سید فتاح كبیری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگاران افزود: این برنامه به دنبال برپایی همایش 'شمس در آینه مولانا' در سال گذشته و عقد تفاهم نامه همكاری فرهنگی ، علمی و خواهر خواندگی خوی با دو شهر قونیه و نیشابور اجرا می شود.
وی، گرامیداشت شمس تبریزی در روز ملی عطار نیشابوری را نماد تبدیل فرسنگ ها به فرهنگ ها یاد كرد و اظهار كرد: وجود انوار تابناك شمس تبریزی، نام خوی را عالمگیر كرده و نقش این شهر تاریخی را به عنوان قطب فرهنگی آذربایجان غربی و كشور پر رنگتر كرده است.
رئیس شورای اسلامی شهر خوی گفت: در سال های گذشته برنامه های فرهنگی شمس ـ حافظ، شمس ـ عطار و شمس ـ مولانا اجرا شده و امسال نیز با دعوت شورای اسلامی شهر نیشابور، مراسم بزرگداشت شمس تبریزی و روز خوی در موطن عطار برگزار می شود.
كبیری در خصوص برنامه های پیشنهادی شورای اسلامی شهر و شهرداری خوی برای این روز مبارك در نیشابور گفت: سخنرانی یكی از شخصیت های علمی از بنیاد شمس تبریزی و مولانا و مقامات شهرستان خوی، برپائی نمایشگاهی از آثار تاریخی، سوغات و صنایع دستی خوی در شهر نیشابور و محل برگزاری همایش روز عطار از برنامه های این روز خواهد بود.
وی در ادامه، از تداوم همكاری های فرهنگی خوی با شیراز خبر داد و اضافه كرد: با برنامه ریزی های به عمل آمده، امسال فرش نفیس شمس و حافظ به موزه شیراز اهدا خواهد شد.
كبیری، در خصوص برنامه همایش شمس تبریزی در سال جاری گفت: امسال پیشنهاد شده برنامه مشترك فرهنگی با محوریت از زادگاه تا بارگاه شمس تبریزی بین شوراهای اسلامی شهر خوی و تبریز برگزار شود.
وی اظهار امیدواری كرد، تمامی مسئولان شهرستان خوی با همدلی و همكاری بتوانند خوی را به جایگاه فرهنگی خود ارتقا بخشند و از گنجینه داشته های خود همچون شمس تبریزی،آیت الله خویی(ره) و صدها چهره مفاخر و اندیشمندان خویی كمال بهره مندی را داشته باشند.
در روز 25 فروردین ماه سال جاری با حضور اعضای شورای اسلامی شهر، شهردار و رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوی در كنار سایر مسئولان كشوری و اندیشمندان و محققان علم و ادب و عرفان، روز خوی در محل مقبره عطار، شاعر و عارف نامی نیشابور گرامی داشته می شود.
اجرای سرود ویژه نیشابور، گلباران مقبره عطار نیشابوری، اجرای مراسم فرهنگی و هنری، شعرخوانی تنی چند از شاعران مطرح كشور و نیشابور از دیگر برنامههای این مراسم عنوان شده است.
شیخ فریدالدین محمدابن ابراهیم عطار نیشابوری، شاعر و عارف فرهیخته حدود سال 540 هجری قمری در كدكن از توابع نیشابور متولد شد و حدود سال 618 در قتل عام مردم نیشابور به وسیله مغولان به شهادت رسید.
از جمله آثار وی میتوان به منطقالطیر، مصیبتنامه، الهینامه، اسرارنامه، مختارنامه، مجموعه رباعیات، دیوان قصاید، غزلیات و تذكرةالاولیاء اشاره كرد.
7128/583
خوي، اروميه - رئيس شوراي اسلامي شهر خوي گفت: با بزرگداشت شمس تبريزي و روز خوي در همايش ملي شيخ عطار در نيشابور، مناسبات فرهنگي اين دو شهر مستحكم مي شود.