۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۱، ۹:۵۲
کد خبر: 80119602
T T
۰ نفر

محيط زيست، قرباني سوداگري هاي نفتي

۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۱، ۹:۵۲
کد خبر: 80119602
محيط زيست، قرباني سوداگري هاي نفتي

گروه پژوهش هاي خبري - طرح مشترك آمريكا-كانادا براي انتقال نفت ناشي از اسخراج از شن هاي آغشته به نفت از كانادا به جنوب اين كشور كه لابي شركت هاي نفتي در كنگره بدنبال عملياتي شدن آن است، اعتراض شديد فعالان محيط زيست را بدنبال داشته است.

شركت 'ترانس كانادا' به تازگی پیشنهادی برای احداث خط لوله های انتقال نفت از طریق ایالت نبراسكای آمریكا مطرح كرده است. طرفداران محیط زیست به شدت نسبت به تاثیرات منفی اجرای این خط لوله بر اكو سیستم منطقه هشدار داده اند.

بر اساس این گزارش، پیشنهاد قبلی این شركت برای احداث خط لوله انتقال نفت به آمریكا نیز به علت نگرانی های زیست محیطی با مخالفت روبرو شده بود. بر این اساس وزارت خارجه آمریكا اعلام كرد واشنگتن متعهد به بررسی دقیق و شفاف پیشنهاد مطرح شده ازسوی شركت نفتی كانادایی برای احداث این خط لوله نفتی است.

در این میان و در مخالفت با دولت اوباما كه برای حفظ وجهه خود در بین طرفداران محیط زیست، ژست حمایت از آنان را گرفته، نمایندگان جمهوری خواه كنگره این كشور تلاش كردند با وضع قانون، ساخت آن را شتاب بخشند.

'نائومی كلاین' روزنامه نگار سرشناس كانادایی و نویسنده كتاب جنجالی 'دكترین شوك' سال گذشته میلادی در این باره گفت كه در صورت اعتراض های مردمی؛ این طرح تا انتخابات آتی ریاست جمهوری آمریكا به تعویق می افتد و سپس از سر گرفته خواهد شد.

'میت رامنی' نامزد جمهوری خواهان در انتخابات ریاست جمهوری آمریكا نیز تاكید كرد كه اوباما هیچ عزم جدی برای كاهش نرخ بیكاری، افزایش رشد اقتصادی و دستیابی به استقلال انرژی برای آمریكا ندارد.

به گزارش پایگاه خبری آرگوس از واشینگتن، مجلس سنای آمریكا طرح قانونی اجازه صدور ساخت خط لوله كیستون ایكس. ال شركت كانادایی ترنس كاندا را با اندكی اختلاف رأی، رد كرد.

دولت آمریكا از سناتورهای دموكرات خواسته بود با این لایحه مخالفت كنند به طوری كه 'جی كارنی' سخنگوی كاخ سفید اعلام كرد: ما به مخالفت خود با این لایحه، به هر شكل ممكن ادامه می دهیم و تأكید می كنیم كه این خط لوله نباید وارد بازی های سیاسی شود.

آلودگی های شدید زیست محیطی ناشی از عملیات استخراج نفت خام ماسه ای در ایالت آلبرتا كانادا سبب شده گروه های مختلف بین المللی، ازجمله اتحادیه اروپا اعلام كنند نفت خام تولیدی در این ایالت برای محیط زیست خطرناك است.

آلبرتا در غرب میانه كانادا واقع است و دارای منابع غنی شن های آغاشته به نفت است. نفت شن، نفتی است كه در معادن وسیع از دل خاك استحصال می شود یا با تزریق آب جوش به عمق زمین، از خاك جدا و استخراج می گردد. از آنجاكه این خط لوله از خارج از مرزهای آمریكا شروع می شود، وزارت خارجه آمریكا در حال مطالعه درباره جنبه های مختلف احداث آن بوده است.

مدافعان محیط زیست می گویند كه مضرات استخراج این نوع نفت بیشتر از منافع آن است چرا كه گازهای گلخانه ای تولید شده در استحصال نفت شن 40 درصد بیشتر از نفت خام معمولی است. علاوه بر این، به گفته آنها خطر نشت نفت از خط لوله مذكور، سلامت زندگی ساكنان ایالت های مسیر آن را تهدید می كند. این نوع نفت خام تنها در قیمت های 100 دلار به بالا برای هر بشكه نفت خام اقتصادی می شود و افزایش قیمت نفت باعث جلب شدن توجه ها به استخراج آن شده است.

خط لوله 'كی استون اكس ال' در طول مسیر خود از شش ایالت آمریكا می گذرد. طرفداران محیط زیست می گویند كه تركیب نفت شن به گونه ای است كه باعث پوسیدگی لوله های انتقال می شود و می تواند منابع آب و محیط زیست را آلوده كند.

به همین خاطر، مجلس ایالتی نبراسكا در حال بررسی تغییر جهت خط لوله پیشنهادی با هدف دور كردن آن از سفره های مهم آب زیرزمینی است.

هزاران نفر اخیرا به دعوت گروه های مدافع محیط زیست دور كاخ سفید حلقه زدند تا از باراك اوباما بخواهند با طرح هفت میلیارد دلاری احداث خط لوله انتقال نفت از كانادا به ساحل خلیج مكزیك در جنوب ایالات متحده موافقت نكند، اما طرفداران این طرح ازجمله لابی های نفتی و اتحادیه های كارگری می گویند كه احداث این خط لوله می تواند 20 هزار فرصت شغلی مستقیم ایجاد كند و به آمریكا در بهبود امنیت در تامین منابع انرژی كمك نماید.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، هزینه اجرای هزینه اجرای این پروژه 2700 كیلومتری بیش از 7 میلیارد دلار اعلام شده است و ذخایر نفتی آلبرتای كانادا را به تگزاس آمریكا خواهد رساند. این خط لوله جدید قرار است از مناطقی در ایالت نبراسكا عبور كند كه آب آشامیدنی 2 میلیون نفر را تامین می كند و ارزش تولیدات كشاورزی آن به 20 میلیارد دلار می رسد.



**چندگانگی و تناقض در سیاست های اقتصادی ایالات متحده

--------------------------------------------------------------------

بنیاد پژوهشی سیاست انرژی آمریكا اعلام كرد كه این كشور باید اجازه توسعه خط لوله های صادرات نفت كانادا را بدهد.

به گزارش نشریه پلاتس از واشنگتن، بنیاد پژوهشی سیاست انرژی آمریكا اعلام كرد كه دولت این كشور برای تضمین امنیت انرژی باید با تجویز ساخت خط لوله های تكمیلی، امكان توسعه صادرات نفت كانادا به آمریكا را فراهم كند.

طبق اعلام موسسه یاد شده، آمریكا برای تامین نفت خام موردنیاز خود، باید وابستگی كمتری به واردات از خاورمیانه و كشورهای فاقد ثبات سیاسی داشته باشد.

این موسسه مساله مورد بحث را درحالی مطرح كرد كه هم اكنون بسیاری از مردم و سیاستمداران آمریكایی با ساخت خط لوله كیستون ایكس.ال كه نفت خام تولیدی كانادا را به جنوب آمریكا می رساند، به شدت مخالفت می كنند.

ازجمله این مخالفان، هنری واكسمن، نماینده دموكرات مجلس آمریكا است كه اعلام كرده بود این خط لوله كمكی به امنیت انرژی آمریكا نمی كند، زیرا پالایشگران جنوب این كشور فرآورده های تولیدی از این نفت را صادر می كنند.



**واكنش كانادا به مخالفت آمریكا با پروژه خط لوله نفتی

-------------------------------------------------------------

كانادایی ها پس از رو به رو شدن با این رفتار دولت آمریكا، تصمیم گرفته اند وابستگی خود را به بازار این كشور كم كنند و صادرات نفت خود را به قاره آسیا، به ویژه چین، افزایش دهند.

در پی مخالفت دولت آمریكا با پروژه خط لوله نفتی 'كی استون' نخست وزیر كانادا اعلام كرد درنظر دارد روابط اقتصادی كشورش را با چین گسترش داده و به آن كشور نفت صادر كند.

گفته می شود 'استفان هارپر' نخست وزیر كانادا، به چین رفت تا در مورد فروش نفت با مقامات آن كشور، گفتگو كند.

وی پیش از سفر خود به چین در یك مصاحبه اختصاصی با خبرنگار رویترز در اوتاوا از مخالف دولت آمریكا با پروژه خط لوله نفتی كی استون ابراز تاسف كرد. نخست وزیر كانادا گفت كه منافع این كشور ایجاب می كند كه نفت خود را به خارج از آمریكا صادر كند. او گسترش روابط با چین، بزرگترین بازار در حال رشد جهان را برای كانادا بسیار حیاتی و حایز اهمیت خواند.

انتظار می رود كه تصمیم نهایی درباره پیشنهاد جدید كانادایی ها و مسیر این خط لوله در اوایل سال 2013 میلادی توسط رییس جمهوری آمریكا اتخاذ شود.

بعضی از كارشناسان معقدند با نزدیك شدن به زمان انتخابات ریاست جمهوری آمریكا، دولت باراك اوباما رییس جمهور این كشور نمی خواهد با صدور مجوز ساخت خط لوله یاد شده، وجهه خود را بین طرفداران محیط زیست در این كشور از دست بدهد.

پژوهش**9026**1732**9123