بهمن حاج امینی شامگاه پنجشنبه در همایش تجلیل از عثمان هورامی در مریوان افزود: موسیقی هورامی در گذشته از موسیقی استفاده نمی شد چون نیازی نبود و اكثر موسیقی و آواز آنها همراه با (چپله) خوانده می شده كه ریتمی آهنگین و شیرین به موسیقی می داد.
وی افزود: عثمان هورامی موسیقی قدیم و تاریخ منطقه هورامان را با آواز سیاه چمانه برای مردم بازگو كرده است.
انور قره داخی یكی آهنگ سازان شمال عراق نیز در این همایش گفت: هنر و ریتمی كه در موسیقی هورامی آمده در موسیقی های دیگر فرهنگ ها و كشور ها نیامده است چون هورامان موسیقی را از فرهنگ خود برگرفته و از هیچ فرهنگ دیگری تاثیر نپذیرفته است.
ماموستا عثمان هورامی در سال 1936 میلادی از خانواده ای هنرمند در روستای كیمنه هورامان متولد شد، وی در عنفوان جوانی شروع به آواز خواندن (گورانی) كرد و در 27 سالگی بصورت حرفه ای آن را ادامه داد.
اكنون نزدیك به نیم قرن است عثمان هورامی با صدای دلنشین خود و با خواندن آوازهای سیاه چمانه كه فرهنگ و تاریخ كردستان است به این سرزمین خدمت می كند، 'سیاه چمانه' را با عثمان هورامی می شناسند چون تنها وی بوده كه این آواز فولكلور كه تاریخ و فرهنگ این منطقه است را زنده نگه داشته است.
'سیاه چمانه' بیش از 170ریتم و بزم دارد وی بیش 210 آواز كه بیشتر آنها در وصف طبیعت كردستان و منطقه هورامان بوده، خوانده و هیچ وقت در باب عشق نخوانده است.
شایان ذكر است در پایان این همایش تندیس بلوط زرین توسط كانون فرهنگی هنری 'فه ژین' كه قرار است هر سال این تندیس به یكی از هنرمندان بزرگ مریوانی داده شود به عثمان هورامی اهدا شد.
در پاین این همایش همچنین از عین الدین، ابو اسكولی و مام خدر از سردشت لوح تقدیر اهدا شد.
7347/533
يك كارشناس ارشد موسيقي و استاد دانشگاه با اشاره به اينكه موسيقي هورامي نقش مهمي در حفظ فرهنگ اصلي كردي دارد گفت: عثمان هورامي راوي بزرگ فرهنگ باستاني كردستان بخصوص هورامان يكي از كساني است كه نقش مهمي در ترويج موسيقي اصلي كردي بويژه سياه چمانه دارد.