۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۱، ۱۱:۱۱
کد خبر: 80133160
T T
۰ نفر
فعاليت بانوان در عرصه توليد و صنعت 
تاثير گذار است

كرج- رييس اتاق بازرگاني وصنايع ومعادن وكشاورزي استان البرزگفت :فعاليت بانوان در عرصه توليد و صنعت اين استان تاثير گذار است.

به گزارش ایرنا،'حسین طوسی' روز سه شبنه در همایش بانوان بازرگان عضو اتاق البرز افزود: فعالیت بانوان بازرگان، در اقتصاد و تولید در كنار عرصه های علمی، آموزشی و اجتماعی بسیارارزشمند است.

وی اضافه كرد: در میان اعضای اتاق این استان، بانوان فعال در زمینه های مختلف صنعت و بازرگانی حضور دارند كه تا امروز منشاء خدمات بسیار ارزنده ای بوده اند.

طوسی افزود: یكی از برنامه های آتی اتاق برگزاری همایشی با حضور بانوان عضو اتاق و همچنین زنان بازرگان و كارآفرین در راستای هم اندیشی و تجلیل از آنان و فراهم نمودن بستر مناسب جهت عملیاتی ساختن برنامه های تدوین شده برای بانوان بازرگان اتاق البرز است.

وی با اشاره به نامگذاری سال جدید از سوی مقام معظم رهبری به عنوان سال تولید ملی و حمایت از كار و سرمایه ایرانی اظهار داشت: هدف گذاری و نامگذاری امسال بسیار هوشمندانه،دقیق و برنامه ریزی شده است كه تغییر وضعیت اقتصادی كشور از مصرف گرایی است كه در بطن این نامگذاری به آن توجه ویژه ای شده است.

وی اقتصاد مصرف زده را موجب هدر رفتن كار و انرژی و سرمایه كشور دانست و افزود: با اقتصاد تولید محور، رشد و توسعه پایدار ایجاد خواهد شد، كه زیربنای اصلی پیشرفت به شمار می رود و در كنار آن سرمایه و نقدینگی در تولید نیز سامان می یابد.

رییس اتاق بازرگانی با تأكید بر اینكه تحقق شعار امسال در گرو اقتصاد تولید محور است افزود: فقط با همكاری و تعامل فعالان بخش خصوصی و مسئولان دولتی می توان شاهد اقتصادی دانش بنیان و تولید محور بود.

وی از برنامه ریزی آموزشی اتاق با همكاری اساتید دانشگاه های استان و مركز آموزشی اتاق ایران برای ارتقاء سطح اطلاعات و دانش عمومی بانوان در رشته های مختلف و همچنین آشنایی آنان با مبانی و اصول كارهای تجاری و بازرگانی، مالیاتی، قوانین كار و امور اجتماعی و قوانین تأمین اجتماعی درسال جدید خبر داد.

طوسی خواستار شركت بانوان بازرگان در كلاسهای آموزشی و پژوهشی اتاق البرز برای ارتقاء دانش آنان شد و اعلام كرد: در صورت استقبال بانوان بازرگان از برنامه های آموزشی پیشرفته اقتصادی و بازرگانی (MBA)، این كلاسها با همكاری اساتید دانشگاه های استان در دوره زمانی یك ساله همراه با ارائه مدرك معتبر تحصیلی تشكیل خواهد شد.

وی رتبه بندی كارتها را بر اساس كارتهای حقیقی، حقوقی، فعالیت یك شركت، توانایی ها، دانش و تحصیلات دارنده كارت ارزیابی كرد و افزود: این رتبه بندی در كاربرد این كارتها برای فعالیت های بازرگانی، صادرات و واردات بسیار موثر است.

رئیس اتاق البرز با اعلام ثبت نام بانوان بازرگان برای عضویت در كانون زنان بازرگان اتاق ایران در اتاق البرز گفت: با تعامل و همكاری صورت گرفته با رئیس تشكل های اتاق ایران به دلیل مشكلات مسافتی و تسهیل در امور ثبت نام و ترغیب بانوان بازرگان برای مشاركت در عرصه تولید و صنعت، ثبت نام آنان در اتاق البرز صورت می گیرد.

طوسی گفت: تحقق و اجرای این هدف نیازمند الزامات ویژه از جمله بسترسازی مناسب در همه زمینه هاست و برای این منظور نیازمند هماهنگی و برنامه ریزی مدون هستیم.

وی افزود: هر نوع كالا و خدماتی كه با كار و سرمایه ملی ایجاد شود، تولید ملی است و اگر در تولید ملی هدف، توسعه و رشد اقتصاد كشور باشد، باید محور اقتصاد را از مصرف به تولید تغییر داد.

طوسی كار را به عنوان نیروی محركه تولید دانست و ادامه داد: همانطور كه در قانون كار تضمین، تأمین و امنیت شغلی كارگر مورد نظر است، برای رسیدن به یك گزاره مبتنی بر اشتغال پایدار، تضمین سرمایه گذاری، آموزشی، به روز رسانی و تداوم نیازهای فنی و خدماتی كارفرما نیز باید مورد نظر قرار گرفته و تأمین گردد.

به گفته وی در اصلاح قانون كار و روابط كارگر و كارفرما، انضباط كاری، حفظ سرمایه گذاری فنی و تجهیزاتی، استهلاك سرمایه ای هزینه، ارتقاء بهره وری، حفظ، بهبود مستمر سیستم و سازمان بر اساس معیارهای جهانی باید به طور جدی در نظر گرفته و از حقوق كارفرما كه بخشی از سرمایه گذاری در تولید است صیانت شود.

وی در ادامه افزود: نكته قابل توجه فقدان نیروی كار متخصص در عرصه تولید و صنعت است كه روند رشد همه جانبه توسعه پایدار كشور را با اخلال مواجه می كند.

به اعتقاد وی یكی از مسائل مهم در بحث ارتباط دانشگاه با صنعت، بهره گیری از پتانسیل های بالای علمی موجود در مؤسسات آموزشی عالی برای پیشبرد فعالیت های اقتصادی است.

رئیس اتاق البرز آشنایی نیروی كار دانش آموخته در بازار كار را ریشه در نقص سیستم آموزشی دانست و ادامه داد: به نظر می رسد در حال حاضر نظام آموزشی كشور واجد برنامه های كاربردی و عملی نیست و این نظام مبتنی بر تفكر مدرك گرایی است كه فاقد هر گونه كارایی در نظام تولیدی جامعه است.

وی مهمترین مشكلات واحدهای تولیدی را مشكل نقدینگی، عدم سرمایه در گردش، معوقات بانكی و اقساط عقب افتاده مربوط به تسهیلات بانكی دانست و افزود: با وجود مشكلات ذكر شده، حجم انبوهی از سرمایه های سرگردان در كشور وجود دارد كه برنامه ای برای هدایت این نقدینگی به سمت سرمایه گذاری در تولید و صنعت به چشم نمی خورد، و دلیل آن سود كم، ریسك سرمایه گذاری بالا و زمان بازگشت طولانی سرمایه است.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و كشاورزی استان البرزاین اتاق را به عنوان اتاق فكر یاد كرد و گفت: اتاق نقش مشورتی در تصمیم گیری های كلان اقتصادی دارد و این هم فكری و تعامل در جهت توسعه صنعت و تولید در كشور بسیار راهگشا است.ك/2

7413/ 691