۷ اردیبهشت ۱۳۹۰، ۰:۰۱
کد خبر: 7906598
T T
۰ نفر
25 سال پس از فاجعه اتمی چرنوبیل ؟ هنوز رادیواکتیو در اتریش وجود دارد ..................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 90/02/07 سیاسی.سزیم.چرنوبیل.اتریش وین - یک استاد رشته فیزیک دانشگاه سالزبورگ اتریش گفت: پس از گذشت 25 سال از رخداد فاجعه اتمی چرنوبیل، هنوز مواد رادیواکتیوی چون سزیم در برخی از مناطق کوهستانی این کشور وجود دارد.
هربرت لتنر استاد دانشگاه و رییس بخش فیزیک پرتوشناسی دانشگاه سالزبورگ اتریش در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: آزمایشات نشان می دهد که سزیم در شیر، قارچ و خوک های وحشی مشاهده شده است.
به گفته این استاد دانشگاه، هنوز در زمین های کوهستانی استان سالزبورگ 60 درصد از سزیم نشت شده از فاجعه اتمی چرنوبیل وجود دارد.
وی افزود: به تازگی از گوشت خوک های وحشی مناطق کوهستانی این استان نمونه برداری شده است و نتایج بدست آمده نشان می دهد که مقادیر مواد رادیواکتیوی سزیم کشف شده از مرز معمولی گذشته است.
این استاد دانشگاه گفت: برخی از انواع قارچ ها، سزیم را جذب می کند و خوک های وحشی نیز این قارچها را می خورند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا این نوع سزیم برای سلامت انسان ها خطرناک است، گفت: این بستگی به میزان استفاده از سزیم دارد. اگر میزان آن زیاد باشد برای انسان ها خطرناک است.
لتنر گفت: پس از فاجعه اتمی چرنوبیل این مواد را باد به اروپا و از جمله به اتریش وارد کرده است.
به گفته این استاد دانشگاه، به طور معمول سزیم 137 می تواند پس از گذشت 30 سال در زیر خاک محفوظ بماند. پس از گذشت 200 سال فقط یک درصد از سزیم 137 در زمین باقی خواهد ماند.
سزیم 137 یکی از رادیو ایزوتوپهای سزیم است که به طور طبیعی در محیط وجود ندارد و حاصل آزمایش های اتمی یا انفجارهای هسته ای است. سزیم 137 سهم اصلی را در دزهای وارد بر اندام ها و بافت ها اعم از پرتو دهی داخلی یا خارجی دارد و مقدار کمی از دز ناشی از سزیم می تواند در طول دو سه دهه باقی بماند.
حادثه اتمی چرنوبیل بدترین حادثه اتمی غیرنظامی جهان است که در رآکتور شماره چهار نیروگاه چرنوبیل در کشور اوکراین در ؟؟ آوریل سال ؟؟؟؟ میلادی اتفاق افتاد.
در 25 و 26 آوریل 1986 متصدیان راکتور برای انجام آزمایشی، سیستم ایمنی راکتور را غیر فعال کردند. بدون توانایی در کنترل رآکتور، دمای آن به حدی رسید که بیشتر از حرارت خروجی طرح ریزی شده بود.
حادثه زمانی آغاز شد که در شب 25 آوریل سال 1986نیروگاه چرنوبیل دستور کاهش میزان قدرت رآکتور برای تست را دریافت کرد و نیروگاه شروع به کاهش قدرت رآکتور شماره چهار تا ؟؟ درصد کرد.
دو اشتباه واقعه مهلک چرنوبیل را رقم زد، نخستین اشتباه زمانی بود که کنترل کننده رآکتور به اشتباه و در اثر عدم تنظیم کردن میله های جذب نوترون، نیروی راکتور را تا یک درصد کاهش داد و رآکتور بیش از پیش افت قدرت پیدا کرد. پرسنل راکتور دومین اشتباه خود را زمانی انجام دادند که همه میله های کنترل از داخل رآکتور بیرون کشیده شد.
کارشناسان معتقدند این همانند زمانی است که اتومبیلی را در آن واحد هم گاز داد و هم ترمز گرفت. این دو اشتباه سبب بروز انفجار بزرگی شد و تشعشعات اتمی بخش بزرگی از اروپا را فراگرفت.
اروپام**1545**/2270 1514 شماره 147 ساعت 14:14 تمام
۰ نفر