۱۴ فروردین ۱۳۹۱، ۹:۱۵
کد خبر: 80057773
T T
۰ نفر

تهران - معاون پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات ضمن ارائه گزارشي از عملكرد سال گذشته(1390) اين پژوهشگاه، گفت: يكي از دغدغه هاي پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات، توجه به منويات رهبر معظم انقلاب در حوزه هاي علمي پژوهشي است.

'حمید اخوان' روز دوشنبه در گفت وگوی اختصاصی با خبرنگار فرهنگی ایرنا افزود: یكی از دغدغه های پژوهشگاه، توجه به منویات رهبری در حوزه های علمی پژوهشی است كه ایشان در فواصلی از زمان مطرح می كنند و نظرات معظم له مورد توجه قرار گرفته و پیرامون آنها پژوهش هایی صورت می گیرد.

وی با اشاره به موضوع بیداری اسلامی و اهمیت آن از دیدگاه رهبر معظم انقلاب گفت: میزگردهایی در این زمینه با دعوت از اساتید برگزار شده و ابعاد این موضوع از جنبه های فرهنگی و پژوهشی مورد مطالعه قرار گرفته تا به یك طرح پژوهشی تبدیل شود.

اخوان به عملكرد این پژوهشگاه در 90 سال پرداخت و گفت: مجموعه فعالیت های پژوهشی در سال 90 در قالب های متنوعی مانند انجام طرح های پژوهشی، تالیف كتاب و ترجمه متون و همچنین كتب برگزیده مرتبط با موضوع فعالیت های پژوهشگاه صورت گرفته است.

وی همچنین حمایت از پایان نامه های كارشناسی ارشد و دكترای دانشگاه ها را كه با موضوع های مورد نظر پژوهشگاه ارتباط داشته باشد، یكی از عملكردهای این پژوهشگاه عنوان كرد.

معاون پژوهشی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات افزود: مجموعه ای از عملكرد این پژوهشگاه را برگزاری همایش ها و نشست های تخصصی تشكیل می دهد كه طی سال اساتید برجسته دانشگاه و حوزه به ارائه مطالب و موضوع های مورد نیاز پژوهشگاه می پردازند.

وی ادامه داد: مجموع طرح های پژوهشی كه در سال 90 طراحی، عملیاتی و وارد فرایند انتشار شده، 86 طرح است كه در حوزه های هنر و رسانه، مطالعات راهبردی فرهنگ، ارتباطات فرهنگی بین الملل، مطالعات دینی فرهنگ، هنرهای سنتی و اسلامی است.

اخوان افزود: 33 عنوان از طرح های این پژوهشگاه در ارتباط با پژوهش های مركز افكارسنجی و رصد فرهنگی پژوهشگاه بوده كه تقریبا در هر هفته یك نظرسنجی تلفنی و در هر ماه یك كار پیمایشی مرتبط با موضوع روز كشور انجام شده است.

به گفته اخوان، طراحی 121 طرح پژوهشی در سال 90 نهایی شد كه فرایند طراحی این پژوهش ها شامل طرح تحقیقاتی(پروپوزال ها)، ارزیابی و تایید در گروه های علمی و در نهایت طرح در شورای پژوهشی پژوهشگاه است و اكنون این طرح های پژوهشی توسط اساتید حوزه و دانشگاه در دست اجرا است.

وی درمورد ترجمه های انجام شده در سال 90 گفت: هشت ترجمه از متون علمی خاتمه یافته و در فرایند نشر قرار دارد و 10 عنوان نیز در دست ترجمه است كه در نیمه اول سال آینده به پایان خواهد رسید و این ترجمه ها شامل موضوع های مطالعات هنر و رسانه، مطالعات راهبردی فرهنگ و مطالعات دینی فرهنگ است.

اخوان ادامه داد: از مجموع 10 پایان نامه برجسته در سال 90 در قالب حمایت مالی و حمایت از انتشار تقدیر به عمل آمد.

وی همچنین آمار نشست های علمی این پژوهشگاه را در مجموع 189 نشست اعلام كرد و گفت: بطور متوسط در هر هفته از سال 90، چهار نشست تخصصی برگزار شد كه عناوین این نشست ها از طریق پایگاه اطلاع رسانی در دسترس علاقه مندان است و بعد از برگزاری هر نشست نیز خلاصه ای از محتوای آن بر روی پایگاه اینترنتی قرار می گیرد.

معاون پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات ادامه داد: همچنین این نشست ها در قالب یك اثر و مجموعه منتشر می شود كه به عنوان نمونه می توان به 'كند وكاوی در سینمای ایران' اشاره كرد كه محتوای هشت نشست در آن منتشر شد.

وی درباره فعالیت های نشر این پژوهشگاه افزود: در مجموع بیش از 80 اثر در سال 90 منتشر شد كه شش اثر تالیف، 15 اثر خروجی گزارش های پژوهشی، دو اثر ترجمه، 28 اثر مربوط به نشست های علمی تخصصی، 20 مورد یافته های افكارسنجی، چهار مورد فصلنامه علمی پژوهشی و چهار مورد خبرنامه پژوهشگاه است.

اخوان با بیان آنكه تعداد آثار منتشر شده بالغ بر 114 درصد نسبت به سال 89 رشد داشته، اضافه كرد: اكنون 156 اثر در فرایند نشر قرار دارد كه در نیمه اول سال 91 در اختیار مخاطبان قرار می گیرد و امیدواریم 40 مورد از این آثار نیز تا نمایشگاه كتاب منتشر شود.

وی ضمن مقایسه عملكرد این پژوهشگاه در سال های 89 و 90 گفت: طرح های پژوهشی خاتمه یافته نسبت به سال قبل 59 درصد رشد داشته و طرح های در دست اجرا نیز از 44 درصد رشد برخوردار بوده است.

اخوان افزایش ترجمه های خاتمه یافته پژوهشگاه را نسبت به سال گذشته 50 درصد اعلام كرد و گفت: ترجمه های در دست اجرا شش درصد رشد داشته و نشست های تخصصی برگزار شده نیز در مقایسه با سال 89 دو برابر بوده است.

پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات وابسته به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سال 78 تاسیس شد و دارای پژوهشكده های مطالعات دینی فرهنگ، هنر و رسانه، ارتباطات فرهنگی بین الملل، هنرهای سنتی اسلامی و همچنین مطالعات میان رشته ای فرهنگ است.

فراهنگ ** 1003 ** 1071
۰ نفر