۷ اسفند ۱۳۹۰، ۱۹:۴۹
کد خبر: 80007805
T T
۰ نفر

غذاهاي سنتي، سفيران سلامتي

۷ اسفند ۱۳۹۰، ۱۹:۴۹
کد خبر: 80007805

اصفهان - شيوه زندگي جوامع شهري در عصر تكنولوژي و ماشيني شدن بر نوع تغذيه برخي از افراد جامعه بويژه شهرنشينان تاثير گذاشته و از غذاهاي سنتي به سوي غذاهاي آماده و فست فودها درحال تغيير است.

این شرایط درحالیست كه بسیاری از پزشكان تغییر این رویه غذایی را در كاهش سلامت مردم بسیار تاثیرگذار عنوان كرده اند.

در همین حال آنها معتقدند كه غذاهای سنتی می تواند مرهمی بر عوارض و استرس های ناشی از زندگی مدرن شهری باشد.

براساس این گزارش، یكی از پیامدهای منفی رشد جمعیت شهرنشینی و افزایش غذاهای خیابانی، مصرف غذاهای آماده و جایگزین نامناسب برای غذاهای سنتی است.

همچنین بدنبال تغییر ذائقه مردم بویژه برخی جوانان بیشتر فروشندگان مواد غذایی سنتی، سفره خانه ها و رستورانها هم روبه فروش انواع غذاهای آماده و فست فودها آورده اند.

این در حالیست كه برخی غذاهای آماده موجب افزایش آمار مبتلایان به بیماری‌های قلبی، عروقی و كم تحركی در جامعه شده است.

در این رابطه كارشناسان غذایی در نهمین نمایشگاه تخصصی صنایع غذایی و فست فودها بر غذاهای سنتی به عنوان بهترین الگو غذای سالم در جامعه تاكید كردند.

این عده معتقدند كه تازگی و طبیعی بودن مواد اولیه طبخ، تنوع و تعادل و تضمین سلامت مصرف كننده از جمله مزایای غذاهای سنتی است.

'زیبا شهرآرانی' یك كارشناس صنایع غذایی در این باره گفت: یكی از راهكارهای مهم برای ارایه الگوی غذای سالم در جامعه، ترویج و پرداختن به غذاهای سنتی ایران است.

وی اظهار داشت: براساس تحقیقات و بررسی های صورت گرفته، غذاهای سنتی ایران در مقایسه با غذاهایی با الگوهای خارجی و سایر كشورها، سالم ترین نوع غذا است.

وی اظهارداشت: بدین منظور باید خانواده ها با توجه به تبعات زندگی ماشینی و استفاده از غذاهای آماده و فست فودها، با مزایا و شیوه های طبخ انواع غذاهای سنتی بیشتر آشنا شوند.

وی، ارایه مزایا و فواید غذاهای سنتی توسط مربیان مدارس به دانش آموزان را در سلامت جامعه به ویژه كودكان، نوجوانان و جوانان بسیار موثر عنوان كرد و گفت: باید با این شیوه ذائقه غلط دانش آموزان را در علاقمندی به فست فودها كاهش داد.

شهر آرانی، عمر طولانی و سالم بسیاری از پدربزرگها و مادربزرگها و همچنین اقشار روستایی را در استفاده آنها از غذاهای سنتی دانست و گفت: غذاهای سنتی با مواد طبیعی و بدون هر گونه نگهدارنده ای تهیه می شود و برای سلامت سایر اندامها بسیار مفید است.

'محمد تاركی' كارشناس كنترل كیفیت یكی از شركتهای تولید مواد غذایی كه در این نمایشگاه شركت كرده بود، گفت: نباید نحوه كار و فعالیت افراد خانواده بر شیوه تغذیه آنها در تبدیل غذاهای سنتی به غذاهای فوری اثر بگذارد.

وی اظهار داشت: در زمان حاضر در صنایع غذایی كه اقدام به تهیه غذاهای نیمه آماده می كنند باید تمام تلاش براحیای غذاهای سنتی باشد.

وی گفت: نباید فرآورده های گوشتی و انواع پیتزا و برگرها جایگزین مواد غذایی سالم قدیمی شود.

وی به عنوان یك كارشناس ناظر بر خط تولید مواد غذایی گفت: تمام تلاش ناظران بر حفظ مواد اولیه سالم غذایی و تولید غذاهای نیمه آماده با حفظ ویتامین و پروتیین ها و عدم استفاده از مواد نگهدارنده و ماندگار است.

'منصوره نوین' دیگر كارشناس صنایع غذایی نیز معتقد است: غذاهای سنتی ایرانی متنوع، متعادل و كافی هستند بنابراین با معیارهای تغذیه سالم انطباق دارند.

وی افزود: در اغلب غذاهای ایرانی از غلاتی شامل نان، برنج، جو و رشته استفاده می شود و علاوه بر آن، این غذاها حاوی گروه های غذایی دیگری مانند گوشت، حبوبات و میوه هستند.

وی به حضور ثابت ماست از گروه شیر و لبنیات در سفره های ایرانی اشاره كرد و گفت: گروههای تغذیه ای سنتی از تنوع ویژه ای برخوردار هستند.

این كارشناس، افزایش دامنه ارتباطات و اطلاع رسانی در جهان از طریق وسایل ارتباط جمعی و تبلیغات بسیار غذاهای فوری را عاملی برای تشویق به مصرف این غذاها برشمرد.

وی تصریح كرد: با این وجود می توان با در نظر گرفتن تمهیداتی از جمله تشویق و ترغیب رستورانها به طبخ غذاهای سنتی با در نظر گرفتن امتیازات ویژه، مردم را به خوردن غذاهای سنتی تشویق كرد.

نهمین نمایشگاه تخصصی صنایع غذایی، فست فودها و خدمات وابسته با حضور بیش از 60 شركت از استانهای اصفهان، تهران، خراسان رضوی، چهارمحال و بختیاری و البرز تا هفتم اسفندماه در محل نمایشگاه های بین المللی استان اصفهان واقع در پل شهرستان برگزار می شود.

در این نمایشگاه انواع صنایع چاپ و بسته بندی محصولات، انواع محصولات غذایی شامل كنسروها، فرآوری و بسته بندی سبزیجات، تولید انواع روغن های خوراكی و نباتی، غذاهای آماده و نیمه آماده، یخچال ها، كارخانجات تولید قند و شكر، تهیه، توزیع و بسته بندی زعفران، انواع مواد پروتیینی، پیش غذاها و لبنی در مساحت سه هزار و 500 مترمربع از ساعت 15 تا 21 برای بازدید عموم به نمایش گذاشته شده است.

510/1011