۳ اردیبهشت ۱۳۹۱، ۱۶:۲۸
کد خبر: 80091756
T T
۰ نفر

بيماري آبله مرغان سلامت زنان باردار را تهديد مي كند

۳ اردیبهشت ۱۳۹۱، ۱۶:۲۸
کد خبر: 80091756

استان تهران- يك متخصص بيماري هاي عفوني گفت: بيماري آبله مرغان سلامت زنان باردار را تهديد مي كند.

دكتر'بهزاد بیژنی'روز یكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این بیماری در زنان باردار امكان بروز 'پنومونی آبله مرغانی' ( عفونت ریوی)، 'آنسفالیت' (عفونت مغز) و 'آتاكسی' (عفونت مخچه و بروز عدم تعادل) را افزایش می دهد.

وی اظهار داشت: بروز 'آنسفالیت' در زنان باردار بسیار خطرناك است و حتی منجر به مرگ مادر شود.

عضو انجمن بیماری های عفونی ایران افزود: در صورت ابتلای زن باردار به آبله مرغان، ضایعات پوستی ناشی از بیماری نیز در وی بسیار شدید خواهد بود.

بیژنی گفت: با توجه به قرار گرفتن در فصل شیوع آبله مرغان میزان ابتلا به این بیماری افزایش یافته و بر این اساس توجه زنان باردار به این بیماری از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

وی افزود: زنان باردار برای پیشگیری، باید در صورت عدم ابتلا به این بیماری آزمایش مربوطه را انجام داده و چنانچه آزمایش موید عدم مقاومت بدن به این ویروس باشد، از تماس با افراد مبتلا خودداری كنند.

بیژنی، با اشاره به راه انتقال این بیماری گفت: این بیماری عفونی، ناشی از ویروسی از خانواده ویروس های تبخال است كه از طریق مجاری تنفسی از فرد مبتلا به فرد سالم منتقل می شود.

این متخصص افزود: این بیماری با بروز تب، بدن درد، بی حالی، داشتن احساس غیرعادی در پوست همچون گزگز كردن آغاز شده و سپس علامت اصلی ابتلا به بیماری به صورت تاول های ریز در سطح پوست نمایان می شود.

وی در خصوص دوره ابتلا به این بیماری، اظهار داشت: دوره ابتلا به این بیماری حدود پنج تا 15 روز بوده و تاول ها ابتدا در نواحی وسط كمر و سینه و سپس در تمام سطح بدن بخصوص سر، سینه و صورت پخش می شود.

بیژنی افزود: واگیر این بیماری از دو تا سه روز قبل از بروز تاول ها شروع و تا زمانی كه آخرین تاول دلمه ببندد، ادامه دارد.

وی گفت: این بیماری یك بیماری عفونی بی خطر شناخته شده اما در افرادی كه دارای نقص سیستم ایمنی باشند، می تواند منجر به بیماری شدید و حتی مرگ شود.

بیژنی، در خصوص راه های درمان این بیماری در فرد مبتلا گفت: درمان در مورد افراد زیر سن بلوغ به صورت نگهدارنده و علامتی و در افرادی كه پس از سن بلوغ مبتلا می شوند، درمان از طریق تجویز داروی اختصاصی ضد ویروس انجام می شود.

وی یادآور شد: هر فردی فقط یكبار در طول عمر خود به این بیماری مبتلا شده و پس از ابتلا، نسبت به این ویروس ایمنی دایمی در بدن ایجاد می شود.

تهرام/س.آ/ 1396
۰ نفر