كارشناس بهداشت دهان و دندان شبكه بهداشت و درمان شبكه بهداشت شهرستان ری روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: دندان قروچه مداوم باعث خوردگی لثهها و آسیب رساندن به استخوانهای حمایت كننده از آنها در دهان می شود.
آرزو سیفی، انقباض فراوان عضلات در یك طرف صورت، صداهای آزاردهنده و بلند در شب بطوری كه ممكن است دیگران را از خواب بیدار كند، سردرد، اضطراب و تلاش ناخودآگاه برای تصحیح اشتباه در 'گاز زدن' (تماس بین دندانهای فوقانی و تحتانی در هنگام بسته بودن فكها) را از جمله علایم این بیماری برشمرد.
كارشناس بهداشت دهان و دندان شبكه بهداشت شهرستان ری عوامل تشدید كننده بیماری را استرس ، اضطراب یا الكلیسم عنوان و تصریح كرد: برای پیشگیری از دچارشدن به این عادت نیاز است كه حتی المقدور از وضعیتهای استرسزا پرهیز شود.
وی با بیان اینكه برای درمان دندان قروچه شش ماه وقت لازم است، افزود: بدون درمان ممكن است دندانها، استخوانها و لثه در اثر فشار ساییدگی، خورده یا شكسته شوند و لذا از این رو با شناسایی مشكل بوسیله بیمار و تلاش آگاهانه برای ترك عادت ، مراقبت از سوی دندانپزشك ، آموزش بازخورد زیستی یا مشاوره برای آموختن روش ها جهت كنار آمدن مؤثرتر با استرس و همچنین اجتناب از مصرف الكل، راههای موثر درمان به موقع دندان قروچه خواهد بود.
سیفی اظهار داشت: معمولاً برای رفع اختلالات دندان قرچه دارو لازم نیست. مگر در موارد خاصی درمان با یك آرام بخش یا خوابآور به مدت كوتاه كمك كننده باشد. به هر صورت اگر در شب دندان قروچه می كنید یا اینكه دچار درد اطراف گوش ، گیجی یا صدای زنگ در گوش می شنوید، اگر دچار درد یا تقتق كردن در فك می باشید، در هر حالت باید به دندانپزشك خود مراجعه كنید.
1417/699
شهر ري - دندان قروچه ، مهمان ناخوانده اي كه در بسياري از افراد به يك عادت تبديل شده و در اثر ساييدن دندانها به يكديگر بخصوص در موقع خواب، خود را بروز مي دهد.