دانشگاه تبریز خواستار ایجاد مرکز پرتودهی محصولات کشاورزی در آذربایجان
۲۹ آذر ۱۳۸۴، ۰:۰۱
کد خبر:
7778032
دانشگاه تبریز خواستار ایجاد مرکز پرتودهی محصولات کشاورزی در آذربایجان
شرقی است
#
تبریز، خبرگزاری جمهوری اسلامی 29/09/84
داخلی.مرکز.پرتودهی.هسته ای
رییس گروه فیزیک دانشکده فیزیک دانشگاه تبریز گفت: پیشنهاد ایجاد یک
مرکز پرتودهی محصولات کشاورزی در استان آذربایجان شرقی به مسوولان استان
ارایه شده است.
دکتر بهروز صالحپور روز سه شنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: مرکز
پرتودهی محصولات کشاورزی با اشعه های گاما و بتا قدرت ماندگاری محصولات را
افزایش داده و از فاسد شدن آنها جلوگیری می کند.
به گفته وی، طرح ایجاد این مرکز با استفاده از منابع مالی استانی در
حدود کمتر از یک میلیون دلار قابل راه اندازی می باشد.
وی، ایجاد چنین مرکزی زیرنظر دانشگاه تبریز را ضرورتی جدی برای جلوگیری
از هدر رفتن منابع غذایی و تحمیل خسارت به کشاورزان و باغداران ارزیابی
کرد.
در صورت ایجاد مرکز پرتودهی محصولات کشاورزی در این استان، بخش مهمی از
تولیدات زراعی نظیر پیاز، سیب زمینی و محصولات باغی پس از پرتودهی، مدت
زمان بیشتری سالم قابل نگهداری خواهند بود.
در زمان حاضر مرکز پرتودهی محصولات کشاورزی با اشعه های بتا و گاما در
تهران و شهرهای اصفهان و یزد وجود دارد.
بنا به اظهار مسوولان بخش های اقتصادی در استان آذربایجان شرقی، این
استان با داشتن حدود چهار درصد از منابع اقتصادی و نیروی انسانی کشور،
هفت تا هشت درصد از محصولات دامی و زراعی کشور را تولید می کند.
(612/587)