شهروندان ساروی از کیفیت پخت نان در این شهر انتقاد کردند
#
ساری ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 01/04/85
داخلی.اجتماعی.نان.ساری.
شماری از شهروندان ساروی از وضعیت کنونی پخت نان در نانواییهای این شهر
گله دارند و می گویند نانهایی که عرضه می شود نامرغوب است.
آنان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارداشتند:نانهایی که عرضه می شود
از کیفیت بسیار پایینی برخوردار بوده وبخشی از آن به ناچار دور ریخته می
شود.
" محبوبه بیات" که برای خرید نان بربری به نانوایی انتهای خیابان شهبند
(رودکی )مراجعه کرده بود به کیفیت نامطلوب نان و نان کنجده زده که بصورت
تحمیلی به وی عرضه می شود اعتراض کرد.
وی گفت: حدود یکماه است که کیفیت نان عرضه شده نسبت به گذشته بدترشده
تغییر رنک داده و طعم و مزه آن نیزتغییر کرده و پس از گذشت پنج الی شش
ساعت بعد از پخت بیات شده و قابل مصرف نیست.
وی افزود: هر زمان به متصدی نانوای محله مراجعه و در زمینه نامرغوب
بودن نان سئوال و یا اعتراضی می کنیم با بی میلی جواب می دهد که کیفیت
آرد پایین است پخت ایرادی ندارد و باید اعتراض خود را به مسئولین آرد
و نان اعلام کنید.
"قنبر رجب زاده" دیگر شهروند ساروی از کیفیت نان می گوید: مدتها است
که نان درنانوائیهای مرکز استان مازندران با کیفیت نامطلوب پخت و تحویل
مردم می شود.
وی اظهارداشت: درست است کیفیت آرد در پخت نان تاثیر بسزایی دارد اما
نظارت و دقت برای پخت نان در نانوائیها نباید به فراموشی سپرده شود.
یکی از شهروندان در مقابل نانوایی خیابان فلسطین ساری به خبرنگار ایرنا
گفت: نان از نیازهای اصلی و مصرف عمومی و روزمره است که به نظر می رسد
بسیار کم به آن بها داده می شود .
"صادق طاهری نژاد" مصرف روزانه نان خانواده هفت نفره خود را 10 قرص
عنوان کرد و بیان داشت: متاسفانه روزانه دوتا سه قرص نان نیز به دلیل
کیفیت نامناسب آن بیات شده و دور ریخته می شود.
وی اضافه کرد: در برخی نانوائیهای ساری نیمی ازتعداد نانهائی که عرضه
می شود را کنجد زده وتقریبا به صورت تحمیلی دو برابر قیمت مصوب دولتی به
مشتریان عرضه می کنند.
قیمت انواع نان مصوب دولتی در مازندران از نوع بربری هر قرص 250 ریال ،
لواش هر قرص 150 ریال و سنکک هر قرص 500 ریال تعیین شده است.
در این ارتباط برخی از متصدیان نانوائیهای ساری ضمن تائید نامرغوب بودن
نان گفتند: زمانیکه آرد رطوبت گرفته و بادیگر مشکلات و کیفیت پائین تحویل
خبازان می شود انتظار نان مرغوب را نباید داشت.
"محمد ط " یکی از خبازان خیابان کمربندی غربی این شهر می گوید: مدت یک
ماه است آردی که تحویل می شود تقریبا به رنک متمایل به زرد و تیره بوده
و طعم خوبی ندارد.
وی با وارد کردن دست خود به داخل یک کیسه آرد به خبرنگار ایرنا نشان
داد که بخشی از آرد داخل کیسه گلوله و به صورت سنک شده است و در زمان
خمیرگیری و پخت نان ، خبازان را با مشکل جدی روبه رو می کند.
وی گفت قطعاباید مسوولین بیشترازاین به فکر رفاه و سلامتی مردم باشند
چرا که برخی از مشتریان بخاطر نامرغوب بودن نان به مااعتراض می کنند و
به نظر بنده حق هم دارند.
وی از مسئولین اداره کل غله مازندران خواست تا با دقت بیشتر سهمیه آرد
واحدهای خبازی را با کیفیت خوب و مطلوب تحویل دهند.
یکی دیگر ازخبازان گفت: تحویل نان خوب حق مسلم شهروندان است و غذای
اصلی در سبد خواربار مصرفی اقشار مختلف به خصوص اقشارکم درآمد جامعه است.
"غلامرضا نجفیان " شاطر نانوایی بربری در خیابان 15 خرداد جنب مسجد
سالخورده ساری علت پایین بودن کیفیت نان را نامطلوب بودن آرد عنوان کرد و
گفت: اخیرا سهمیه آرد این واحد خبازی مربوط به کارخانه آرد شهر سورک بوده
و دارای رطوبت فراوان است.
وی افزود: معتقدم آرد برخی از کارخانه ها نامناسب است و این دلیل اصلی
پایین بودن کیفیت نان است.
وی خاطر نشان کرد: در کیسه های آرد ارائه شده به نانوایی ها،آرد گلوله
شده و یا به تعبیری سنک شده فراوان است و این نوع آرد به هیچ عنوان برای
پخت نان مناسب نیست .
مهندس "سید محسن نیری" عضو هیات مدیره و معاون بازرگانی شرکت غله خدمات
بازرگانی منطقه استانهای مازندران ،گلستان و سمنان درگفت و گو با خبرنگار
ایرنا ضمن تایید عرضه نان نامرغوب در برخی از نانوائیها گفت: در صد رطوبت
بالای آرد در این استان بالطبع در پخت نان تاثیر گذار است ولی همه مشکلات
را نباید ناشی از رطوبت آرد بدانیم.
وی افزود:گندم که تولید می شود باید دو الی سه ماه مورد استفاده قرار
نگیرد و به تعبیری باید خواب گندم رعایت بشود اما به لحاظ شرایط جوی در
مازندران این امر رعایت نمی شود و بعد از استحصال گندم سریعا تبدیل به
آرد و سپس به مصرف می رسد.
وی درعین حال گفت : اگر خبازان مسائل فنی خمیرگیری وعمل آوری خمیر تا
پخت نان را به خوبی رعایت کنند مطمئنا نان بهتری حاصل می شود و تاثیر
فراوانی بر کیفیت نان خواهد داشت.
نیری تصریح کرد: کرارا مشاهده شده برخی از خبازان به لحاظ صرفه جویی در
زمان پس از خمیرگیری سریعا اقدام به پخت نان می کنند که این گونه تولید
نان غیر اصولی است.
وی مصرف گندم خبازان را 450 هزار تن و مصرف صنوف صنعتی را 100 هزار تن
در سال در مازندران عنوان کرد و گفت:سال قبل 75 هزار تن گندم در مازندران
تولید شد و مابقی مصارف این استان از استانهای گلستان ، همدان ،اردبیل ،
کردستان ، ایلام و خوزستان تامین می شود.
وی درباره نانهای کنجد زده اظهارداشت: عرضه هرگونه نان کنجد زده توسط
خبازان در مازندران برابر دستورالعمل سازمان غله ممنوع بوده و در صورت
مشاهده تخلف با متخلفان برابر مقررات برخورد خواهد شد.
وی از شهروندان این استان خواست: در صورت مشاهده هر گونه تخلف می
توانند با شماره تلفن 6 - 3253924 با کد 0151 اداره کل غله مازندران
تماس تا به شکایات آنان رسیدگی شود.
وی گفت : در استان مازندران سه هزار و 346 واحد خبازی شهری و روستایی
وجود دارد که 72 درصد این واحدها از نوع نان بربری ، 19 درصد از نوع نان
لواش ، سه درصد از نوع نان تافتون ، دو درصد از نوع نان سنگک ، سه درصد
از نوع نان صنعتی و یک درصد متفرقه است.
در استان مازندران به ازای هر 836 نفر یک واحد نانوایی وجود دارد.
506/609/ 402