر اینکه استانداردها را رقابت بازار توسعه می دهد،گفت:
گوجه فرنگی هنوز در کشور مابه عنوان یک محصول مطرح نشده است حال آنکه این
محصول اقلام جانبی فراوانی دارد که می تواند در حفظ سلامت مردم اثر گذار
باشد.
وی اظهار داشت:با تولید پودر گوجه فرنگی، استفاده از رنگ طبیعی و خواص
دارویی آن بسیاری از صنایع متحول می شوند چنانکه به جای استفاده از رنگ
مصنوعی در تهیه پفک می توان از گوجه فرنگی بهره برد.
وی افزود:این محصول همچنین در درمان بسیاری از بیماری های قلبی و
پروستات و نیز رفع مشکل کمبود آهن در جامعه بسیار کارساز است.
معاون پژوهشی مرکزتحقیقات کشاورزی منابع طبیعی خراسان رضوی گفت: امروز
12 فرآورده ثبت شده در دنیا از گوجه فرنگی وجود دارد و ما در کشور فقط دو
محصول رب و سس آن را تولید می کنیم.
وی بیان کرد:ما می توانیم پتانسیل های بالای این محصول را به جامعه
شناسانده و زمینه رغبت بیشتر سرمایه گذاران بخش خصوصی به هدایت سرمایه های
شان به سوی این بخش را فراهم کنیم.ک/3
2713/1654/589/659
شماره 242 ساعت 14:04 تمام