به گزارش دیلی میل، نتایج این بررسی ها نشان می دهد كه ماده 'اولیگوساكارید' در شیر مادر (HMO) اسیدهای چربی تولید می كند كه به تغذیه و سكونت باكتری های مفید در سیستم گوارش نوزاد كمك می كنند.
ماده HMO نه تنها در كوتاه مدت از نوزاد در برابر باكتری های مضر حفاظت می كند بلكه سیستم ایمنی او را به گونه ای تقویت می كند تا بتواند در برابر مشكلات مزمن مانند آلرژی غذایی و آسم مقاومت داشته باشد.
استاد تغذیه دانشگاه ایلی نویز و مجری این تحقیقات گفت: HMO به عنوان فیبر شیر انسان شناخته می شود چرا كه انسان آنزیمی برای تجزیه این تركیبات ندارد. HMO وارد روده بزرگ می شود تا باكتری ها، آنها را هضم كنند.
به گفته پژوهشگران این طرح، نقش این ماده در رشد باكتری های روده نوزادی كه از شیر مادر تغذیه می كند، دانشمندان را به انجام این مطالعه تحریك كرد چرا كه این باكتری ها در سیستم گوارش نوزادانی كه از شیرخشك تغذیه می شوند، متفاوتند.
دانشمندان در حال انجام این مطالعه از شیر مادران نوزادان نارس در مركز پزشكی دانشگاه راش در شیكاگو نمونه گرفتند و HMO ها را مورد كشت و بررسی قرار دادند.
محققان مشاهده كردند HMO موجب شد باكتریها، اسید های چربی كوتاه زنجیره ای تولید كنند. این زنجیره ها در برخی از موارد در سطوح بالاتری از دیگر پریبیوتیك های مورد استفاده در شیرخشك نوزادان، تولید شدند.
این اسیدهای چرب كوتاه زنجیره ، می توانند به عنوان یك منبع برای باكتری های مفید استفاده شوند و رشد و توسعه گوارشی و pH را در روده تحت تاثیر قرار دهند كه این امر تعداد پاتوژنهای بیماری زا را كاهش می دهد.
این بررسی كه نتایج آن در نشریه تغذیه منتشر شده است ، برای نخستین بار نشان می دهد كه HMO الگویی را برای تولید اسیدهای چرب زنجیره كوتاه ارایه می كند كه با رشد نوزاد تغییر می كند.
علمی**9023**1581
تهران- جديدترين مطالعات محققان دانشگاه ايلي نيويز نشان مي دهد كه شير مادر داراي تركيب مهمي است كه از نوزاد محافظت مي كند.