به گزارش ایرنا به نقل از روز شنبه اداره روابط عمومی این شركت، 'علیرضا عامری' اظهار داشت: سالانه بیش از 70 میلیون متر مكعب آب زیرزمینی به صورت غیرمجاز و بیش از توان تغذیه آبخوانهای این منابع برداشت میشود.
او گفت: در شرایط كنونی مقدار برداشت آب از منابع آب زیرزمینی استان حدود 860 میلیون متر مكعب است در حالی كه تنها 790 میلیون متر مكعب از منابع آب تجدیدپذیر استان آبخوانهای زیرزمینی را تغذیه میكند.
به گفته وی، به همین علت از 11 محدوده مطالعاتی و دشت موجود در استان خراسان شمالی به علت برداشت بیرویه آب زیرزمینی توسط كشاورزان و توسعه بهرهبرداری از منابع آب زیرزمینی، هفت دشت جاجرم، سملقان، شیروان ، بجنورد، شوقان، اسفراین و صفیآباد ممنوع است.
او اظهار داشت: سطح آب زیرزمینی در دشت اسفراین در 20 سال اخیر 15 متر و در دشتهای شیروان و صفی آباد نیز در دو دهه اخیر به ترتیب بیش از 11 و هشت متر پایین تر رفته است.
عامری از جمله اقدامات این شركت برای حفظ و احیای منابع آب زیرزمینی را تشكیل و فعالیت پنج گروه گشت و نظارت برای جلوگیری از حفاری چاههای غیرمجاز و اضافه برداشت چاههای مجاز و بستن 650 حلقه چاه غیرمجاز با همكاری ذكر كرد و گفت: نصب شمارشگر هوشمند آب و برق از دیگر اقدامات انجام شده است.
وی افزود: نصب شمارشگر هوشمند آب و برق به منظور اندازهگیری دقیق و همزمان میزان آب برداشتی و برق مصرفی چاهها پیش بینی شده است.
به گفته وی تاكنون یكهزار و 200 دستگاه هوشمند شمارشگر آب و برق خریداری شده كه از این تعداد 549 دستگاه شمارشگر نصب شده است.
مدیر عامل شركت آب منطقه ای خراسان شمالی اضافه برداشت از چاههای دارای پروانه و برداشت غیرمجاز آب از چاههای بدون پروانه را معضل اصلی منابع آب زیرزمینی استان ذكر كرد و افزود: این كار خسارت زیادی به این منابع وارد كرده است.
وی با اشاره به وجود بیش از چهار هزار و 900 حلقه چاه آب در استان گفت: دو هزار و 735 حلقه چاه مجاز و دو هزار حلقه چاه غیرمجاز در استان وجود دارد.
مدیرعامل شركت آب منطقه ای خراسان شمالی گفت: آگهی دعوت از متقاضیان تعیین تكلیف چاههای فاقد پروانه، سه نوبت در روزنامه های محلی استان منتشر شده و متقاضیان واجد شرایط برای ثبت نام به دفاتر پیشخوان دولت مراجعه كردهاند.
عامری تعداد چاههای فاقد پروانه مشمول قانون تعیین تكلیف چاههای فاقد پروانه در خراسان شمالی را در مرحله نخست با لحاظ كرد شرط زمانی حفر چاهها بیش از 700 حلقه اعلام كرد و افزود: براساس قانون مصوب ابلاغی پس از ثبت نام متقاضیان، چنانچه حریم قانونی چاهها رعایت و پتانسیل آبی لازم نیز در دشت مربوط وجود داشته باشد تعیین تكلیف خواهند شد. ك/1
623
بجنورد - مدير عامل شركت آب منطقه اي خراسان شمالي گفت: به علت وضعيت نامناسب منابع آب زيرزميني 650 حلقه چاه غيرمجاز برداشت آب در اين استان در پنج سال اخير بسته شده است.