'محمد جواد بلورچی' عصر یكشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا در شهركرد افزود: در حال حاضر پنج مخاطره اصلی ' زمین لرزه، زمین لغزه، فرونشست زمین، سیل و خشكسالی' در ایران حوادث و خسارات جبران ناپذیر ایجاد می كنند.
به گفته وی، 50 درصد حوادث ناشی از مخاطرات طبیعی در كشور به دلیل تغییرات اقلیم و دست كاری های بشر است و ایران در پذیرش خطرات جانی در بلایای طبیعی هم ردیف كشورهای چین و هند است.
بلورچی افزود: در حال حاضر 97 درصد از شهرهای كشور در معرض خطر زمین لرزه، 600 شهر در معرض خطر سیل و 300 دشت آبی نیز در معرض خطر خشكسالی و فرونشست قرار دارد.
مدیركل دفتر بررسی مخاطرات زمین شناختی سازمان زمین شناسی كشور تصریح كرد: به دلیل فرو نشست ها، بسیاری از ساختمان های كشور ترك خورده و استحكام خوبی در برابر هیچ كدام از مخاطرات طبیعی را ندارد.
این كارشناس ادامه داد:طی سال 89 تا 90 بیش از 234 سیل در 17 استان كشور رخ داد كه این تنها به دلیل دست كاری بشر در حریم رودخانه ها و مناطق عبور و مرور بوده است.
بلورچی بر لزوم گسترش آموزش ها به مردم در پیشگیری از ایجاد بحران های طبیعی خطرناك در كشور تاكید كرد و گفت: تدوین نقشه ملی مخاطرات در كشور ضروری است.
مدیركل دفتر بررسی مخاطرات زمین شناختی سازمان زمین شناسی كشور برای شركت در همایش یكروزه 'هم اندیشی حریم منابع آب چهارمحال و بختیاری ' به شهركرد سفر كرد.
7361/547
شهركرد - مديركل دفتر بررسي مخاطرات زمين شناختي سازمان زمين شناسي كشور گفت: از بين 41 مخاطره طبيعي در جهان، 32 مخاطره در ايران شناسايي شده است.