كاشان-رييس اداره قلب و عروق وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي كشور گفت: برنامه ثبت سكته هاي قلبي در بيمارستان ها، تا پايان امسال در سراسر دانشگاه هاي علوم پزشكي كشور اجرا مي شود.

به گزارش ایرنا دكتر 'طاهره سماوات'، روز پنجشنبه در سمینار 'نحوه اجرای برنامه ثبت سكته های قلبی در بیمارستانها' اظهار داشت: حدود 40 درصد مرگ و میرها در كشور ناشی از ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی است.

وی افزود: هم اكنون، از هر 100 هزار نفر در كشور، 103 نفر سكته می كنند.

وی، با اشاره به اجرای برنامه ثبت سكته های قلبی در بیمارستان ها، تاكید كرد: ‌در قالب این برنامه، اطلاعاتی پیرامون جنس و سن فرد سكته كرده و عوامل و عوارض ابتلا به این نوع از بیماری توسط مسوولان بیمارستانها جمع آوری می شود.

وی، برطرف كردن عوامل ابتلا و روش های پیشگیری به منظور كاهش بروز بیماری های قلبی و عروقی را هدف از اجرای این طرح در سراسر كشور ذكر كرد.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشكی كاشان نیز در این سمینار اظهار داشت: متاسفانه در كشور ما فرهنگ سلامت محوری كمرنگ بوده و عامه مردم به درمان اهمیت بیشتری می دهند.

دكتر 'داوود خیرخواه' افزود: بر این اساس، پس از اینكه یك مشكل به وجود آمد به دنبال ارایه راهكار برای برطرف كردن آن می شویم نه پیش از آنكه آن معضل به وجود بیاید.

وی تاكید كرد: هم اكنون، عامل یك سوم از مرگ و میرها ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی است.

وی تصریح كرد: تغییر شیوه های زندگی شامل دوری از رفتارهای استرس زا، تغذیه مناسب، تحرك بدنی و عدم استعمال دخانیات از جمله عوامل مهمی است كه فرهنگ سازی در مورد آنها برای پیشگیری از ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی از اهمیت بسیاری برخوردار است.

سمینار نحوه اجرای برنامه ثبت سكته های قلبی در بیمارستانها با حضور كارشناسان پرستاری دانشگاه های علوم پزشكی قزوین، قم و اراك در سالن آمفی تئاتر دانشكده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشكی كاشان برگزار شد.

1724/7428