۳ خرداد ۱۳۹۱، ۱۳:۵۸
کد خبر: 80148247
T T
۰ نفر
برنج لرستان مقام نخست كشور در توليد محصول ارگانيك را دارد

خرم آباد - مدير زراعت سازمان جهاد كشاورزي لرستان گفت: برنج توليد شده در استان داراي مقام نخست كشوري در زمينه توليد محصول ارگانيك است.

'عظیم دادگر ' روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: محصولات ارگانیك تولیداتی هستند كه رشد طبیعی داشته و در كشت آنها از سایر سموم و كودهای شیمیایی استفاده نشود.

وی با اشاره به اینكه محصولات ارگانیك كالاهای سالم و بی ضرر هستند، اظهار داشت: بقایای نیترات، فلزات سنگین (جیوه، سرب و كادمیوم) و بقایای سموم از عناصری هستند كه دستگاه گوارش انسان را به خطر می اندازد و بسیار مضر تلقی می شوند.

وی اظهار داشت: در صورت عدم استفاده از سموم و كودهای شیمیایی بهداشت و عملكرد محصول پایین می آید و این در حالی است كه كیفیت و سلامت آن بالا می رود.

دادگر در خصوص استقبال كشاورزان از تولید ارگانیك تصریح كرد: به دلایل متعدد از جمله كاهش عملكرد تولید و برداشت، افزایش قیمت و عدم استقبال مردم و ضرر مالی صاحب كشت، استقبال كشاورزان از این طرح كم بوده است.

وی با بیان اینكه كشاورزان استان به سمت سلامت تولید حركت می كنند اضافه كرد: بسیاری از محصولات زراعی استان به صورت ارگانیك تولید نمی شود، ولی روش های جایگزین كشت شیمیایی توسط كشاورزان از جمله كود حیوانی یا كود سبز به جای مواد شیمیایی در حال توسعه و فراگیری است.

مدیر زراعت جهاد كشاورزی لرستان در خصوص كشت و تولید برنج ادامه داد: برنج لرستان به صورت نیمه ارگانیك (نیمه سالم) تولید می شود و از لحاظ عدم مصرف سموم شیمیایی رتبه اول كشور را داراست.

به گفته دادگر به طور متوسط سالانه از سطح چهار هزار و 200 هكتار شالیزار برنج در استان 24 هزار تن از این محصول برداشت می شود.

7269/630