اولین جشنواره طبخ و ششمین نمایشگاه عرضه آبزیان در گرگان گشایش یافت
۲۱ اسفند ۱۳۸۵، ۰:۰۱
کد خبر:
7703378
اولین جشنواره طبخ و ششمین نمایشگاه عرضه آبزیان در گرگان گشایش یافت
#
گرگان ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 21/12/85
داخلی.اقتصادی.شیلات.
اولین جشنواره طبخ آبزیان و ششمین نمایشگاه عرضه انواع آبزیان در استان
گلستان دوشنبه طی مراسمی در گرگان گشایش یافت.
مدیرکل شیلات استان گلستان در این مراسم اظهار داشت: طی دهه های اخیر، در
تامین پروتئین مورد نیاز جامعه با خلاء روبرو بوده ایم که برای جبران آن،
آبزی پروری مورد توجه قرار گرفته است.
دکتر ولی اله جعفری افزود: در بحث آبزی پروری علاوه بر ارتقاء کمی، توجه
به کیفیت هم در سر لوحه کار قرار گرفته و در کیفیت بخشی آن چه که اهمیت
دارد، ارتقاء فرهنک مصرف آبزیان است.
به اظهار وی، هفت استان ساحلی در کشور در امر آبزی پروری دخیل هستند که
در این میان استان گلستان دارای جایگاه ویژه ای است.
مدیرکل شیلات گلستان گفت: در افق برنامه چهارم توسعه، در سال 88، افزایش
تولید آبزیان پرورشی استان بالغ بر 18 هزار تن است که 10 درصد کل برنامه
را شامل می شود.
دکتر جعفری افزود: براساس برنامه چهارم، استان گلستان در تولید آبزیان
در رتبه پنجم قرار دارد اما به لحاظ عملکرد، هم اینک در جایگاه چهارم کشور
قرار گرفته ایم.
وی به بحث ساماندهی بازار ماهی اشاره کرد و گفت: تاکنون دو مرکز ویژه
عرضه آبزیان در گرگان و بندرترکمن راه اندازی شده و شیلات استان این آمادگی
را دارد تا با کمک شهرداری ها، در تمامی شهرهای استان بازار ماهی را ایجاد
کند.
مدیرکل شیلات استان گلستان با بیان این که فرهنک مصرف ماهی در کشورهای
مختلف، با هم متفاوت است، مهمترین عامل تعیین کننده در کاهش مصرف ماهی را
کم شدن درآمد اقتصادی مردم ، تغییر ذائقه غذایی بویژه در نسلهای جدید ،
زندگی ماشینی و نداشتن فرصت کافی برای پخت و پز و استفاده از غذاهای
آماده و ترجیح غذاهای شیرین و چرب عنوان کرد.
دکتر جعفری از جمله راهها برای گنجاندن ماهی در سبد غذایی خانواده را
افزایش درآمد، فرهنک سازی در بحث ذائقه غذایی ، تبلیغ برای افزایش تنوع
مصرف آبزیان برای پاسخگویی به ذائقه های مختلف ، ساماندهی شبکه توزیع و
عرضه فرآورده های آبزی در مناسبتهای مختلف برشمرد.
ششمین نمایشگاه عرضه انواع آبزیان و اولین جشنواره طبخ آبزیان در استان
گلستان با سه بخش عرضه ماهی زنده و تازه، عرضه فرآورده های آبزی آماده طبخ
و تنوع محصولات آبزی، برپا شده است.
همچنین کلاسهای آموزشی برای طبخ متفاوت فراورده های آبزی برگزار می شود.
این نمایشگاه به مدت پنج روز تا بیست و پنجم اسفند ماه در محوطه تالار
فخرالدین اسعد گرگانی دایر است.
506/602