به گزارش دیلی تلگراف، این تحقیق برای نخستین بار نشان می دهد سلول های بنیادی دست ورزی شده برای شكل گیری سلول های ایمنی كه این ویروس را در بافت های زنده مدل های حیوانی سركوب كند، موثر واقع می شوند.
محققان دانشگاه كالیفرنیا معتقدند این مطالعه زمینه را برای استفاده بالقوه از این نوع راهكار در مبارزه با عفونت ایدز در افراد مبتلا و همچنین حذف این ویروس از بدن فراهم می كند.
در تحقیقات پیشین، این گروه، سلول های ایمنی T را كه مسئول مبارزه و نابودی عفونت هستند، از افراد مبتلا به ایدز تهیه كردند. آنها مولكولی را به عنوان 'گیرنده سلول T ' شناسایی كردند كه سلولT را به تشخیص و نابودی سلول های مبتلا به ایدز هدایت می كند.
اكنون محققان دانشگاه كالیفرنیا در جدیدترین مطالعات خود سلول های بنیادی خون انسان را دست ورزی كردند و دریافتند این سلول ها می توانند سلول های T بالغ را شكل دهند.
سلول های T بالغ می توانند به بافت هایی كه ویروس ایدز در آن ساكن و تكثیر می شود، یورش ببرند.
آنها این كار را با استفاده از مدل جایگزین (موش ) انجام دادند. بیماری ایدز و پیشرفت آن در موش بسیار شبیه به انسان است.
نتایج آزمایش ها بر روی خون ، پلاسما و اعضای بدن موش كه دو هفته و شش هفته پس از تزریق سلول های دست ورزی شده انجام شد، نشان داد كه تعداد سلول های یاری رسان T ، افزایش و میزان ویروس ایدز در خون كاهش یافته است.
سلول های یاری رسان T ، گلبول های سفید هستند كه مولفه بسیار مهم سیستم ایمنی در مبارزه با عفونت ها محسوب می شوند.
این نتایج نشان می دهد كه سلول های دست ورزی شده می توانند رشد كنند و برای مبارزه با عفونتها، به اعضای مختلف بدن بروند.
نتایج این تحقیقات در نشریه `PLoS Pathogens منتشر شده است.
علمی **9023 **1581
تهران- دانشمندان براي نخستين بار سلول هاي بنيادي انسان را به گونه اي دست ورزي كرده اند كه مي تواند سلول هاي مبتلا به ويروس ايدز را در بدن موجود زنده، جست وجو كند و از بين ببرد .